Як позбутися від бліх у кішки

Грудень 2018

Відео: Как вывести блох у взрослой кошки без химии ! (Грудень 2018).

Anonim

бълхи котки са голяма опасност за животното. Такъв паразит може сериозно да подкопае здравето на вашия домашен любимец. Той постоянно се притеснявам за котката котката си хапки, които в крайна сметка може да доведе до нарушения на нервната система на животните, агресия, липса на апетит и, като следствие, понижен имунитет, което го прави уязвим към различни заболявания. Възможно е също така алергия към "слюнка" бълха прониква в кожата, когато те ухапе.

Но хапването не е най-лошото нещо. Най-опасното нещо - присъствието на вирусни заболявания на насекоми, те са в състояние да предадат не само на вашия домашен любимец, но и за вас. Но тези заболявания могат да бъдат повече от 200. Ето защо, като домашен любимец, трябва постоянно да следи тяхното здраве. Наблюдавайте най-малката промяна в поведението им, и да ги карам на ветеринар за редовни прегледи.

Направи бълхи са опасни за човек, котка

, ако един човек хапе котка бълхи? Този въпрос е даден от всеки собственик, първо се сблъсква с проблема за възникването на кръвосмучещи паразити във вашия домашен любимец. Трябва да отбележим, че основната разлика между човека и котешки бълхи е, че човек не се стреми да създаде гнездо от вашия оператор и котка третира господаря си не само като източник на храна, но и като гнездо за разплод бъдещото потомство.

Разбира се, всеки бълха опасни за човека, предимно като възможен носител на много заболявания.Обаче само ухапването й може да причини различни кожни заболявания, например пулсикоза или, по-рядко, алергична реакция към самия паразит.

Възможно ли е котката да е жива на човек

Всяка бълха може да те ухапе, тъй като не се интересува коя кръв ще пие. Въпреки това, котешките паразити не са удобни да се правят на създание без вълна, така че те няма да останат дълго на вас. Съществуват обаче редки случаи и хората с дебел скалп забелязват малка част от тях. Но това е само въпрос на редовността на хигиенните процедури. Ако винаги ги правите, тогава можете да бъдете спокойни - бълхите от котки няма да се уредят върху вас.

Как да разберем дали има бълхи в котка

Ако знаете навиците на вашия домашен любимец и му дадете достатъчно време, тогава няма да имате този въпрос. Животното почти веднага започва да реагира на тях. Признаци за появата на паразити върху котката са доста лесни за забелязване:

 • Тя започва да се надрасква по-често.
 • Когато vylizyvanii ухапе на вълна.
 • Тя започна да се държи по-неспокойно.
 • Добрите навици и поведението се променят драстично. (Този елемент зависи от естеството на вашия домашен любимец)

Бълхи в котка, приведена в дома

След като симптомите на инфекцията са потвърдили, вашият домашен любимец трябва незабавно да бъде лекуван. Препоръчваме да не се колебаете да посетите ветеринарен лекар и да се консултирате с него, дори ако той не може да си го позволи, и дори ако степента на инфекция с паразити е ниска. Въпреки това, възможно е да се отървете от котешка кръв и у дома. В този случай, на първо място, е необходимо да се разбере, че за лечение на възрастни котки и котенца се нуждаят от различни методи. За да премахнете бълхите от възрастна котка, се използват следните методи:

 • Капки.

  Продадени в ампули. Те се прилагат само по точка - на самите бълхи, както и на техните ларви и яйца. Внимателно прочетете инструкциите! Различни капки са предназначени за различни ситуации и етапи на инфекция. Капки, които са неподходящи за действителния етап на инфекция, може да не са полезни.

 • Шампоани.

  Продават се във флакони. Много ефективен и следователно - популярен метод за борба с насекоми. Фатално до вредители. Безопасен дори за бременни котки. Прилага се върху цялото животно като цяло, ~ 5 минути се абсорбира и след това - измива се с топла вода. Но това не е толкова просто. Като правило, котките не харесват подобни процедури. Ето защо, бъдете търпеливи и не се ядосвайте с вашия домашен любимец. Не е лесно и за него.

 • Спрейове.

  Продадени съответно във флакони с механизъм със съдържание на пръскане. Това е най-бързият и най-ефективен начин за премахване на такива кръвопийци. Той обаче има сериозен недостатък. Токсичност. След като я приложите върху козината на животното, е изключително важно да не позволите на домашния любимец да се оближе часове наред! Повечето спрейове наистина могат да бъдат опасни за здравето на котката, така че поставянето на конусовидна яка на животното след това ще бъде отлично решение.

 • Инжекции и хапчета.

  Не се препоръчва да се прибягва до тях без надзор на компетентен ветеринарен лекар. Ако сте в по-късен стадий на инфекция, препоръчително е да посетите ветеринарен лекар, тъй като използването на тези силни химикали може само да убие домашния любимец.

 • Нашийници.

  Сервиран, по-скоро репелент, отколкото активно средство за борба с паразита. Ето защо котката най-ефективно показва себе си като профилактика след инфекция, както и под формата на превантивна мярка.Не се притеснявайте, ако странната миризма идва от домашния любимец по време на носенето на яката. Това е нормално.

Как да се отървем от бълхи от котенце

Горните методи могат да увредят здравето на котенце. Ето защо, ако се сблъскате с такъв проблем при лице, което е по-малко от един месец, тогава бъдете търпеливи. Единственият възможен начин в този случай е да се отървете от котешки бълхи у дома - с помощта на специална малка мека четка и ръчно унищожаване на всеки оцелял паразит.

Месечните котенца се къпят внимателно със специален шампоан. Като например "господин целувка". Шампоанът се разрежда от изчислението от 1 ml до ~ 400 ml топла вода. Не позволявайте това решение в очите на котето!

Двама три месеца котенца вече не могат да се къпят. В случаите, когато котенцата нямат контакт с майка си, повечето от методите за "възрастни" могат да се използват, но все пак в по-ниски концентрации.

Бълхите в котките се лекуват с народни средства за защита

Народните средства в този случай се оказват достатъчно ефективни, за да се опитат да излекуват само лошо заразено животно.

Подгответе слабо концентрирано отвара от пелин, тани и евкалипт. Смажете с такова решение козината на котката. Много е вероятно напълно да го премахнете от бълхите. Добра превантивна поддръжка срещу бълхите ще бъде наличието на дървени стърготини от иглолистна дървесина в отпадъците на вашия домашен любимец или под него. Клоните на едно иглолистно дърво, разположено недалеч от него, също могат да изплашат паразитите.