Як позбутися від бліх у домашніх умовах

Вересень 2018

Відео: Блохи у домашних животных - Все буде добре - Выпуск 46 - 18.09.2012 - Все будет хорошо (Вересень 2018).

Anonim

Когато вашата къща или апартамент zapolonyayut кръвосмучещи паразити, при такива обстоятелства престават да се чувстват законния собственик. В допълнение, атаката не е само домашни домашни любимци, бълхи, човешка кръв не е по-лошо.

Появата на данни насекоми е съпроводено с много бърз темп на растеж, така че ако времето да започне обработка на съоръжения, както и да се отърве от тези животни, проблемът ще бъде забравен за дълго време.

Как да се отървем от бълхи у дома бързо и трайно - начини и средства

За бързо донесе неканени гости у дома си, първо трябва да се грижи за кучетата и котките, които живеят заедно. Съвременните антибиотични препарати бързо и ефективно инфектират насекоми. Но когато избирате конкретно лекарство, важно е да продължите с размера и възрастта на домашния любимец.

Важно е и мокрото почистване на жилището, необходимо е да се измие пода, да се избърсва прахът. Преди да започнете каквото и да е лечение, всички хранителни продукти трябва да бъдат отстранени.

Третата стъпка е най-важното - това е борба с малък Vampirchiki да се отървете от тях за дълго време, то е възможно да се използват много доказани инструменти.

Като у дома си, за да се отървете от бълхи при кучета

Бълхата лица рядко провокират развитието на опасни заболявания, въпреки че те са носители. Ето защо собствениците на котки и кучета не изпитват особен опит по време на откриването на следи от паразити от техните домашни любимци.Не забравяйте обаче възможността за инфекция с хелминти, чиито яйца се разпространяват от ектопаразити, няма да е лесно да премахнете червеите. Ето защо трябва спешно да се предприемат мерки за борба с кръвосмешенията.

Ефективно лекарство за кучета у дома, което може да лекува домашен любимец и инфекцията му с бълхи - капки. Най-често срещаните видове капки от бълхи за кучета са:

 • Stronghold (САЩ). Това лекарство е разработено специално за домашни любимци, то е нетоксично. Идеален за изхвърляне и отстраняване на насекоми при бременни, кърмещи кучета. Може да се използва за кученца след шест месеца;
 • Леопард. Капките се поставят в пипетата, с която се поставят върху вълната по билото;
 • Front Line;
 • Serko;
 • Advantix.

Бълхи от котенце как да се отървете и как да измиете котка?

За да изгоните бълхите от котки у дома, можете да използвате лекарства, които имат или имат вредно въздействие върху тях или репеленти. Ако котката току-що е заразена, тя носи много малък брой бълхи, можете просто да я измиете. Насекоми, когато потопени под вода започват да се появяват бързо в сухи райони от вълна, коя от тях е лесно да се отървете от, например, или специален гребен, за да събират ръчно.

Ако има очевидни признаци за жизненоважна активност на кръвта (яйца, следи от ухапвания), животното трябва незабавно да се лекува със специални препарати. Те включват:

 • Капки (Leopard, Bayer Advocate, Hartz, Frontline Spot on Cat);
 • Спрейове (барове, бълхи и кал, Delix, Front Line). Спреите са много бързи, ефективни, но токсични. Противопоказания: бременни, лактиращи, болни котки, котенца;
 • Шампоани (Демос-Лукс, Шампоан за коса и деликатес, Ролф клуб).
 • Якета срещу удар.

Как да се отървем от бълхи от котенце у дома? Ако бълхите са били от малко домашен любимец, той може да се излекува по следните начини:

 • паразити гребен гребен (коте на възраст от един месец);
 • купи шампоан "Mr. Kiss ";
 • Капчици за котенца (след месец и половина).

бълхите отровата на домашни любимци в апартамента

За да се покаже ектопаразити доведени в къща и апартамент да си котка или куче, вие трябва да се отнасяме стаята с инсектицид или използването на народната медицина. От първите добре доказани: Raptor, Gett, Sinuzan, Biorin, Chlorpyrimar.

След 2-3 седмици, за да се избегне повторно епидемия, се препоръчва да се възстанови процес, насочен към разрушаването на младото поколение.

народни средства за бълхи в къщата и апартамента

Най-ефективни традиционни методи и средства за привеждане неканени гости у дома, се смятат за посочените по-долу:

 • Измийте етажа с оцет, денатуриран спирт, амоняк, терпентин, керосин, парфюми евкалипт.
 • Пръскане в стаята на отвара от пелин с тъпанче.
 • окачване, разгъване пакети от ароматни билки: мента, здравец, карамфил, мащерка, хвойна, бор, лавандула.
 • В кабинетите по рафтовете на магазините, можете да оставите корите на цитрусови плодове, zubochki чесън, бирена мая.

Откъде идват бълхите от домашна котка и куче?

Има много начини за инфектиране на котки и кучета, паразити се появяват отвсякъде. Най-често срещаните от тях са:

паразитите са донесени от улицата;

носителите могат да бъдат различни гризачи, които се ловуват от вашите домашни любимци.

Бълхите са домашно, когато изглеждат?

Домашните домашни бълхи могат да бъдат от различни видове: котка, куче, глинено, легло, домакинство, други. Всички те изглеждат почти същите, само под микроскоп човек може да види някои от функциите.

Насекомите имат сплескано тяло от всяка страна, много малки размери (до 5 мм). За малките индивиди цветът е черен, възрастните - кафеникавочервени. Много мобилен и упорит.