Як і за допомогою яких засобів вивести вошей і гнид у дитини

Грудень 2018

Відео: До Дніпра на лікування евакуювали дітей з лінії фронту (Грудень 2018).

Anonim

Ако детето има въшки, трябва да се бори с паразитите-бързо и ефективно, без да дава насекоми време, за да се размножават и да доведе до сериозни увреждания на кожата. Както обаче показва практиката, не всички родители знаят как да избият въшки от дете. Често такова знание се ограничава до спомени от далечното му детство, когато въшките бяха безмилостно отровени с керосин и оцет.

На следващо място, ние гледаме на това как можете да се отървете от въшки в едно дете най-ефективно и безопасно, както за себе си и за родителите, което премахва риска от инфекция по време на процедурата им.

Важно е да се разбере, че въшки - това не е студено, те не "пас" сами по себе си, те трябва да бъдат насочени да се бори и да започнете по-рано - толкова по-добре. Не си струва да се унижи за детето непрекъснато нарастващото страдание от сърбеж, а заобикалящите го - с риск да се свие.

Освен баналното сърбеж от въшки, ухапвания дете може да развие алергия с тежки генерализирани симптоми, улцерозни кожни лезии. В редки случаи въшките могат да причинят инфекция със смъртоносни болести - повтарящи се и тиф.

Единственото нещо, което трябва да се направи преди облизването на дете, е да се уверите, че това е въшки. В края на краищата, сърбящите ухапвания могат да бъдат оставени от други паразити, а неправилно диагностицираната диагноза ще забави успешното възстановяване.

Наистина ли въшки?

въшки (научно - въшливост) се характеризира със следните симптоми:

 • ясно видими хапки във формата на малки бучки от тъмно розов цвят с червена точка в средата. Ако те не са, тогава най-вероятно причината за всички проблеми е или вирус, или сърбеж акари.
 • Сърбеж, особено силен в местата на ухапвания. В случай на глави въшки - на главата.
 • Наличието на косми. Nits са въшкови яйца, малки бели точки на разстояние 1-2 см от повърхността на кожата, здраво прикрепени към всяка коса.
 • И, разбира се, самите въшки, които се срещат, когато се изтриват, и просто с щателен преглед на косата.

В бележката

вишката достига средна дължина от 1 до 3 мм, обикновено има бял или сиво-жълт цвят. Всички видове въшки (глави, кубчета и бельо) са неактивни. За разлика от бълхите, въшките не знаят как да скачат, но за разлика от бъговете живеят директно върху мъж. Бебетата най-често се крият в мебели, в пукнатини зад первази и зад тапети.

Методи за отстраняване на главата въшки при деца

За да се отървете от въшки и гниди в едно дете днес, че е препоръчително да се използва популярните и ефективни съвременни средства - инсектицидни шампоани, лосиони и специални гребени за отстраняване на въшки позволяват на детето с достатъчна надеждност.

, обаче, ще бъде най-ефективно комбиниран метод за контролиране на паразити при което

 • главата на бебето се обработват pediculicides средства. Тя може да бъде шампоан от въшки, лосион, сметана или гел (по-малко за предпочитане да се използват народни средства като пилешка вода и оцет). Продуктът трябва да се държи на главата за определено време от инструкцията (обикновено поне половин час), след което трябва да се измие обилно с течаща вода.
 • Още по-влажна коса, низ зад нишка е изплетена със специален твърд и дебел гребен от въшки. За да премахнете въшките от дете с дълга коса, е необходимо да завържете цялата коса в опашката от едната страна на главата и да разделите малките нишки от снопа и внимателно да ги съчетаете. Необходимо е да направите гребен от самите корени - най-вече има въшки и глисти. Като цяло, тази мярка е необходима, първо, за премахване на убитите насекоми по време на предишната процедура, и второ - за да се отървем от част от ниците.
 • Една седмица след лечението двете операции трябва да се повтарят. След една седмица ларвите се отстраняват от оцелелите гнезда, които се разрушават по време на повторното третиране.

Можете да използвате тези методи отделно, така че твърде често. В този шампоан и други химикали по принцип са по-ефективни от гребените. Последните изискват няколко дни за цялостно подстригване на косата и постоянен контрол на главата за една или две седмици след лечението. Въпреки това, гребените осигуряват защита срещу страничните ефекти на химическите препарати и кожното дразнене на бебето, което може да бъде особено важно, когато е предразположено към алергии.

Важно!

Не можете да изтеглите ниците от дете без едновременно унищожаване на възрастни въшки. Те хапят въшки и яйцата си - последствие от жизнената дейност на паразитите и удобен престой на главата. Докато има поне едно женско, гърдите ще продължат да се появяват в косата по-нататък.

В някои случаи, дори преди използването на всички средства, главата на детето може да бъде обръсната (ако родителите и детето смятат, че това е допустимо от естетическа гледна точка). Ако изливането на въшки се случи през пролетта или лятото, това ще помогне бързо да се лекуват рани от ухапвания и да се изсуши кожата по главата.

След такава процедура ще бъде достатъчно да измиете главата си веднъж с шампоан и да забравите въшките ви. Разбира се, не е желателно премахването на въшки от дете с дълга коса, особено от момиче, по този начин.

Шампоани от въшки

Предимството на шампоаните от въшки е лекотата, с която се използват. Те се прилагат върху главата на детето по същия начин, както обикновените шампоани, пяна добре и приятна миризма. Почти всички от тях са направени въз основа на перметрин - инсектицид ефективен, относително безвредни за хората (в храносмилателния тракт бързо перметрин разделя), но се оказва, нерв самите насекоми.

