Як позбутися від дрозофіл в квартирі швидко і просто

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от плодовых мушек? (Грудень 2018).

Anonim

Отърви се от мухите, при плодовите мушици, просто. И за това не са необходими токсични вещества. Просто мнозина не осъзнават, че досадните малки мухи, навиващи се в кухнята, са самите насекоми, с които биолозите обичат да експериментират. Уредени в апартамент, те доста дразнят наемателите. Как да се отървете от тях бързо и с минимални средства?

Описание на насекомо

Drosophila се нарича още плодни мухи. Тези насекоми отдавна са се установили близо до човека и сега се намират само там, където живеят хората. И всичко това, защото човек е неизчерпаем източник на храна за тях. Мухите се хранят с гнило плодове, нектар с цветя и кисел зеленчуков сок. Всичко това в изобилие до хората.

Представете си, че Drosophila е много малък. Те не живеят дълго, те се размножават изключително бързо и се развиват от яйцето до екземпляра за възрастни също бързо - в продължение на 10 дни. Поради това те могат много бързо да населят апартамента, в който се настаняват. Яйцата лети в продукти, гнило плодове, плодове, растения. Появилите се ларви проникват в дълбочините си и кълнат там.

Чистота и почистване - най-ефективното средство за предотвратяване

След излюпването им от какавида муха става в състояние да снасят яйца на втория ден.

По време на двумесечния си живот, женското яде 200-2 000 яйца.При такива цени в апартамента те скоро стават многобройни и мухите вече не могат да бъдат пренебрегвани.

Дребномащабни саботаж

Drosophila сами по себе си не причиняват никаква вреда - те не хапят хора и животни, да не пие кръв, не носят болестта. Най-важната вреда от тях е внушителната melteshenie в апартамента.

Не оставяйте и меки плодове в разгара на масата за дълго време - няколко часа по-късно Drosophila ще бъдат гарантирани

теоретично е възможно да се получи разстройство на червата, ако ядете плодове, заразени ларви на мухи.

На практика това също е малко вероятно, тъй като хората предпочитат пресни плодове, а Drosophila - разглезени.

Външният вид в апартамента

Летят мухи лошо - те могат да летят само на около 180 м. Затова не могат да влязат в къщата от далеч. Но откъде идват?

 • Като правило, те живеят в природата на овощни дървета, в овощни градини и вили.
 • В апартамента те се появяват на плодове и зеленчуци.
 • Могат да бъдат донесени заедно със земите, оставени върху зеленчуците или взети за засаждане на закрити растения. В земята има яйца и ларви на мухи, които след това се излюпват в апартамента.
 • Чрез прозореца и вентилационните шахти. Мухите са взети от улицата, където могат да се роят в боклук и дървета.
 • Вътрешни цветя - мястото, където мухите могат да обитават един апартамент. Те са щастливи да живеят в орехови чинийки, които са саксии.
 • Капацитети с храна от домашни животни също могат да харесат плодовата муха - с радост ще се размножават в остатъците от храна.

Ако се намери апартамент Drosophila лети е необходимо внимателно да го проучи за признаци на гниене на остатъци храна прекарано

Метод за борба с

Ако се намери апартамент в Drosophila лети е необходимо внимателно да го проучи за признаци за намиране на гниещи остатъци храна.Най-вероятно ще се намери забравена ябълка, банан, развалени плодове във ваза. Най-често срещаната база на басейна Drosophila е боклукът, където остатъците от плодове продължават да се влошават и привличат мухи.

За да се отървете от тях следва да бъде задължително да направите следното:

 • , за да намерите развалена храна и ги изхвърли;
 • Измийте внимателно местата за съхранение на зеленчуци и плодове, тъй като могат да останат яйца и ларви;
 • не оставяйте храната в домашните любимци в чиниите дълго време и го почиствайте през деня;
 • Изсушете цветята, измийте чиниите и сменете земята в саксии с нова;
 • подредете капани;
 • редовно изваждайте боклука от къщата (поне веднъж на ден).

Мухи лошо лято - те са в състояние да лети през деня само някои 180 м

Drosophila какво (видео)

инструменти за унищожаване

 • Той е много ефективен капан лети .. Те са любими деликатеси. Можете да привлечете мухи, като поставите чинийки с бира, сироп, сок, смес от захар и мая във водата. Мухите ще се съберат над чинийки и ще потънат в стръв. Остава само да хвърлим стръвта с плодни мухи.
 • Механичен капан е много ефективен: вземете пластмасова чаша и поставете парче ябълка в нея. Покрийте чашата с хранителния филм, като направите серия дупки в него. Мухите не могат повече да излязат и могат да бъдат хвърлени заедно с капан.
 • По подобен начин, методът може да се счита за хартиено тиксо от мухите, които трябва да се мотае и разстилат върху кухнята и в непосредствена близост до саксиите с цветя, ако мухите са се заселили там.
 • Можете да се отървете от мухи с помощта на обикновени аерозоли - инсектициди от летящи насекоми. Подходящи "Combat", "Dichlophos", "Raptor". Можете да напръскате продукта на местата мухи, след като сте извадили цялата храна.След лечението стаята трябва да се вентилира.

Drosophila не причинява никаква специална вреда в себе си - те не хапят хора и животни, не пият кръв, не толерират заболявания. Основната вредата от тях - дебне melteshenie Апартаментът

Можете да научите как да изберете най-подходящия тип "дихлорвосът" и как да го използвате.

 • Drosophila може да се отстрани със смес от ябълков оцет и препарат за миене на съдове. Те трябва да бъдат смесени в равни размери и да се изсипят в буркани. Последните трябва да бъдат разположени около къщата в районите, където се намира плодовата муха. Всяка седмица сместа трябва да бъде актуализирана. Скоро мухите ще изчезнат.
 • За да унищожите ларвите и яйцата на мухите в земята, е необходимо да ги обработвате в саксии с разтвор на калиев перманганат. След това почистете почвата с инсектицид срещу вредителите на стайни растения.
 • Drosophila е чувствителна към температурата. Ако улицата вече не е лято и е станала доста готина, тогава просто може да проветрява стаята. За това е необходимо да отворите прозорците през студения ден и в същото време да отворите всички кухненски шкафове. Drosophila ще умре от хипотермия.

Теоретично може да получите чревно разстройство, ако ядете плодове, заразени с ларва. На практика е малко вероятно, тъй като хората предпочитат пресни плодове, и в движение плодове - развали

Превантивни мерки

, за да летят по-дълго разплод и не започнат да е необходимо да се придържаме към няколко прости правила.

Чистота и почистване - най-ефективният начин за предотвратяване.

Не оставяйте плодовете и деликатните плодове в топлината на масата за дълго време - след няколко часа мухите на плодовата муха ще бъдат гарантирани. Съхранявайте плодовете в хладилника.

Кошчето може да бъде извадено от къщата всеки ден.

Можете също така да научите за ефективни методи за борба с мухи.

Трябва редовно да почиствате мивката и да почиствате сливи, като използвате химикали.

Да се ​​отървем от мухите на Drosophila е достатъчно просто. И за това токсичните средства изобщо не са необходими - най-простите методи, описани в статията, се оказват най-ефективни.