Як позбутися від чорних тарганів: особливості самостійного і професійного знищення

Грудень 2018

Відео: Red Tea Detox (Грудень 2018).

Anonim

Ако черните хлебарки се навият в къщата, те ще се опитат да запълнят цялото пространство Как да се отървем от черни хлебарки правилно? Има няколко начина. Ако паразитите се навият в къщата, те ще се опитат да запълнят цялото пространство. Разбира се, ако къщата е напълно чиста, насекомите няма да се забият, а ако не - не се изненадвайте от неочаквани гости.

Вредители от вредители

Хлебарите могат да станат носители на различни заболявания:

 • дизентерия;
 • хелминти;
 • коремен тиф;
 • дифтерия.

Обезщетенията от насекоми остават върху съдовете, на повърхността на масата, близо до мивката. Поглъща се с храна.

Хлебарите могат да станат носители на различни заболявания

Чуците могат да ядат дърва, да влязат в домакински уреди, което причинява разпадането им. Паразитите не са против да се лекуват със сапун, кърпа и крем за обувки. За тази храна ще минат, ако премахнете остатъците от хляб и други хранителни продукти. Ако видите нарушители, трябва незабавно да започне да се бори с тях

Ефективни методи за борба самостоятелно

Ако апартаментът е заразено големи хлебарки, сам не може да се справи. Трябва да се събере със съседите си, в противен случай "наемателите" ще се движат напред и назад.

Най-популярните средства за премахване на насекоми в апартамента:

 • аерозоли;
 • Пастели;
 • гелове.

Черните хлебарки се страхуват от специални пастели

Действията им обаче продължават месец, което означава, че лечението ще трябва да се извършва ежемесечно.В същото време, химията е опасна за паразитите и за хората, а с течение на времето хлебарките могат да станат пристрастяващи.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от хлебарки, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Пастели от паразити

Домашните хлебарки се страхуват от специални моливи. Средствата могат да имат различни имена, но начинът на работа е еднакъв. Просто изтеглете линия, през която паразитите не могат да пресекат. Трябва да актуализирате лентата на всеки 2 дни. Методът не може да се нарече най-ефективен, тъй като насекомите все още ще влязат в стаята през пукнатините.

Препоръчваме Ви да прочетете статия, в която разказваме как агентът "Mashenka" работи срещу хлебарки.

Черните хлебарки могат да бъдат изтеглени с гелове

Гелове от насекоми

Можете да премахнете паразитите с гелове. Те се прилагат към гърба на шкафовете, плотовете, стените с затворени ивици. Продуктът е ефективен, предпазва от вредители в продължение на 30 дни. Месечно се препоръчва да се повтори лечението. Разберете как работят тези инструменти и как те трябва да се използват, ще можете да прочетете статията "Спринцовка от хлебарки: правила за употреба и оценка на ефективността".

Аерозоли от хлебарки

Домашните хлебарки се оставят, ако се използват аерозоли. Преди да преработите, трябва да премахнете храни, птици, животни. Не забравяйте да носите респиратор. Стените и пода се третират. След работа затворете апартамента плътно, оставете го за 2 часа. След това трябва да проветрявате.

Капачки за насекоми

Капанът се поставя в различни части на помещението. Населението загиват, като ядат отрова. Тогава паразитът отива при братята и ги заразява, което ви позволява да изтеглите колонията. Капанът е ефективен, особено ако се комбинира с други средства.

Капанът от хлебарки е ефективен, особено ако се комбинира с други средства

Народни методи

 1. Nashatyr. В този случай миризмата ще помогне да се премахнат паразитите. Препоръчва се използваният препарат да се използва в комбинация с други методи, тъй като миризмата бързо се ерозира. При измиване на пода е необходимо да се добави амоняк.
 2. Лепяща лента. Нещо вкусно е приложено към него, хлебарки, да се качи на него, да се придържаме.
 3. Замразяване . Ефективен начин, но не винаги достъпен. За да има ефект, температурата в стаята трябва да достигне от -8 до -10 градуса. Инсектите се екскретират поради замръзване в продължение на няколко часа. Туберкулозата на паразитите трябва да се събира и да се извършва на улицата, в противен случай след затоплянето те могат "оживяват".
 4. Терпентина или бензин. Този метод се използва, ако в стаята има много паразити. Те не търпят суровия мирис на представените вещества. Бъдете готови, че миризмата ще остане в стаята за дълго време. Така че, трябва да прекарате няколко дни извън къщата, така че да не се отрови.
 5. Гераниум. Цветът често се използва за превантивни цели. Паразитите не понасят мириса на растенията. Те го слушат отдалеч.
 6. борна киселина . Обичайната борна киселина помага да се премахнат черни хлебарки. Може да се закупи от всяка аптека. Незабавно унищожаване на паразитите няма да работи, но след месец няма да има вредители.Боринова киселина или разпръснати около апартамента или направете ядлива стръв. Съществуват няколко метода за получаване на стръв:
 • Смесете борна киселина и суров яйчен жълтък. Поставете получената смес върху парчета светла хартия, подредете хартията около апартамента.
 • Дезинфекцирайте паразитите, както следва: гответе картофи, каша и разбъркайте с борна киселина. Направете топки от сместа, разстилайте всички стаи. Топките трябва да се сменят на всеки 7 дни.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Повече тук …

  Начало средства за борба с хлебарки (видео)

  Тук можете да научите повече за особеностите на разрушаването на хлебарките с борна киселина.

  Какво още да правите

  Домашните хлебарки изчезват, ако запълнете всички пукнатини, почистете вентилацията, почистете канализацията. Тези мерки ще спомогнат за избягване на нежеланото проникване на черна междина от съседите. Също така е необходимо да поддържате идеалната чистота през цялото време.

  Професионално дезинсекция

  Домашните паразити ще изчезнат завинаги след професионално лечение. Просто поканете специалисти от частни услуги или SES. Те качествено и бързо ще обработват апартамент, мазета, входове, боклук. Срокът на валидност на професионалните фондове е една година. Те са без мирис и абсолютно безопасни за хора и животни. След пръскането те изглеждат като гранули. През годината няма да бъдете разтревожени от хлебарки, мравки или бъгове.

  Черните хлебарки ще изчезнат завинаги след професионална терапия

  Превантивни мерки

  Важно е не само да се отстранят правилно хлебарките, но и да не се допусне повторното им появяване.За тази цел може да се използва борна киселина.

  Важно е да се премахнат прорезите в стаята, така че паразитите да не могат да тичат от съседите си. Периодично почиствайте вентилацията. Инсектите често се появяват там, където не са извършили ремонт за дълго време. Паразитите могат да се утаят под тапетите, первазите. Не допускайте нехигиенични условия - почиствайте всеки ден и почиствайте веднъж месечно.

  Средства за убиване на хлебарки (видео)

  Ако в дома ви се появят хлебарки, трябва незабавно да ги обявите за война. Като методи на борба могат да се използват както съхраняваните, така и народните методи. Ако те не помогнат, трябва да се обадите на специална услуга. Тя бързо и ефективно се справя със задачата. Но тази работа не е завършена. След като лечението трябва да се държи в закрити помещения, така че неканените гости да не се връщат отново.