Як позбутися від бліх у квартирі

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

бълхи - са насекоми, които се характеризират с огромно плодовитост, висока степен на болезнени ухапвания, и тъй като те са много опасни за здравето, защото те могат да бъдат носители на много неприятни инфекции. Ето защо унищожаването на бълхите е важен, отговорен и неотложен въпрос. Това не е въпросът, който може да бъде зададен на форума и за дълго време да чакаме обществена реакция. Особено на един много сериозен въпрос "Имам бълхи в апартамента! Как да се отървете от тях?" Можете да получите остроумни отговори, като "ги остави назад", "да ги хранят, те гладни" - кой може и ще ви накара да се усмихне, но не решава проблема. Така че, нека започнем да изучаваме темата как да премахнем бълхите в един апартамент.

Курс на младите бойци: Унищожаване на бълхи в апартамент

Преди всичко трябва да идентифицирате врага. Ако изучавате въпроса как да се отървете от домашни бълхи, тогава врагът вече е бил идентифициран и идентифициран. Ако не, струва си да се изяснят няколко въпроса:

 • , за да разберете дали тези насекоми скачат;
 • локализирайте местата на ухапвания - бълхите основно захапват краката си;
 • опитайте да вземете "език" - т.е. да хванете насекомо и да го сравните с бълха снимка.

Така че всички са едни и същи бълхи. Сега е необходимо да се опресни знанията на предпочитаните местообитания на врага, за да се подготви за униформи планираната военна операция, да се разработи план за предстоящата операция и се уверете, че врагът не биха имали мисли да се върне и да си отмъсти.Но за всичко в ред.

Вероятни местообитания на бълхи

Преди да се отървете от бълхите в апартамента, трябва да определите повърхностите, които трябва да бъдат обработвани най-внимателно. Веднага е полезно да се изясни, че ще се върнем към въпроса за разплодните бълхи при наличието на домашно животно в края на статията. Основният въпрос в дневния ред ще бъде: как да се отървете от бълхите у дома.

Бълхи, особено глинени (или домакински), предпочитат да се заселят в целия апартамент, на височина не повече от един метър и половина от нивото на пода. Ето защо, ако имате голи бълхи, господарите ще се борят срещу тях точно преди тази височина.

Най-предпочитаните от гледна точка на бълхите са такива уединени места като леглото, килима, меките играчки, пукнатини и плинтове. Идеалното място за пребиваване на бълхи се счита за местообитание на домашни животни, кухненска мивка, понякога - мебели. Това е по-лесно да се изброят места, където те не са. Въпреки че не, това е погрешно, а трябва да знаете, че те са навсякъде.

Знанието, че те се промъкват в най-уединените ъгли на вашия дом, ще ви позволи да отговорите правилно на въпроса как да се отървете бързо от бълхи. В края на краищата бързият е решаващ фактор, нали?

Лечение на вашето бебе - вашият арсенал

Прахосмукачката ще бъде стратегическо оръжие в предстоящата битка, тъй като е незаменима при обработката на много вълнени или нишковидни повърхности, които могат да съдържат бълхи яйца. Но не забравяйте да го третирате и след извършване на контрол над вредителите, или ще се превърне в инкубатор на следващото поколение от тези вредители!

Освен това е необходим стандартен комплект за почистване. Това са парцали, моп, дезинфектант за качество, кофа и вода.

Не забравяйте да подготвите лични предпазни средства: гумени ръкавици и защитна дихателна маска.

Е, нокътът на програмата е инструмент за борба с вредителите. По принцип, подходящ за всяко превозно средство, като знак "за унищожаване на пълзящи насекоми", дори и най-баналните "дихлорвос". Но все пак отделя специално внимание на състава на инсектицида и нейната основна активна съставка - това ще ви спаси от потенциалните странични ефекти.

В аерозолни средства, че в земята и има борба с бълхи в апартамента, потреблението е около една бутилка за 10 квадратни метра. m, така че можете внимателно да изчислите сумата, от която се нуждаете.

Борбата срещу бълхи професионални инструменти могат да бъдат по-ефективни, но по-малко печеливши: мини гранула професионални продукти, като например "Sinuzan", "Biorin", "Влияние на Ultra", "Empire" или "Hlorpirimark", които се продават само в големи пакети. Въпреки това, те са един порядък по-висока от местни партньори по отношение на безопасността и продължителността на експозицията.

Да обобщим всичко, от което се нуждаете:

 • прахосмукачка;
 • парогенератор;
 • стандартен комплект за почистване на апартамента;
 • лични предпазни средства;
 • Инсектицид.

