Як позбутися від бліх з будинку своїми силами

Грудень 2018

Відео: Блохи в квартире. Как избавиться от блох в квартире? (Грудень 2018).

Anonim

Бълхите живеят на домашни любимци и се хранят с кръвта им. Но такива насекоми могат да се появят в къщата. Как да се отървете от бълхи в къщата? Незабавно започнете борбата! Но първо, да разберете как да бързо и безопасно се въвеждат тези паразити.

Как тези насекоми могат да влязат в къщата

где бълхи в къщата? Ето основните начини за тяхното проникване

 • Инфекцията от домашни любимци. Ако имате домашен любимец, и то редовно или поне понякога на улицата или в контакт с други животни, той може да се превърне в източник на разпространение на паразити. Въпреки, че бълхите се срещат най-вече върху тялото на господаря си, те може и да го напусне и да се движат свободно в пространството. И насекоми се движат доста бързо, защото те имат мощен saltatorial крак.
 • Външно облекло. Насекоми може да получите вашия наметало, скочи върху него с някои вълна - някои животни, например. И дори и да не се доближават до бездомни кучета и котки, това не означава, че трябва да бълхи не може да достигне, тъй като те пътуват на дълги разстояния и бързо.
 • Изби. В тези области, обитавани от плъхове, и те могат да бъдат носители на паразита (отделен вид - бълха плъх). Така че от избите те могат да се движат в един апартамент, и се намират не само на по-долните етажи, но дори и на върха.
 • Улица. Ако имате частна къща с парцел, тя може да бъде преместена от бездомни животни. И в помощните къщи в близост до къщата има вероятно плъхове, които също носят бълхи. И вероятно е вредителите да паднат от улицата в жилища.

Местообитание

Ако бълхите се късат в къщата и ухаят обитателите, това означава, че те са овладели територията. Най-любимите и удобни са следните зони:

 • Килими. В техните вили, паразитите могат да останат невидими и да се скрият.
 • Играчки. Те могат да се възприемат от паразитите като животни.
 • Клетки на птици, ложи или отпадъци от домашни животни. На такива места бълхите могат да бъдат в непосредствена близост до електричество.
 • Дрехи. Да, бълхи може би се крият в него.
 • Мебели. Тъй като такива паразити скачат, те лесно могат да овладеят предмети и повърхности, разположени на около 50 до 70 сантиметра от пода.
 • Вредителите също могат да се скрият в пукнатини в пода или под первази.

Бълхите са опасни за хората

Могат ли бълхите да навредят на човек? Това е.

 • Първо, те хапят хора, особено ако животните не са наоколо.
 • Второ, някои хора могат да носят доста сериозни и опасни заболявания, например бруцелоза и дори тиф.

Борба

Как да се отървете от бълхи в самата къща? Тъй като те се възпроизвеждат много бързо, трябва да започнете да се отървете от тях незабавно, в противен случай броят им ще нараства няколко пъти и след това ги изтриете напълно ще бъде много по-трудно. И за да се отървем от това е ефективно, е необходимо да действаме последователно и изчерпателно.

Подготовка

Бълхи у дома, как да се отървете от тях? , за да започне изтеглянето на паразити в дома трябва да бъде основно почистване, така че можете веднага да унищожи или да изтриете част от насекоми, както и разберете основните им местообитания.

Етапи на почистване:

 1. Правилното боравене в дома - как да се отървете от паразитите. Първо, е препоръчително да се вакуумират всички стаи, не само килими и подове, но и меки мебели, както и играчки. Прахосмукачката буквално ще суче много хора, така че не пренебрегвайте използването му. По време на събирането на реколтата е важно да се преместят всички мебели, за да се покрият всички възможни местообитания на насекоми.
 2. След това се занимавайте с обработката на дрехи, за да се отървете от бълхите, които са върху нея. Измийте обилно с топла вода, като използвате обичайните препарати за почистване, а след това внимателно изплакнете всяко едно от тях. Ако е възможно, и тапицирани мебели в прането.
 3. Сега можете да отидете на мокро почистване. Измийте подовете добре.
 4. За да фиксирате резултата, можете да преработвате цялата територия на къщата с парогенератор или пара, тъй като бълхите умират при повишени температури.

Използване на ефективни средства

След подготвителната фаза борбата с бълхите в къщата е последвана от лечение. И за да бъде оттеглянето ефективно, трябва да изберете наистина ефективен инструмент, но той трябва да е безопасен. Обърнете внимание на състава. Той обикновено включва инсектицидни вещества, най-популярните и безопасни сред които са пиретрините и техните синтетични аналози пиретроиди. Използват се и органични фосфорни съединения.

