Як позбутися від бліх народними методами

Січень 2019

Відео: Как вывести блох в квартире народными средствами (Січень 2019).

Anonim

ефективно отърви се от бълхи традиционните методи могат да бъдат достатъчно бързо и бюджетно Ефективно се отървете от б Лок фолк методите могат да бъдат доста бързи и бюджетни. В допълнение към неефективността на тези ектопаразити, атаките на бълхи оказват значително увреждане не само на домашни любимци, но и на хора. Особено опасни бълхи като вектори тежки заболявания като различни хелминтоза, туларемия, хепатит В и С, салмонелоза, чума и коремен. Начините на заразяване са не само директен контакт с заразеното животно, но и посредници, които могат да служат като обществени места, стаи, дрехи и гризачи.

Индикации за употреба

Народните средства за защита срещу бълхи придобиват особена връзка при определени условия. Такива методи са много подходящи за хора, страдащи от различни алергични прояви. В допълнение, използването на силни химикали, за да унищожи ектопаразити желани в домовете, в които има малки деца, бременни жени и възрастни хора. Въпреки прилагането на всички мерки за сигурност има определен процент вероятност да се предизвикат нежелани ефекти върху организма в тези категории жители.В допълнение, силните антиблокови средства са забранени да обработват котенца, кученца и бременни животни.

фолк средство за защита срещу бълхи може да се лекува с котенца, кученца и бременни животни

Популярни методи

Висока ефективност на съвременни инсектициди не винаги са в търсене. Ако броят на ектопаразитите е незначителен, тогава е възможно бързо да се отървете от насекомите с помощта на народни средства. Като се има предвид факта, че в местата на натрупване на бълхи включват различие между половете между стените и первази пространство, както и мебели и килими, antibloshinaya битка трябва да бъде изчерпателна. Препоръчваме ви да научите как правилно да дезинфекцирате бълхите, като прочетете една от статиите, публикувани по-рано на нашия сайт.

Като мерки за умъртвяване на бълхите се използват природни фактори, както и различни растителни компоненти и растителни масла . Бълхите не понасят много ниски и изключително високи температурни режими, а освен това някои видове билки и растения са вредни за тях. различни растителни компоненти и растителни масла се използват за контрол на бълхите

растителни отрови могат да се подават

билкови отрови:

прясна трева на някои видове, които трябва да бъдат внимателно разположени около стаята;

 • масла, използвани под формата на ароматни вещества, изляти в специални уреди и нагрети лампи;
 • отвари от някои билки, които се приготвят в максимална концентрация и се използват за третиране на всички повърхности в къщата.
 • Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

В допълнение, основните съставки на народни средства за защита могат да бъдат

билкова смес, чесън, бирена мая, бор дървени стърготини, сода за хляб, сол, иглолистна чипове, всеки цитрусови плодове. Тези компоненти позволяват да се отървете от ектопаразитите без да навредите на домашните любимци. пелин трябва да бъдат внимателно поставени из стаята, за да убие бълхи

Най-общи мерки

Това е добър и безопасен начин за животното да се отървем от бълхи е

 • "солено" за къпане. За тази цел, в десет до дванадесет литра максимална гореща вода, трябва внимателно да разредете опаковка обикновена сол. Соленият разтвор се охлажда до комфортна температура, а след това домашните любимци падат до него за пет минути. След тази процедура изплакнете с чиста течаща вода. С цел да се повиши ефективността на разтвора, се добавят няколко стръка пелин етерични масла, които имат изразен ефект, смъртоносни за бълхи.
 • За ефективни и доказани инструменти включват катран сапун, което не само намалява броя на паразити, но също така има изразено противовъзпалително действие, което е особено важно в присъствието на многобройни надраскване.
 • катран сапун - един от най-ефективните инструменти в борбата срещу бълхи

След лечение на заразено животно трябва да бъде внимателно с прахосмукачка в стаята и измиване на подове максимално качеството на водата и разтвор с оцет.Тази мярка ще помогне да се отървете от паразитите, които се крият в пукнатините на стаята.

 • След задълбочени сушилни подове, всички пукнатини и фуги да бъдат запечатване, и на места, където ектопаразити следва да се разширят или пелин вратига.
 • Мента и лавандула имат еднакво ефективен възпиращ ефект. За да се фиксира ефектът, подобни билки се поставят под боклука на домашни любимци.
 • ухапване от бълха (видео)

Начало protivobloshiny шампоан

За котенца, кученца, изтощени и бременни или лактиращи животни могат да бъдат направени безвредни, но ефективен препарат за почистване. Това

домашен шампоан , както и всеки народен лек, помага достатъчно уверени да се отървем от бълхи. извлекат максимално ситно се рушат четвъртата част парче сапун бебе, което след това трябва да се разтвори малко количество топла вода и оставете да заври.

 • Сапун състав кипене най-малко топлина до получаване на хомогенна маса желе, и след това се прибавя към разтвора prograted среден размер лук, коприва бульон и невен.
 • Получената маса след охлаждане е отличен билково лекарство, което позволява не само да се отърват от паразити, но и за укрепване на козината на животното.
 • МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);

 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).
 • Прочетете повече тук …

  почистване - задължителна стъпка в борбата срещу бълхи

  методи за повишаване на ефективността на

  Отърви се от всички ектопаразити, включително бълхи, чрез използването единствено на народната медицина е доста трудно.

  Увеличаване на ефективността управлява прилагането на допълнителни мерки и механични методи: се препоръчва най-малко два пъти на ден, използвайте прахосмукачка;

  • всички меки играчки за одеяла и килими трябва да бъдат изложени на сравнително висока или ниска температура в продължение на шест часа;
  • Измиване на дрехи и спално бельо с кипене и сушене на чисти предмети на открито;
  • Редовно задълбочено изследване на домашни любимци за бълхи.
  • Как да получите бълхи чрез народни средства (видео)