Як позбутися від мокриць

Січень 2019

Відео: Как бороться с мокрицами в квартире (Січень 2019).

Anonim

За да се отървете от мокрици на банята трябва да се окаже много усилия Надежда Г. изключително озадачен никъде, които бяха взети нещастия и пита: "Как да се отървете от мокрици? Как да се уверите, че те вече не се появяват в къщата? "

Нека се опитаме да намерим отговора.

Роднини омар

мокрици счита за "роднина" омар, скариди и раци: с тях, той принадлежи към класа на по-високи форми на рак, и тъй като те дишат чрез хриле.

Той предпочита да живее на сушата, но не далеч от водата. Може да преживее продължителна суша, от която спестява специална въздушна кухина - дихателната система.

Възрастът нараства до три месеца в възрастното състояние, достигайки два сантиметра. Но има и феноменално големи разновидности - с дължина 40 см.

до зряла възраст мокрица отлежава в три месеца, достигайки два сантиметра

тялото на създанието, скрити под черупките хитинови се актуализират редовно по време на сънна; седем чифта лапи помагат бързо да се движат след плячка, а неоправдано дългите течения непрекъснато "сканират" околното пространство.

При заплаха от опасност, мокрикът се преструва, че е мъртъв и се завърта на топка. Този ракообразно живее от 9 месеца до година, като избира като убежище районите, набраздени от влага.

В светлината на деня, мидичките седят в приют и се "освежават", когато изчезнат. В дивата природа, се хранят с водорасли, кори, мъх, различни растения (включително градина).Не пренебрегвайте млечните плодове и зеленчуци. Поради големия брой крайници, ракообразните често се бъркат със стоножката, много от които мечтаят да се отърват от нея.

Традиционно той се смята, че градското мокрица може да се дължи на концентрирана влажност

мокрици дома

Традиционно градски мокрица може да се появи в резултат на концентрирана влага.

Възможно е да откриете това ужасно създание не само в банята, но и в саксии за цветя с насипна почва, съдържаща мъх, дървесен прах, летящи листа.

Ракообразните с голям апетит вкусват деликатната коренна система на вътрешните тропически култури (папрати, кактуси, орхидеи).

мокрици с голям апетит дегустация на най деликатна коренова система саксийни папрати

спасява от мокрици

Преди премахването на мокрици, напълно сух и проветрете Вашата баня. След това изберете един от следните методи:

  • Непрекъснато навлажняване. Излива се във всеки контейнер наполовина, две трети от него се пълнят с вода. Препоръчително е да носите ръкавици и очила, така че ефервесцентният разтвор да не уврежда кожата и очите. Това манипулиране трябва да се извършва много бързо и едновременно спретнато, след което е необходимо да напуснете стаята, да затворите вратата и пропуските. Апартаментът трябва да остане в продължение на три дни.

В древни Рус мокрици примамка баня бреза метли

  • Възможно е да се постави на пода тествани инсектициди "Taraks", "Het", "мол" или "Tetriks". Два дни продуктът изсъхва. Лечението се повтаря след шест дни.
  • Пригответе смес от калцинирана сода, червен пипер и тютюн (три грама от всяка съставка).Разредете го в един литър вода и поръсете ъглите. След осем часа банята се измива с вода с добавяне на хлор.
  • Комбинирайте 100 g суха хляб квас и 500 ml вряща вода. Приложете решението към местообитанията на дървесната дървесина.
  • Разведената борна киселина се пръска в местата за натрупване на тези ракообразни, които същевременно ще ви спестят от наличието на мравки.

Има няколко начина да се отървете от задръстванията

  • За да "изтеглите" излишната влага по периметъра на банята, можете да излеете солта.
  • В древни времена в Русия въшките бяха примамвани с метли от брезова баня. Те бяха поставени в ъглите, а сутринта разтърсиха гостите в нощта в огъня.

Как да се справим с мокритите в апартамента (видео)

Надяваме се, че нашият съвет ще ви спести от нежелания квартал с отвратителни същества.