Средствата за унищожаване на бълхите в къщата се издават под различни форми.В магазините са представени прахове (прахове), спрейове, емулсии, гелове, моливи и т.н.

Спрейове

Спрейове са най-удобни за употреба, защото ви позволяват да се справяте с всякакви повърхности и напълно. Най-ефективните препарати против бълхи са Combat, Reid, Raptor. Те помагат бързо да улавят насекоми в къщата.

Емулсии

Как да се отървем от бълхите у дома с помощта на емулсии? Обикновено емулсиите предполагат получаването на разтвори, които впоследствие се използват за пръскане. Но те са предназначени главно за професионална употреба, затова не се препоръчва да ги използвате сами. Най-ефективните средства: "Ламбда зона", "Делта зона", "Вземи".

прах

прахове или прахове могат да бъдат използвани за лечение на всички видове повърхности, но

 • С - Първо, частиците могат да влязат в респираторния тракт
 • С - второ, те не са лесно да се премахне напълно след лечение с

Други форми

Моливи, гелове и други форми не са много удобни, тъй като е невъзможно да се обработят напълно, например, мека мебел. И така те не са много популярни.

Ултразвукови изплашители

Как да премахнете бълхите в къщата с ултразвукови репеленти? Те излъчват вълни, които трябва да отблъскват насекомите. Но ефектът трае точно толкова, колкото устройството работи. Освен това вредителите могат да се върнат отново. Освен това, бълхите могат да се адаптират, т.е. да свикнат с такова влияние и да не обръщат внимание на това.

Как да се справяме с лечението

Как да измъкнем бълхите от къщата след избора на лекарство? За да бъдете ефективни срещу бълхите, първо трябва да изучите инструкциите и да следвате всички инструкции, дадени в тях, спазвайки пропорциите и предпазните мерки. Освен това, всички действия трябва да се извършват както в респиратора, така и в ръкавиците, особено ако се очаква директен контакт с разтвора. Внимателно обработвайте всички повърхности и напуснете къщата за известно време (със животни, разбира се). След това се върнете, отворете всички прозорци и направете мокро почистване. След една седмица повторете лечението.

Изработка на домашни любимци

Научихме се как да унищожим бълхите в къщата. Веднага след това животните трябва да бъдат лекувани. За целта използвайте специализирани инструменти. Също така съдържат инсектицидни вещества и се предлагат в няколко форми: под формата на капки, спрейове и шампоани. Има и специализирани яки.

 • Сред шампоани трябва да се отбележи като "Д-р Zoo", "Advoat", "Fitoelita", "Advantix", "Deliks", "Rolf Club", "Demoks Suite", "Flea & Tick Cat Шампоан", "Шампоан B "и други.
 • Най-популярните спрейове - е "жълтурчета", "Deliks", "Барове", "Front Line", "Hartz", "Bolfo" и така нататък.
 • Капки: "адвокатски Байер", Front Line "," Hartz "," Beaphar "Яки :." Hartz "," Диас "," Bolfo "

Най-лесния за използване спрейове, но това не е необходимо след лечението, животните. позволи slizyvanie състав (по време на промиване) в продължение на няколко часа. капчиците са ефективни, но могат да бъдат токсични поради високите концентрации на активните вещества. Шампоани по-малко ефективни, тъй като техният ефект е къса, докато спрейове за действие и капките да продължат седмици .

При избора на конкретен инструмент трябва да се обмислят няколко важни въпроса.

 • Per та -. възрастта на животното не е всички лекарства са подходящи за лечение на млади животни (обикновено на възраст от 3-6 месеца)
 • Второ -. Състоянието на домашния любимец Така че, някои са противопоказани по време на бременност и след някои болести, пренасяни ..

Превантивни мерки

За бълхи вече не се показват в дома ви, вземете следните предпазни мерки:

 • Изгасете всички потенциални движения и проникването на бълхи в къща. Затвори всички пукнатини, особено близо до вратата.
 • След всеки изход към улицата внимателно проверявайте дрехите си. И още по-добре, разклатете го или го почукайте на балкона.
 • Ако имате домашни любимци, периодично проверявайте палтото им. Препоръчва се също да се извършват превантивни лечения с помощта на специализирани средства срещу бълхите.

Сега знаете как да се отървете от бълхи в частна къща. Можете да изберете инструмент, който наистина ви помага.