Як позбутися від земляних бліх

Грудень 2018

Відео: Как вывести блох в квартире народными средствами (Грудень 2018).

Anonim

Мнозина вярват, че бълхите разкопките, както и всички други видове бълха ухапване и се хранят изключително с кръв, както и техните ухапвания са изключително опасни. Но всъщност всичко не е съвсем точно. И все пак да се отървете от такива насекоми, които са се появили в апартамента или в къщата, е изключително необходимо. Но как да се справим с тях?

Какви са тези насекоми

Как изглеждат земните бълхи? Самото име на глинени бълхи подвежда много хора. В действителност, тези насекоми не разполагат с почти нищо общо с обичайните бълхите, които живеят в козината на различни животни и се хранят само с кръв, оставяйки сърбящи и червеникавите ухапвания. Разследваните вредители са напълно безразлични към кръвта, предпочитат растения, които са основната им храна.

По принцип разкопки са бръмбари, които принадлежат към семейството на бръмбари, и нямат нищо общо с обичайните бълхи. Единствената прилика между тях се проявява във външния вид: разгледана насекоми също имат удължени задни крака с дебели бедра, което им позволява да се движат през скокове. Цветът може да бъде различен, често зависи от това какви растения се опитват да направят земните бълхи. Устната апаратура е напълно различна, така че ухапванията на земни бълхи ще бъдат незначителни.

Най-често земните бълхи живеят в прах или земя и затова получават такова име. Но ако те бяха в един апартамент или в къща, тя може да се чувства доста удобно на пода, особено в ъглите, под цокли, в пукнатини и други подобни места.Те могат лесно да овладеят и ниски мебели, особено космати. И все пак по-често тези насекоми избират мазета, складове, гаражи, навеси и т.н.

Такива вредители са опасни

Защо всички толкова нетърпеливи да се отърват от тези насекоми, за да ги извадят? Те не причиняват никаква вреда на животните и хората, не сучат кръвта и не носят сериозни заболявания. Ухапвания от тези вредители са малко вероятни, но все пак са възможни. Единственото нещо, което притеснява всички, които се сблъскват с тях, е дискомфорт. Всъщност, това е неприятно да се намери къща или апартамент незначителни бъгове, особено ако те се намират не само на пода в ъглите, но също така, например, мека мебел.

Какво да направя,

Е, как да донесе вредители, ако те са в един апартамент или в къща, как да се отървем от бълхи от земята в къщата? Действайте възможно най-скоро (така че населението да не се увеличава) и сложно. Започнете с подготовката, изберете подходящия инструмент и следвайте няколко важни правила. По-долу за всичко в ред.

Подготовка на помещение

За правилното изхвърляне на земни бълхи в апартамент или в къща, жилището трябва внимателно да бъде подготвено за по-нататъшна обработка. Това трябва да включва:

 1. Обширно почистване. Първо, препоръчително е вакуумът да се премахне някои от лицата. И обърнете специално внимание на пукнатини в пода, первази, както и купчина мебели (особено пространствата между отделни части, например между подлакътниците и седалката). След това направете мокро почистване.
 2. Всички подвижни тъкани (покривки за легла, възглавници, корита и др.) Трябва добре да се разклатят на улицата и да се почистват или измиват, ако е възможно.
 3. Мебели е желателно поне частично да се разглобява или просто да се разложи.Шкафовете се отварят (в долната част на рафтовете може да има и вредител).

Какво представлява средствата, използвани за лечение на

За лечение на бълхите разкопки, проведени в един апартамент, можете да използвате различни инсектициди, но само ниско токсични и безопасни за всички жители, а не само хората, но и животните.

Е-доказани продукти на основата на пиретроиди - вещества, , които по структура и свойства, подобни на компонентите на естествени инсектициди, съдържащи се в dolmatskoy стайни (пиретрини). Те включват например "FAS", "Alfatoks", "Fastak", "Delta-zone" и др. Тези лекарства помагат да се отрови такива насекоми като бълхи, дървеници, хлебарки, въшки и т.н.

Средствата, базирани на органофосфорни съединения, са по-токсични, но по-ефективни срещу повечето съществуващи вредители. На недостатъците им може да се отдаде остра и много неприятна миризма. Тази група включва такива лекарства като "Dichlorvos", "Fufanon", "Carbophos" и други подобни.

Съвет: това, което означава, че можете да изберете, преди да купите, прочетете информацията върху него, както и инструкциите за употреба, така че да не пропуснете нищо подобно.

Как да извършва обработката на

За да се отървете от бълхи разкопки в апартамента или напълно и завинаги къщата, трябва да се процедира стъпка по стъпка, само тогава борбата ще бъде ефективна.

стъпките основната обработка:

 1. Сложете си маска, ръкавици, и желани очила и костюм.
 2. Подгответе избрания инструмент, като следвате указанията ясно.
 3. Process целия етаж, всички мебели и первази на (считат насекоми могат да получат до места, които са на височина около 1, 5 метра от пода).Трябва да внимавате да оформите, без да пропускате нито един слот.
 4. След това оставете стаята за половин час.
 5. Върнете се и отворете всички врати и прозорци за пълно издуване.
 6. След час пречиствайте отново, за да премахнете всички мъртви.
 7. Седмица по-късно - две процедури могат да се повторят, за да унищожат напълно всички бълхи (те, като въшки, бързо се размножават и яйцата).

Добър съвет

Как да премахнем земните бълхи? Някои полезни съвети:

 • Придобиването на всеки инсектицид трябва да се извършва само в специализиран магазин.
 • Ако домашен любимец живее в къща или апартамент, насекомите могат да се намерят в неговата вълна, въпреки че няма да живеят там. Но във всеки случай, направете задълбочена проверка, къпете си домашния любимец и го изцедете добре. И за превенция, можете да използвате лек за нормални бълхи.
 • Ако имате градина или градина и дървета и храсти оставя ви показахме характеристика хапане и следи, вие със сигурност ще прекарате обработка на къщи прилежащите на сайта, тъй като вредителите със сигурност живеят върху нея и да причинят вреда на растенията, така че те се нуждаят от тревата. И за предотвратяване на повторение, можете да засадите някои трева с остър мирис, например, пелин.
 • Ако откриете ухапвания върху себе си или вашия домашен любимец, тогава можете да използвате всеки антисептик, например водороден пероксид, за да ги обработвате.
 • Показване на бълхи от дома може да помогне народен лек като чесън, оцет решение или билка с остър мирис (вратига, мента, пелин).

Сега знаете как да се справите със земни бълхи и да ги извадите завинаги, ако използвате доказани средства и действате според правилата.И тогава ухапването на такива вредители и неудобството, причинено от тях, точно както няма да ви притеснява.