Як позбутися від тарганів в гуртожитку

Січень 2019

Відео: Як вивести тарганів раз і назавжди - поради біохіміка Гліба Репіча (Січень 2019).

Anonim

Да живееш в общежитие, хората много често се сблъскват с такива неприятни съседи, като хлебарки. С помощта на представените методи е възможно ефективно да се борим срещу тези досадни насекоми, които са носители на много болести.

борова киселина като средство за борба с хлебарки

Един от най-лесният начин за учениците да се отървете от хлебарки, отглеждани в общежитие, е да се използва един евтин и ефективен борна прах. Това вещество е напълно безвредно за хората и е вредно за насекомите. Също така, борната киселина е без мирис и е подходяща за употреба в кухнята, защото там най-често се намират хлебарки.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Методи за използване на борна киселина в общежитие

    Хлебарките обичат вода, така че трябва да се разлива киселина всички водоизточници. Щом насекомите докоснат отровата, те незабавно ще се заразят. Засегнатите лица са в състояние да заразят други хора, с които ще се свържат в гнездото.
  • За да привлече хлебарки към киселина, може да се смеси с варен яйчен жълтък.След това трябва да образувате малки топки от получената маса и да им позволите леко да изсъхнат. Получените топки трябва да бъдат разположени на места, където най-често се появяват вредители.

Трябва да се има предвид, че при използването на този метод вредителите ще бъдат взети в рамките на три до четири седмици.

Ефективни анти-задигането хлебарки

Има много закупени фондове, създадени специално за самоконтрол хлебарки:

  • Общ начин да се отърве от насекомите е използването на различни токсични гелове. Най-често те са готови за употреба веднага след покупката. Отровната субстанция се нанася с капки по целия периметър на стаята.
  • В общежитията е удобно да се използват специални капани, които са кутии с няколко входа. Вътре в капана е поставена отрова, която се докосва, когато насекомото ще зарази всички хлебарки в контакт с него.
  • Често използваните устройства са лепкав капан, те са малка картонена къща с вътрешна лепяща лента. Един човек трябва само да постави силна миризма на стръв, върху която се събират хлебарки.

Обърнете внимание! За да се борим ефективно с овните в хостел, е необходимо всички съседи да се съгласят помежду си. Важно е да се поддържа ред в общата кухня, баните. Също така, всеки трябва да ецва насекоми в собствената си стая.

Независими начини за борба с хлебарки

Ако не е възможно да се купят различни средства срещу насекоми, проблемът може да бъде решен с помощта на продукти, които винаги присъстват в хладилника. В центъра на прозрачен съд, чиито ръбове са осеяни изобилно със слънчогледово олио, е необходимо да се сложи лука, обелена от люспите.

Силна миризма ще привлече хлебарки, които в пота не могат да се измъкнат от хлъзгави стени. Също така е възможно да се измие пода в хостела с вода с добавяне на амоняк, с който можете да извадите всички насекоми.

Важно! Хлебарките са бич на хостели, така че е много рядко срещането само в една стая или на един етаж. Борбата срещу хлебарки в хостела ще бъде ефективна само когато всички жители на корпуса, подът или блока ще действат заедно.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …