Як позбутися від земляних бліх в будинку швидко в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: Як боротися з паразитами в домі? | Ранковий гість (Січень 2019).

Anonim

Собствениците на частни къщи често забелязват появата на пръстни бълхи. Те могат да стигнат до жилищната част на къщата от мазета, улици и градинки. В същото време превозвачите са едновременно домашни животни и самите хора, които ги носели в дрехите си в стаята.

Змийските бълхи изглеждат почти като тези, които паразитизират само животните.

Разликите могат да се видят само под микроскоп. В дома, насекомото се храни с кръвта на човек или животно, така че откриването на паразити трябва бързо да се отървете от тях, което прави невъзможно да се възпроизведе.

Бълхите гниене от къде и как да се отървем от тях?

Много хора вярват, че този тип паразити могат да живеят само в частни къщи, но, както показва практиката, те са щастливи да се заселят в апартаменти на високи сгради.

Пристигат там по същия начин като в частна къща, а именно:

 • през съществуващите пукнатини в пода от мазето;
 • върху вълната на домашните любимци, донесени от трева или от същите изби;
 • върху дрехите на хората;
 • от съседни заразени апартаменти.

, за да бързо и трайно да се отървете от нежелани гости в къщата, което трябва да знаете - от това, което се появява в дома на глинени бълхи, тъй като те се размножават и какво да ядат. За борбата се използват както народни методи, така и химически инсектициди.

Бълхи разкопки в къщата, за да се отърве и какви инструменти да се използват

Ако имаше ухапвания по тялото, трябва да се отърве от паразита кръвосмучещи, че не само доставят много проблеми с наемателите, но също така са опасни преносители на болести. За да се бори у дома чрез използване на съвременни ефективни средства за изкопни бълхи и традиционни методи, които са в състояние не само да унищожи ларви и възрастни, но и да има дългосрочна превантивни действия.

За бързо донесе бълхи от стаята, имате нужда от комплексно действие:

 • , за да блокират всички възможни начини за проникване на паразити в апартамент или частна къща;
 • премахване на бълхи паразити от домашни животни;
 • Измийте нещата при висока температура или пара;
 • третира замърсената стая с отрова;
 • за профилактични цели да използват народни средства.

Показване на бълхите земни от капището бързо и завинаги

За да се борят ефективно с тези вредители в дома се използват повечето от инсектицидни химикали. Той може да бъде:

 • аерозолни средства, като Dichlophos, Combat, Raptor;
 • концентрати, съдържащи циперметрин, тетраметрин, перметрин, която се разрежда с вода и се поставя в спрей;
 • прахообразни продукти, като Clean House или Phenaxin.

След прилагането на химически агенти, като превантивна мярка използва традиционните методи, които не позволяват повторно проникване на паразити в апартамент или частна къща. Деградирали клонки от пелин или смърчови дървета помагат да се изплашат вредните насекоми. Също така паразитите се страхуват от етерични масла с остър мирис, а именно евкалипт, чаено дърво или хвойна.

Как да се отървем от бълхи в двора разкопките на частна къща

За бързо да се отърве от вредни насекоми в двора и в градината на частна къща, собствениците засадени около периметъра на растението Artemisia, който се страхува от паразити. Също така да помогне в борбата с иглолистни дървета.

Ако в двора се появят вредители, всички парчета се третират с химически инсектицид. Ако паразитите са били засадени на земята близо до зеленчуците и плодовете, трябва да изчакате до прибиране на реколтата и след това да започнете да отровите. В противен случай се бори с народни средства - пелин, етерични масла или обикновена пепел.

Как да се отървем от пръст бълхи в къщата бързо у дома

Ако има бълхи в мазето, рано или късно те ще се появят в жилищната част на помещенията. В същото време един домашен любимец ще ускори този процес. Бийте паразити в дома, за да помогне на ефективни методи, които не увреждат здравето на човека:

 • сода, смесена с готварска сол в съотношение 1: 1, - получаване на средства разпръснат по целия под, рафтовете и мебелите, оставяйки така един ден, а след това внимателно почистване;
 • инсектицидна инфузия - евкалипт, пелин и вратига (1: 1: 1) Pour 300 мл кипяща вода и се напръсква ден всеки ден от областта на спрей, особено в цокли и прагове.

Всички неща в къщата трябва да бъдат обработени. Само тогава ще бъде възможно да се отървете от насекоми, засмукващи кръвта, хванати в апартамент или частна ферма.

отрова земята на бълхите - народни средства за защита

Преди да започнете да се биете в жилищен район, от които се нуждаете, за да се отърве от насекомите в мазето, където те често заразява и къде да влезе в дома си. Ето защо това е първото и едно от основните местообитания на тези паразити.За третирането на мазето се използва пепел, която не само плаши възрастните, но също така има вредно въздействие върху техните ларви.

За да се отървете от земните бълхи в частна къща с народни средства, трябва да имате търпение и постоянство. У дома си, помогнете да се отървете от вредни насекоми, пикантни билки и етерични масла, които имат възпиращ ефект.

Кои са земните бълхи, които се страхуват?

В допълнение към билките, сода и етеричните масла тези паразити се страхуват от следното:

 • Редовното почистване на помещенията, т.е. поддържането на чистия под, ще намали плодородието на възрастните;
 • постоянно издухване на стаята;
 • Минимално използване на килими или цялостно изоставяне от тях по време на битката;
 • навременно унищожаване на бълхи от домашни любимци;
 • Периодична обработка на пода с разтвор на сода.

Всички договорености у дома в комплекса дават добър резултат.