Як позбутися від постільних бліх

Грудень 2018

Відео: Как бороться с клопами в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

Бълхите са изключително опасни за човешкото здраве. Според учените повече от 60 от видовете им могат да предават в нормални за тях природни условия до 25 различни заболявания, включително смъртни случаи за хората. И в идеални условия този паразит може да пренесе над 200 различни заболявания.

Но дори паразити, които не носят болести, са опасни. Силно ухапан майстор на този паразит може да развие нервно разпадане. В допълнение, само тяхното присъствие в хората може да предизвика булимоза и саркопсилоза. Следователно, те трябва да се борят в най-ранните етапи на тяхното появяване, за да се избегнат сериозни усложнения. Тази инструкция ще ви помогне да избегнете тази заплаха и да се отървете от вече промъкващите се кръвопиращи насекоми.

Легла Flea къде са

Най-често нашествието им се случи през лятото и есента, и внезапната поява на паразити в къщата е винаги объркан намери наематели. Какви са бълхите в апартамента? Причините за появата могат да бъдат няколко:

1. Те могат да разчитат на ходенето на домашни любимци на улицата.

2. Неблагоприятни санитарни условия в сутерена на къщата може да ги доведе до вашия апартамент с плъхове.

3. Влагата в банята на апартамента ви също може да се превърне в магнит за паразити, които смучат кръвта. Ето защо не се препоръчва да се допуска прекомерна влажност у дома.

4. Те могат да се доберат до вас от безскрупулни / небрежни съседи.

5. Вие сами можете случайно да ги донесете в апартамента си, ако посетите преди това на местата, където живеят тези насекоми, или да общувате с превозвача на този паразит.

Така че можете да се опитате да бъдат по-бдителни по отношение на посочените по-горе причини, появата леглото на бълхи като допълнителни превантивни мерки за предотвратяване на появата им в апартамента си.

Как да се търси бълхи легла

Латинското название за бълхи, Siphonaptera , състояща се от две гръцки думи: σίφων - помпа и ἄπτερον - безкрили, перфектно описва основните характеристики на това насекомо. Това безкрили насекоми относително малък размер (1 mm до 10 mm) могат да бъдат определени от характерните дълги сгъваеми задни лапи, над дължината на няколко пъти на тялото. Благодарение на тези лапи те могат да скачат на огромни разстояния, според света на насекомите.

Как да открием бълхите

Но как знаете, че имате това насекомо във вашия апартамент? В края на краищата тя е твърде малка, за да бъде незабавно открита и прекалено мобилна, за да може да я различи на пръв поглед от въшки или дори от някои видове малки акари. Ето защо, се препоръчва да се запомнят характерните признаци на появата на легла бълхи в апартамента. Следните знаци може да показват появата им във вашия дом:

1. Характерната разсейването на малки хапки върху тялото ви може да изглежда като странното поведение на комари, но не ги отстъпка от сметките, защото естеството на ухапване от тези кръвопийци насекоми е различен. Често бълха похапват по-често, по-малки и по-забързани.

2. Ако имате домашни любимци като котка или куче в апартамента си, препоръчително е да обърнете внимание на поведението им.Ако става неспокоен и домашни някаква причина става все по-сърбеж, тогава знаете, че това е сигурен знак, че те биха могли да окажат отглеждани паразити. Този знак не трябва да се пренебрегва, тъй като тези кръвопийци захапват домашни любимци по-често от хората.

3. Ако сте започнали да намирате в ъглите на апартамента си някои неразбираеми малки бели топки, после ги разгледайте по-отблизо. Те могат да бъдат яйца на насекоми. Отърви се от тях и извърши още по-задълбочено почистване на стаята.

Бъдете бдителни, когато става въпрос за чистотата на вашия апартамент. Това пряко засяга здравето на вашите близки.

постелки бълхи се отърват

Както знаете, рискът от инфекция е достатъчно голям и появата на бълхи в леглото на многоетажен жилищен блок е почти невъзможно да се предскаже. Следователно е много по-лесно да се предотврати появата им, отколкото да се справи с тяхното проникване.

За тази цел се препоръчва редовно проветряване на килими, възглавници, одеяла, матраци, както и месечно почистване на мебели. Също така ултравиолетовите и кварцовите лампи ще помогнат да се дезинфекцират. Редовното почистване на жилищни помещения и мебели с прахосмукачка ще бъде ефективно, както и редовно измиване на спално бельо.

В случай на домашни любимци, това ще има ефект на закупуване на противовъзпалителни яки за тях и редовни инспекции, както и измиване на местата им.

Отърви се от бълхите на леглото у дома

За да се отървете от бълхите на леглото у дома, можете да използвате химикали. Те имат най-добра ефективност, но често не са безопасни за хората.

Такива химикали са разделени на три категории: капки, спрей и специален шампоан за животни.Изберете внимателно най-подходящия вариант за вас, като се има предвид наличието на всички качествени сертификати за качество в препарата, за да се отървете от паразита. Не използвайте всички необходими предпазни средства, когато ги използвате.

Ако по някаква причина употребата на химически агенти не ви е удобна, винаги можете да разчитате на вентилацията на апартамента през зимата при тежки студове и през лятото в гореща топлина. Инсектите са гарантирани да умрат от минус температурата в стаята или от ултравиолетовите лъчи на слънцето.

Ако слънцето не достигне желаното място в апартамента, можете да използвате ултравиолетови или кварцови лампи. Това ще ви помогне бързо и ефективно да се отървете от тях.

Как да се отървем от бълхите чрез народни средства за защита

Народните средства за лечебни бълхи действат основно като репеленти. Ето защо те са неефективни в случаите, когато насекомите вече са станали напълно укрепени във вашия дом. Най-добрият ефект ще бъде тяхното използване в превантивните мерки. В този случай, когато се почистват помещенията и се измиват подовете, се използват евкалиптови инфузии, отвара от пелин и отвара от тъпан. Също така, пелинът може да бъде разпръснат около най-уязвимите места, за да атакува вашия апартамент. Същият ефект на отблъскване ще се радва на клоните на всяко иглолистно дърво.

Тези прости народни средства срещу паразити ще ви освободят от ненужни неприятности в опит да унищожат от вече появилите се насекоми.