Помещения за подготовка за предстоящото събитие

Преди да се отървем от бълхи земята веднъж завинаги, че е необходимо да се подготви един апартамент за последваща обработка. Преди началото на дезинсекцията е необходимо:

 • да се извършва пълно мокро почистване;
 • чиста храна, внимателно опаковане;
 • ако има аквариум - затворете го, като изключите компресора;
 • студенокръвни земноводни и влечуги, извадени от фермата;
 • върху топлокръвни животни да носят специални антибиотични яки;
 • след залата за лечение след два часа трябва да се проветри, но почистването е по-добре да се направи след няколко дни.

Стратегическият план на военни операции: обработка стая

В зависимост от големината на апартамента, лечение на бълхи апартаменти може да отнеме от четиридесет минути до няколко часа. През това време, вие трябва да изпълните следните стъпки:

 • Лични вещи, бельо, чехли и плюшени играчки, всички продукти трябва да са perestirat тъкан.
 • Памук, матраци и възглавници внимателно избиват и, ако е възможно, излизат на слънце. Ако това не е възможно - опитайте се да ги обработите с парогенератор.
 • Изплакнете внимателно целия апартамент със силен дезинфектант.
 • Вакуумирайте всички повърхности, килими, дивани, легла.
 • Обработвайте целия апартамент с репелент от насекоми, без да пропускате нито едно пукнатино - не давайте на насекомите шанс да живеят! В края на краищата, единственият начин да се отървете от ухапвания от бълхи е в основата на вар от тези паразитни насекоми!
 • Оставете апартамента поне за два или три часа.
 • Когато дойдох в апартамента, трябваше да го издухвам.
 • Избършете всички работни повърхности. Разопаковайте храната, дайте въздух на рибите и т.н. и така нататък.
 • Забравете почистването за няколко дни.

Ами сега всичко се прави според правилата и можеш да си починеш. О, не, ти със сигурност имаш домашен любимец с четири крака!

Работа с бълхи

Всеки опитен собственик на домашни любимци знае със сигурност как да се справи с бълхи от домашния си любимец. Има обаче и такива собственици, които са изправени пред това за пръв път.

На първо място, бълхи при животни "шепа" и в най-трудни за достъп зони на животното: зад ушите, опашката, на холката и крупата.

Съвременните средства за бълхи могат да бъдат закупени във всеки магазин за домашни любимци, те имат обща маса разделена на пет основни групи: спад на гърба, таблетки, шампоани, яки и спрейове.Изберете метода, подходящ за вашето животно и продължете, съгласно инструкциите!

пълните условия за обратно изкупуване апартаменти от бълхи

Разбира се, мисля за това как да убие бълхи в апартамента, мнозина вярват, посочени на опаковката на инсектициди израза "бълхи умират в рамките на час." Това обаче не е напълно вярно.

След обработката на апартамента, бълхите ще умрат. Както беше обещано - в рамките на един час. Но! След 5-7 дни ще се появят нови насекоми, излюпени от левите яйца. Едно ново поколение, отново срещащо средство за отстраняване (не сте измили подовете и стените, както беше посочено, е вярно?), Отново ще умре. Въпреки това, вие също може да се опита да напусне потомство … Следваща инвазия трябва да изчакате една седмица или две, в този момент по-добре на повторна преработка апартамент, ако преди това се използва инструмент е ограничена по времетраене. Ето защо въпросът как да се отървете от бълхите на леглото не е толкова просто, колкото производителите на инсектициди пишат.

Мъдростта на миналите поколения - народни средства

Зареждане …

Не забравяйте за такова огромно резервоар на възможности, които ни дават народни средства за защита за бълхи. И така, какво ни съветва народната мъдрост?

 • Острата миризма на бълхи е неприятна. Този факт беше забелязан от нашите предци и отбеляза. За експулсирането на бълхи хората използват концентрирана инфузия на билки, като евкалипт, тъпан, пелин, мента.
 • Прясният бор се счита за ефективен инструмент.
 • Сокът за хляб е универсален продукт в кухнята. Това ще помогне, според популярното мнение, и в този случай.
 • Обработката на стая със смес от чесън и пивоварна мая също ще доведе до експулсиране на бълхи. Но може да изгони от къщата и всички останали наематели …

алтернативни методи - помощта на специалисти

Като цяло, премахването на бълхите сами по себе си - нещо, което е далеч от най-прости, ниската цена и бързо.Самодостатъчността може да се превърне в изгубен човек за филистим, кръгла сума в икономическия отдел или дори опиянение. Следователно, в съвременното общество е обичайно да се вярва на проблема с качественото дезинсекция на професионалните агенции.

Понякога обаче това може да бъде прекалено скъпо и положението с бълхите се развива в посока на "хора или бълхи - борба за оцеляване", защото живеят у дома в присъствието на бълхи е просто невъзможно. В този случай независимата борба е единственият изход от положението им и искрено ви пожелаваме победа!