Як позбутися від підвальних бліх

Грудень 2018

Відео: Життя без москітів: як врятуватись від малярії - futuris (Грудень 2018).

Anonim

Basement бълхи може да се случи не само за бездомните животни, както някои смятат. Те често проникват в апартаменти и къщи, а ухапванията им могат да бъдат опасни за хората. И как да се отървете от такива вредители и как да се обработва?

Характеристики

Има ли бълхи в сутерена? Не, този конкретен вид не съществува, в науката не е изолиран. И това колективно име обхваща всички бълхите в мазето, което е, тези, които са в тези области: куче, плъх, изкопни работи, котка или дори на хора. При тези обстоятелства, те се чувстват доста комфортно, защото там често са потенциални източници на доставки, тоест, хора (особено бездомните) и животните. Тук също е тъмно, влажно и често топло. В мазето вредители прекарват по-голямата част от времето си и активно се размножават, като яйцата.

Вредителите приличат на всякакви други бълхи. Тялото е продълговато, разширено в корема и сплеснато странично. Цветът обикновено е кафяв, но може да бъде и по-светъл. Междинни само три двойки задната най-дългите и най-силните, с тяхна помощ кери бълхи скокове.

Опасност насекоми

мазе ухапване от бълха може не само да доставят силен дискомфорт, но също така да бъдат много опасни. Тези вредители понякога се предават тежки заболявания: бяс, тиф, енцефалит, а дори и чума. И ако едно насекомо ухапе болно животно, а след това и вие, тогава рискът от инфекция ще бъде висок.И ако смятате, че в мазето често живеят бездомни кучета, котки и бездомни хора, често сериозно болни, струва си да се страхувате. В допълнение, ухапвания могат да причинят тежки алергии.

Падащи от мазе в апартамент

Бълхи от сутерен често атакуват апартаменти, а основната причина за развитието на нови територии е търсенето на храна. Ако в мазето няма хора или животни, бълхи, които могат да живеят без храна в продължение на около 1 - 1, 5 дни, не забравяйте да започне да я търси, а през следващите няколко места, които биха могли да бъдат потенциални източници на енергия - апартамента. И тъй като бълхи могат да скачат и да се движат бързо на големи разстояния, е в опасност не само на приземния етаж, който се намира в зоната на максимална достъпност, но също така и средносрочен и дори на върха (на вредителите може да влезе припокриването). А оттеглянето им няма да е лесно поради малкия размер и високата скорост на движение.

Появата на насекоми

Преди да се опитате да се отървете от вредители, трябва да ги идентифицират, това е, за да се разбере, че апартаментът е една бълха (въпреки че принципите на борбата срещу други насекоми са много подобни).

Основните признаци за наличието на паразити в апартамента:

 • Хапки. Те могат да бъдат намерени на почти всяка част на тялото, тъй като бълхите не живеят постоянно на домакина, а само се преместват в него, за да получат още една част от кръвта, а след това се пенсионират. Можете да ги разпознаете по характерните червеникави петна с следи от убождания около центъра (те са видими, тъй като бълхи не хобот, и те са частично потопени в скалпа, оставяйки дупка в нея).
 • Домашните любимци могат да реагират на ухапвания. Животното ще се сърди, ще се държи агресивно или неспокойно.На кожата му може да видите зачервяване, пилинг, петна.
 • Ако минавате през стаите и ги разгледате внимателно, можете да намерите самите насекоми. Обикновено те се крият от хора и се намират под первази, в ъглите, в мебелите (особено между отделни части) в меки играчки, в дрехи и спално бельо. Ако имате животни, добре проверете тяхната вълна, както и всички места, където те често и дълги са: спално бельо, легла, играчки, килими, острилки за нокти.
 • Бълхи след всяко хранене носят яйца, така че можете да ги намерите, особено ако използвате лупа или лупа. Те изглеждат като най-малките белезникави зърна. Те могат да се намерят на места, където се крият възрастни хора, оставят там зидарията.

Как да се борим

Как да се отървем от бълха в мазето и бързо да го оттеглим? Трябва да започнете да ги тормозите възможно най-скоро, защото колкото по-голям е броят, толкова по-сложна и дълга ще бъде борбата и тези насекоми се размножават бързо.

За да се отървете от паразитите и да ги изведете от апартамента, следвайте стъпка по стъпка:

 1. Първо, заслужава да се почисти, за да се получат някои от насекомите.
 2. Всички неща трябва да се измият добре, те също могат да имат бълхи или техните яйца, така че тяхната дезинфекция е необходима. Заредете ги в пералната машина, изберете максималната температура, добавете препарат и започнете да измивате. Тогава дрехите и бельото трябва да бъдат напълно гладки с горещо желязо, или дори по-добре да се изпарят, това ще се отърве от оцелелите хора.
 3. След това можете да продължите с обработката на апартамента. Изберете ефективен инсектицид, изучавайте приложените към него инструкции и разпространявайте състава на всички места и повърхности, в които се крият бълхите.Обърнете внимание на процепите, ъглите, пространствата под рамковите дъски. Не забравяйте, че паразитите скочат високо и обработват не само пода, но и около един метър стени.
 4. Обикновено след третирането се изисква вентилация на стаята, тази процедура помага да се премахнат неприятните миризми.
 5. След известно време (трябва да се посочи в ръководството), извършете пружинно почистване.
 6. За да се отървете окончателно от бълхите, препоръчително е да преработвате отново.

Захапките трябва да бъдат излекувани. За да направите това, използвайте антисептично или противовъзпалително средство.

Изборът на правилното решение за борба

Всички продукти съдържат инсектициди, но някои от тях са особено токсични и изискват освобождаване на помещението за продължителността на лечението. Най-безопасните вещества са естествените екстракти, изработени от драматични екстракти от лайка от пиретрини и техните изкуствени съпътстващи пиретроиди. Но органофосфорните съединения също се използват активно, но в ниски концентрации те също са безвредни.

Препарати срещу паразити, с които да се въвеждат бълхи са на разположение в различни форми, могат да бъдат намерени в търговската прахове (прахове), гелове и кремове, аерозоли, спрейове, емулсии и разтвори, моливи. Най-удобно е да се използват спрейове, те осигуряват еднакво и пълно разпределение, но ако неспазването на предпазни мерки може да влезе в дихателните пътища. Ефективни и концентрирани емулсии, използвани за приготвяне на разтвори и по-нататъшно пръскане.

Най-ефективното средство срещу бълхите: Get, Raptor, Lambda Zone, Combat, Clean House, Reid, Delta Zone.

Препоръки

Съвети за да ви помогне безопасно и бързо да се отърве от бълхи в мазето на апартамента си:

 • представят по-добре при работа с респиратора и защитни ръкавици да се избегне отравяне.
 • Прост и ефективен метод за борба с паразитите е професионалното дезинсекция на бълхите. Свържете се с компанията, която предоставя такива услуги, отпуснете помещенията и изчакайте. Обработката на апартамент може да струва 3 - 10 000 рубли (в зависимост от района).
 • За да изтеглите всички паразити, трябва да преработвате домашни животни. Използвайте специализиран продукт, например шампоан, капки на холката, спрей с инсектицидно съдържание.
 • Необходима е дезинфекция на всички помещения, тъй като бълхите бързо се разпространяват в помещенията.
 • Не хапвайте хапки, това може да доведе до инфекция.

За да сте успешни, дезинфекцирайте го, започнете го навреме и използвайте ефективни средства.