Як позбутися від мурашок за допомогою борної кислоти

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

Важно е да не се поставя в стръв прекалено много киселина, или мравките няма да могат да отрови матката, и това ще доведе до ново население от Домакински мравки достави много неудобства - те заразяват и развалят продуктите, а също и като мухи са носители на болести. Едно от най-известните и древни средства в борбата срещу тях е борната киселина.

Описание на продукта

Боровата киселина е прах, който е бял без мирис и без вкус. Разтваря се във вода, но не много добре.

Това химично вещество за човек не е опасно, така че е толкова широко използвано. Цената на праха е изключително ниска, можете да го купите във всяка аптека или домакински химически магазин. Поради своята евтиност, според ревюто, това е много ефективен инструмент за борба с мравките.

Мравките обичат не само сладките, но месото

Ефектът на киселина

борна киселина има силен и разнообразен ефект върху тялото на мравките. На първо място, тя има интестинален контакт с насекомите. В този случай, сухата примамка действа като контактен и интестинален инсектицид, и мокър - като чревна.

Влизайки в тялото, прахът започва да корозира стените на червата, уврежда стомаха. Също така, лекарството има способността да извлича вода от тъканите на насекомото, което води до тежка дехидратация.

За сухи примамки е необходимо да се смеси киселина със захар

Веществото се разпространява през периферната нервна система, като я уврежда.В резултат на това се развива парализа - т.е. лечението има някакъв нервно-паралитичен ефект. Смъртта от действието на киселина идва достатъчно бързо - само няколко часа.

Съставът е насочен към репродуктивната система. С прости думи, той има стерилизиращ ефект. При продължително използване на популацията на лекарството се намалява драстично се дължи на факта, че някои насекоми умират, и често губят способността да пролиферират, което води до изчезването на естествени популации. Съдейки по преценките, редовното използване на борна киселина води до факта, че скоро мравките и хлебарките изчезват напълно.

Има много рецепти, използващи борна киселина. В зависимост от наличието в дома на различни компоненти може да бъде приготвена много ефективно средство за

Важно е, че концентрацията на отровата не трябва да надвишава 2%. Тогава насекомото няма да умре толкова бързо и ще има време да донесе отровата в гнездото. Има инфекция на матката. Това от своя страна води до нейната смърт, а след това до цялата колония.

Видове отрова примамки

борна киселина се използва за производството на два вида примамки:

  • сух
  • течни

сухи формулировки разпръсват в места, където мравки и техните начини на мигриране. Течната смес се разлага на различни места в чиниите. Свидетелствата на тези, които използват борна киселина срещу мравки, показват, че течният лекарствен продукт е по-ефективен.

, за да привлече действал най-ефективно, е необходимо да се поставят правилно

Къде да положи отрова

Подвеждане акт най-ефективно, е необходимо да ги поставят правилно. Мравките организират своите следи от мястото на съхранение на храната в гнездото, където царицата живее и източникът на живащ влага.

Източникът на вода в апартаментите е мивка и кран. Следователно, стръв с отрова трябва да се постави до мивката, близо до миксера, близо до боклука. Също така, капаните трябва да бъдат разположени на пода по протежение на первазите и там, където се наблюдава най-интензивното движение на насекоми.

Народни средства срещу мравки и хлебарки (видео)

Рецепти за примамки

Има много рецепти, използващи борна киселина. В зависимост от наличието на определени компоненти в къщата, можете да подготвите много ефективни инструменти. Най-простата рецепта е да се накисва памучната вата и да се разстила на пода до боклука и мивката. Мравките трябва постепенно да изчезнат.

Може да се интересувате от статията "Фараоните мравка: колко опасни и как да се отървете от нея."

Боровата киселина има силен и разнообразен ефект върху тялото на мравките

Рецепта за течна примамка

Смесват се 50 грама вода и захар и 5 г борна киселина. За вкус и привличане на насекоми добавете лъжица мед или сладко. Поставете стръвта върху пластмасовите капаци за кутиите и ги поставете на място.

Можете да промените рецептата. В този случай обичайният неинфектиран захарен сироп се излива в контейнера. Боровата киселина се излива около капака. Насекоми, за да стигнете до сиропа, трябва да пълзиш над киселината, което води до отравяне на мравките.

Рецепта за суха стръв

За сухи примамки, смесете киселината със захар. Не може да се добави вода. С тази пудра се поръсват мъртви пътеки и места за натрупване на насекоми, площта под мивката и до боклука.

Рецептата не работи толкова бързо, но е ефективна. В рамките на една седмица мравките ще бъдат с порядък по-малък и след известно време ще изчезнат напълно.

Киселини с мляно месо

Мравките обичат не само сладките, но и месото. Съществува ефективна рецепта, съгласно която е необходимо да се смесват 2 супени лъжици мляно месо с 5 g борна киселина. От получената смес трябва да преобърнете топките и да ги разстилате по периметъра на стаята.

Този метод може да се използва само в къщи, където домашните любимци не живеят. Ако в апартамента има кучета и котки, те могат да се отровят с такава стръв.

Също така ви препоръчваме да прочетете статията "Преглед на ефективни методи за борба с мравките".

Съставът е насочен към репродуктивната система. По-просто казано, тя има стерилизиращ ефект на

киселина с картофи

Направете пюре от картофи, три пилешки варени яйчни жълтъци, захар и кутии с масло. Добавете към него пакет от борна киселина. От сместа образуват топките и ги разширявайте.

Важно е да не се поставя в твърде много стръв прах, в противен случай мравки, няма да могат да отрови матката, и това ще доведе до нова популация. Как да победите мравките в кухнята ще разкаже тези неща.