Як позбутися від бліх у йоркширського тер'єра

Грудень 2018

Відео: Аллергия у собак: симптомы и признаки | Советы ветеринара (Грудень 2018).

Anonim

За собственици на йоркширски териери бълхи бълхи са голям проблем често нарушава кучетата. За собственици на йоркширски териери бълхи са основен проблем, защото тези кучета са нежна и уязвима имунната система на здравеопазване, и бълхи са носители на много опасни болести. Как да идентифицираме бълхи от куче и да се отървем от тях бързо и без вреда на животното?

Опасните бълхи

бълхи носят много заболявания, дължащи се на факта, че ухапване може да се предава от едно животно към друг микроорганизъм. Кучетата бълхи могат да бъдат носители на верига от краставици и различни хелминти. За Йоркшир териер tsepnem инфекция е фатално опасност, тъй като този паразит може да нарасне до 50 см дължина. Дипилидиозата (причинена от хелминти) в йорданците се третира много трудно.

Бълхите търпят салмонелоза, бруцелоза, чума.

За Yorkshire инфекция Териер tsepnem представлява смъртна опасност

В допълнение, от надраскване ухапване в Йорк може да се появи драскотини и ожулвания през който прониква на инфекцията. Също така, при малки кучета, анемията се развива лесно, тъй като насекомите, които поглъщат кръвта, обезводняват тялото. Кученца Йоркширски териер в отговор на ухапване от бълха често се развиват усложнения като дерматит, алергии, анемия.

Как може да се зарази териер

Йоркширски териер може да хване бълхи по различни начини.Обикновено това се случва, на разходка, тъй като тревата и дупки, които обичат кучета, за да изкопае може да бъде бълхи.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Yorkshirky териер могат да се заразят бълхи по различни начини

Признаци на бълхи

По Йорк наличие на бълхи може да се подозира, поради няколко причини:

 • куче често сърби;
 • Силният сърбеж причинява надраскване - кожата показва рани и ожулвания;
 • В началните случаи започва плешивост.

Ако ожулвания и драскотини не се разкриват, но кучето е неспокойно, се оказва, се хапе, и вълна са тъмни частици, е вероятно, че тя има бълхи. За да видим това, трябва да вземем лепкавите частици и да ги поставим в чаша вода. Ако водата стане червеникава, тогава е време да се отнасяме към Йоркширския териер срещу бълхи.

На йоркширски териери най-често се заразяват бълхи ходене

Как да се борим

За да получите бълхи, е необходимо да се подходи кучетата, третирани изчерпателно. Днес са изобретени много начини за борба. Те включват:

 • лекарствени химични продукти - спрейове, балсами, прахове, капки;
 • анти-блок шампоан;
 • яки.

Всеки от тези инструменти има своите плюсове и минуси.

да убие бълхи, Йорк трябва да се измиват чрез прилагане antibloshinny шампоан

Фармацевтични

Protivobloshinymi свойства са специални препарати Bolfo, Advantage, произведен от Bayer, първа линия, произведен от компанията на Merial, Stronghold, означава Beaphar и Bio-Groom.За борба с бълхите в стаята има спрейове - има специални средства за защита на кучешки бълхи. Всеки начин на битова химия от бълхи, включително Combat и dichlorvos, ще бъде доста ефективен.

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Животинската вата се третира с прахове и капки.

  Капките от бълхи и кърлежи са предназначени за унищожаване на възрастни хора. Те се прилагат външно на холката на животното до мястото, което кучето не може да достигне. За прилагането на капки, космената коса трябва да се размести и да се капе с количеството медикаменти, указано в инструкциите. Броят капки се измерва въз основа на теглото на животното. За йоркширския териер е посочена минималната доза, в противен случай е възможно да се отрови кучето.

  За да се отървете от йори от паразити, капки от бълхи

  се използват за кученца, но с по-ниска концентрация на активното вещество. При подготовката винаги е посочено, от каква възраст е възможно да се приложи. До 2-3 месеца, се препоръчва да не се обработват кученца от Йоркшир.

  Шампоани

  Известно е, че големите бълхи се отглеждат върху животни, които рядко се измиват и пенират. Ето защо, използването на антибиотични шампоани е най-важната част от борбата срещу бълхите.

  Но шампоаните нямат силни репелентни свойства - те не могат да бъдат използвани за лечение като самостоятелно средство. Шампоаните са предназначени за механично отстраняване на паразити и създаване на условия върху палтото, което фларистите не харесват от миризмата.Действието на шампоаните е кратко.

  Блисалки

  Можете да премахнете бълхите, като носите специални яки. Те представляват текстилна лента, напоена с паразити. Активното вещество е периметрин, който има нервно-паралитичен ефект върху бълхите. Тези бълхи-отровни вещества се нагряват от тялото и започват да падат върху кожата и козината. И после в мастните жлези. След два дни бълхите и кърлежите започват да умират в кучето.

  Удобството на яката е, че активното вещество не се измива с вода. Тъй като Йоркширският териер се мие често, това е изключително важно. Но като ефект на яката не отслабва и бълхите са гарантирани да изчезнат от кучето, тя не може да бъде отстранена.

  Можете да премахнете бълхите, носейки специални яки

  Недостатъците на яката са, че тя не е вечна. След 3 месеца, отблъскващият ефект е отслабен, а за още шест месеца яката е време да се промени, тъй като тя става безполезна.

  Яката се избира въз основа на теглото и възрастта на кучето. Има яки специално за Йоркшир, тъй като това куче е с малко тегло и изисква малко количество от агент за отравяне от бълхи.

  Разработени са биологично активни яки, в които няма химически препарати - импрегнирани са етерични масла, които отблъскват бълхите. Такива яки са подходящи за бременни и кърмещи кучета. Още по-безопасни са ултразвуковите яки, които плашат бълхите с ултразвук, - те се използват и при отслабени кучета и кученца.

  Принципът на унищожаване на бълхите

  С бълхи кучето трябва да се бори редовно и изчерпателно, действайки според определен алгоритъм.

  Първата стъпка е измиването на yorkshire zooshampoo - инструментите Bio-Groom се доказаха добре.С такъв шампоан животното трябва да се мие на всеки две седмици или един месец. Но в началния етап е необходимо да измиете Йоркшир два пъти в 10 дни. След измиване кучето трябва да се изплакне добре, да се измие добре косата от шампоана и да се избърсва.

  постелки кучета и подове в стаите трябва да се почистят с вода или с hlorofosom karbofosom (1% разтвор). Освен това на холката на кучето се поставят капки анти-блок лекарство.

  След известно време можете да поставите яка за защита срещу яка. Можете да научите как да изберете бълха яка за вашия домашен любимец, като прочетете съответната статия.

  бълхи при кучета (видео)

  Борбата срещу бълхи да се повтарят периодично, тъй като никой не средство за защита не е гаранция за да се отървем от паразити. В допълнение, бълхите могат да бъдат върнати на разходка. Ето защо честото измиване на отпадъците, обработването на къщата и носенето на яката от бълхите трябва да стане навик.