Сред шампоаните с въшки, можем да различим следното:

 • NOC - един от най-известните. Главата се прилага за 30-40 минути, лесно се измива, но ако попадне в очите, причинява дразнене. Не го използвайте при деца на възраст под 2 години и бременни жени.
 • Веда и Веда-2, също достатъчно силни, със същия състав като НОК.
 • Biosim е лекарство за деца и юноши. На главата веднъж се прилагат 20 ml шампоан, който се изисква за пяна силно.

По-силните шампоани Nyxa не могат да се използват за деца.

С помощта на шампоани можете да провеждате редовна профилактика на педикулозата. За да направите това, само веднъж на две седмици, измийте главата на детето с добавяне на малки количества средства. С този подход дори единични паразити, които падат върху главата, са унищожени, без да имат време да се възпроизвеждат. Важно е само да се наблюдава реакцията на кожата на детето на такива процедури и ако има признаци на алергии, веднага ги отменете.

Лосиони и кремове от въшки

Тези средства се използват по аналогия с шампоани.Нанесете ги върху цялата повърхност на главата, внимателно разтривайте в основата на косата. Време на експозиция - обикновено не по-малко от 20 минути, но в зависимост от възрастта и степента на инфекция на детето може да бъде до 40 минути.

Най-известният от тези средства:

 • MediFox, считан за днешна дата един от най-ефективните средства за главата въшки.
 • Nittifor
 • Paranita.

Преглед

"И ние ловуват въшки имат две деца (4 и 5 години) Medifoksom. Бяхме предупредени, че лекарството е възрастен и вие трябва да бъдете внимателни. Но нищо не изглежда да се случи. След като се намазва главата му, и сложи шалове, която се проведе, тъй като половин час, а след това дълго се измива главата си - означава отдавна държи, обаче, не е достатъчно, че въшките са си отишли, само на косъм от децата са станали по-добри, по-силен, какво-ако "

Татяна, Калуга

спрейове за деца на възраст

. Относно ефективността на тези средства като цяло са малко по-ниски от предишните групи поради факта, че при деца с дебела коса, наркотикът е трудно да " завъртете "на скалпа, където въшките са най-много. Въпреки това, тези средства достатъчно икономични и използване шалове, шапки или пакет осигурява доста надежден ефект на токсични вещества на паразита.

От тази група най-известните средства са Para-Plus, Lavalin и LiceGuard.

народни средства за въшки за деца на възраст

, но с народен лек за въшки на разположение на децата срещу паразити трябва да бъдат изключително предпазливи. Тези известен керосин или оцет може да причини дразнене и изгаряния на кожата и на лекарствата трябва да се предпочита пред традиционната медицина безопасно:

 • чемерика вода
 • сок от червена боровинка
 • инфузия на пелин вратига или
 • борна мехлем.

Тези лекарства трябва да се прилагат върху главата по същия начин като лосиони или шампоани.Важно е само да разберем, че средните национални рецепти са по-малко ефективни от съвременните инсектициди срещу въшките. Съобразно с това е желателно да се комбинират с използването на хребети.

Гребенни паразити

Combs въшки - сравнително нов начин, който е успял да набере популярност с възможност за премахване на употребата на химически методи за контрол на вредителите.

Днес има няколко марки от такива пити

 • AntiV - може би най-рекламираните в Русия
 • LiceGuard - аналог AntiV
 • RobiComb - интересно развитие с унищожаването на въшки функция поради електрически разряди. Невъзможно е да се каже, че тази функция значително опростява задачата да се отървем от въшки, но като цяло, както RobiComb гребен работи по същия начин, както и останалите хребети.

Не съществуват фундаментални разлики между различните хребети, поради което ефективността на всички тях е приблизително еднаква.

Ако използвате билата като единствен начин за борба с въшки в едно дете, е необходимо в продължение на 4-5 дни, всеки ден внимателно срешете кичур по кичур коса цял баня или бял лист и разресва въшките измие тоалетната.

Преглед

"Имаме гребен купил на дъщеря си да се отървете от въшки, но се оказа, че тя и ние да се инфектира. Така че аз трябваше да попитам и гребен си от нас. Хубавото е ефективен, но проблемът с този гребен много. Минимална Половин час е необходимо да се разресва въшки глава ще чуете и дъжд, а на следващия ден - толкова, колкото и аз имам чувството, че те са се прероди Но след три дни почти не "…

Alla, Кемерово

Как за лечение на последиците от въшки

В случаите, когато заразяване на въшки е твърде силна и детето започва да има сериозни възпаления, докато пустулозен обрив, веднага след отстраняването на въшки, че е необходимо да се покаже дерматолог лекар.Обикновено в тези ситуации, предписани антихистамини, препарати за лечение на рани, балсами като "звездички", понякога - облъчване на главата с ултравиолетови лъчи. Важно е в такива случаи да не се показва самоактивност и доверие на лекар - самолечението може допълнително да задълбочи ситуацията.

И, разбира се, когато се отървете от въшки, трябва да помните за безопасността на самия доставчик. Докато детето се отърве от въшките, паразитите лесно могат да стигнат до главата на майката или бащата и след това да се размножават там безопасно. Ето защо борбата срещу въшките при децата трябва да се извършва в шапките и още по-добре - всички членове на семейството едновременно.

Полезно видео: как да се излекува правилно от въшки и какво да правим, ако детето се зарази чрез тиф с тиф