Як позбутися від бліх самостійно

Грудень 2018

Відео: Как вывести вшей у ребенка (педикулез) (Грудень 2018).

Anonim

Като правило бълхите идват у дома с домашни любимци. Те носят бактерии и вируси, които се предават на хората, така че е важно да знаете как да се отървете от бълхи.

От къде идват бълхите и как да ги избегнете

Ако един домашен любимец не живее в стаята, това не означава, че в него няма да има бълхи. Те могат да дойдат от вход, съседен апартамент или дрехи, след като сте били в природата. Те също влизат в стаята с плъхове.

Що се отнася до домашните любимци, паразитите предизвикват огромен дискомфорт за тях. Животното не разбира, че не е нужно да се оправя с местата на ухапвания, така че продължава да го прави, въпреки нарастващия сърбеж. Ако поемете този проблем, всичко може да доведе до сериозни последици за животното. За хората те са опасни, защото издържат опасни заболявания, затова отърсването от тези насекоми е жизненоважно.

Борба

Мерките за борба с бълхите са реални. Необходимо е внимателно да се следи кучето или котката за разходка, да се сложи ръкавица и да се капнат специални капки на холката. Трябва внимателно да изучите дрехите си, след като сте заминали за природата. Но как да измъкнем бълхите от апартамента, ако все още насекомите го проникват?

Народни методи

Бълхите могат да бъдат унищожени от народни средства. Първо, имайте предвид, че тези паразити не са прекалено високи, така че те могат да се установят на височина от един метър и половина, а не повече.Ето защо само ще трябва да обработвате пода и всичко, което е в рамките на дадена височина. Особено си струва да се обърне внимание на мека мебел, килими, килими (мека), кухненска мивка, легла, всички места, които обичат домашните любимци, первази и пукнатини.

За да опетни бълхите в рамките на народните средства:

 • Размножаване на насекоми с растения, например пелин и персийска лайка, е много популярно. Обичайното не се вписва, защото няма пиретрини - токсини, които убиват бълхите. Трудността е, че стъблата и листата на пелин и лайка се нуждаят от много. Те са разпръснати из апартамента и не почистват деня. В този случай растението трябва да бъде само прясно. След това можете да повторите.
 • Можете да убивате бълхи, като използвате концентрирани инфузии от танц, мента, пелин или евкалипт. Те просто се справят с целия апартамент, включително и задните стени на всички мебели и ъгли.
 • Можете също да използвате борови дървени стърготини. Всички тези продукти имат миризма, която е изключително неприятна за насекомите, но яйцата могат да останат в стаята, така че трябва да извършите вторично лечение.
 • Можете също така да се отървете от паразити със сода и смес от чесън и мая. Въпреки това, в последния случай ще има неприятна миризма в целия апартамент. Такива процедури трябва да се извършват всяка седмица и в този случай минус средствата на хората.
 • Някои използват замразяване, което е отворено всички прозорци и врати в апартамента, когато външната температура е под 20-25 градуса и парене, което е, повишаването на температурата в апартамента на 50 градуса и по-горе. Този метод не е лесен.

Инсектициди: химия срещу паразити

Как да убием бълхите с химически средства? Те са добри, защото не е нужно да се използват постоянно, защото дават по-трайни резултати.За войната с бълхи могат да се използват следните вещества:

 • Унищожаване на бълхи с пиретроиди. Те работят бавно, но сигурно, ефективно и за дълго време. Пиретроидите убиват нервната система на насекомото, парализирайки го. Недостатъкът е, че при обработката на помещение е необходимо да се премахнат всички домашни животни от него - пиретроидите също действат негативно върху тях.
 • Пиретрини. Те също парализират нервната система на бълхите, но те са добри, защото те не засягат животните и хората по никакъв начин. Те могат да обработват не само апартамента, но любимата ви котка или куче.
 • Фипронил. Той действа и като пиретрини и също така е безвредна за животните. Но когато се лекува с това вещество, котка или куче може да усети чувство на парене по кожата.
 • Имидаклоприд. Безопасен за животни и хора, смъртоносен за бълхи.
 • Селамектин. Това лекарство е полусинтетично. Не трябва да се използва за котенца, кученца и животни с лошо здраве.

Популярни средства

 • Аерозолна нападение. Доста скъпо, но ефективно.
 • Синузан. Продуктът има неприятна миризма. Работа с него е възможно само в респиратор и ръкавици.
 • Gett. Често е фалшифициран. Копието, наречено Master 250, е ​​неефективно.
 • Раптор. Едно от най-популярните начини за борба с насекоми. Той има много предимства: той е без мирис, достатъчно ефективен, освен това е безопасен за котки, кучета и птици, както и за хора.

Как да се справим с бълхите с помощта на пиретроиди и други инсектициди

Обикновено тези лекарства имат формата на спрей. Нека разгледаме стъпка по стъпка колко бързо да се отървем от бълхи с помощта на тези средства:

 • Въпреки че средствата са безопасни, по-добре е, ако в апартамента няма никой.
 • На 1 м² от стаята се нуждаете около 10 мл.означава.
 • Трябва да затворите всички прозорци и врати. Вентилирайте може да бъде само няколко часа след лечението.
 • Особено внимание трябва да бъдат обработени ъгли, процепи, цокли, килим, мека мебел и задната стена, меки играчки, стена до един и половина метра, местообитание на животни, както и входящите и изходящите тръби. Не работете с леглото и съдовете и използвайте повече от 300 мл. средства в даден момент.
 • Не забравяйте да поддържате мокро почистване след лечението. Ако сте обработили меки играчки и спално бельо с дрехи, то те трябва да бъдат измити.

Как да работите с прахове

Това е по-трудно, отколкото работа със спрейове. Но тяхната цена е по-ниска от тази на спрейове. Недостатъкът е, че праховете са ефективни само ако стигнат до насекомото на тялото, но бързо убиват. Най-популярните средства от този тип са:

 • Пиретрум - се основава на екстракта от лайка. Много ефективно средство.
 • Финаксин. Ще ви помогне да се отървете от повече и мухи.
 • Чиста къща. Ще ви помогне да се отървете от бълхи, мравки, бъгове и хлебарки.

Праховете са разпръснати на места, където вероятно живеят насекоми, както и къде се натрупва по-голямата част от праха. След няколко часа трябва да почистите апартамента, но е по-добре да го вакуумирате.

Как да се консолидират резултатите от

Важно е да се знае не само как да се предяви бълхи, но също така и как да ги избягвате, за да се появи отново тук.

 • Разхождайки се на домашен любимец, винаги носете яка срещу него. Всеки трябва да направи снимки на него у дома. Но практиката показва, че има изключително неприятна миризма.
 • Не забравяйте да извършите мокро почистване на апартамента и да промиете дори и най-трудните ъгли.
 • Дръжте вентилационните канали с пастели срещу насекоми.

Борбата срещу бълхите също трябва да бъде превантивна. Ако вашият домашен любимец е често на улицата и особено в контакт с улични животни, погрижете се предварително за яката. Знаейки какви са бълхите и как да се отървете от тях, бързо ще победите тази атака.