Як позбутися від клопа італійського щитника лінійного

Грудень 2018

Відео: У квартирі харків'янок, які на кілька днів поїхали з дому, оселилися кажани (Грудень 2018).

Anonim

Преди да започнете да се отърве от и да се борят в някакво насекомо, то е необходимо да се изследва начина им на живот и местообитания. Често се случва те да паднат на вашия парцел, градина или апартамент напълно случайно и да не носят никаква заплаха за човека или за културните растения.

италиански бъг прилича - италиански бъг Graphosoma lineatum

раираната смрад бъг или италиански принадлежи graphosoma рода, че могат да се настанят само няколко вида. Пушка с пушка и италиански настойник са само част от този род. И между другото, те са толкова сходни, че само специалистите могат да ги различат. На местните хора просто се срещна един от тези насекоми в техния район е по-вероятно да им се обадя бъг-тигър или кит заради характерния цвят. На насекомото има цвят, вариращи от червено до жълто-кафяв с надлъжни черни ленти, подобни на формата на охраната Ватикана - оттам и името.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Според структурата на тялото - това е класически смрад гъста хитинова обвивка, която защитава уязвимите части на насекомото. Главата има триъгълна форма с две антени, подредени като антени.Броячите се хранят само със сок от растения (поради това свойство, е необходимо да се бори срещу него), за което има тънка, но твърда proboscis. Италианецът се движи с помощта на 3 чифта силни лапи.

Италианският бъг също има двойка крила и е в състояние да преодолее прилични разстояния в един дъх. Но едно насекомо никога не лета във въздуха, винаги се надява на силен хитинен щит и ярък цвят, предупреждавайки всички около за миризмите, които притежава.

Периодът на чифтосване на тези насекоми възниква след зимуване, когато вече се затопля, не по-рано от май. Отивайки в големи групи, те избират партньора си, а женските - яйцата на 6 реда в 2 реда. Яйцата визуално приличат на миниатюрни бъчви. Колкото по-топъл е климатът, толкова по-бързо се излюпват ларвите. В южния регион това може да отнеме около 6 дни, а в северния район, преди излюпването, може да мине един месец.

Каква е опасността от италиански бъг?

За да дадем отговор на този въпрос, на първо място е необходимо да разберем ползите и вредата от грешката на италианския защитник и след това да помислим как да се отървем от него и какви методи на борба са подходящи.

Инсектите се хранят със сок от културите на семейството чадър. И това: бор, копър, магданоз, моркови. В този случай самото растение не страда изобщо, само че има мнение, че семената от тези растения, където е посетен италианският калпав, не се издигат. Друга част от градинарите твърдят, че този вид насекоми не оказва влияние върху качеството на семената, тъй като третира растението много внимателно. Предвид факта, че много малък процент от градинарите се занимават с отглеждане на чадъри, това насекомо може да се счита за почти безвредно.

Но има ситуации, когато броят на италианските защитници в района се превръща в огромен, а след това има нужда да се предприемат действия, за пореден път, ако това има смисъл.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отстраняване на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Къде живеят италианските бъгове и от какво се появяват?

италиански бъг има доста голямо местообитание и дори предположи, че тази топлина, любов насекоми, се установи, не само в южната част на Европа, но и в централните и средните ширини близо до север.

местообитания - backwaters, градина парцели, храсти, а не на думи всеки гориста местност, където в изобилие флора расте Сенникоцветни. В апартамента той може да се появи само случайно, в кошница с реколта, донесена от градината.

Как да се отървем от италиански пъпки - методи за борба с ивици.

Ако, въпреки това, че е необходимо да се справят с този вид насекоми в района или в градината, тя ще ви помогне стандартен инсектицид в общи действия. Обработката на копърни храсти и други чадъчни култури е необходима, както и в борбата срещу по-вредните индивиди от щитовете.

По-долу е даден списък на най-популярните начини за борба и отстраняване на паразити:

 • Гладиатор, FE;
 • Ди-68, СЕ;
 • Zolon, FE;
 • Камиказе, CE;
 • Kungfu, CE;
 • Mavrik, VE;
 • Novaktion, VE;
 • Aktara, KS;
 • Alfa-Tzipi, FE;
 • Atom, CE;
 • Vanteks, ISS;
 • Danadim Expert, CE;
 • Парашут, ISS;
 • Regent, WDG;
 • змия, RP;
 • Tagore, CE;
 • Фасон, CE;
 • Fufanon, CE;
 • Tsiperon, CE;
 • Ципи, КЕ и др.

Борбата с италианската бяла дървесина у дома

Поради характеристиките на начина на живот, най-ефективната борба срещу това насекомо е механичен метод. Тоест, директно събиране на това на мястото и последващо унищожаване, ако това е необходимо, защото от горното можем да заключим, че това не е вредител.