Як вичесати вошей і гнид з волосся

В Одесі жінка спалила доньку, аби вивести воші (Відео July 2018).

Вероятно преди гребена посочват нитовете, всеки е заразен с въшки най-малко веднъж, но се опитах да го махна с пръст. И разбира се, този опит не е бил увенчан с много успехи - гнида твърде малки, и в допълнение, е здраво залепен на косата лепкава специална тайна. Конвенционални гребен, също няма ефект: неговите зъби са разположени твърде далеч, а между тях приплъзване не това, което е нитовете, но самите възрастни се напил кръвни въшки.

За щастие, днес за разресване нита и въшки от косата, можете да използвате специално предназначени за тази цел хребети. Тези продукти имат твърда конструкция, зъбите не се разминават и не позволяват паразитите да преминат. Има дори електрически гребени от въшки, които са способни да убиват паразити чрез електрически разряд.

Преглед

"Аз съм запознат педиатър посъветва просто срешете въшки, каза шампоани могат алергия кауза, и каза, че е по-лесно да разресва на нитовете. Погледнах към цената, купих LiceGuard и срешете косата си след измиване с шампоан прост шампоан. Много ми хареса този гребен - зъбите му се намират толкова често, че дори гърдите се перат. "

Inna, Ростов на Дон

Очевидно е, че всеки такъв специализиран гребен въшки и гниди изисква специален подход към използването и познаването на някои основни и не много очевидни данни, които правят наистина ефективни.

Така че, нека да погледнем как правилно да изпържим ниците от косата и да се отървем от тях завинаги.

Съвет 1: Изхвърлете предимно въшки

нита - въшки яйца е покрита със специален плик и здраво закрепен на косата. Ако гърдите се появиха на главата, то някой ги отложи тук. Те не могат да се прехвърлят от човек на човек.

И на първо място, е необходимо да унищожите възрастни въшки, всеки от които определя 8-10 нита на ден. Така че дори и редовни ресане на нита без самите унищожаване от производителите им дават малко: възрастен въшки ще снасят яйца, по-бързо от собственика на главата си на гребен.

За да комбинирате въшки със специален гребен, вие се нуждаете от същите като самите глупости, но със специално внимание трябва да обърнете внимание на скалпа. Той запазва корените на косата стойността на главницата на паразити и следователно, разресването от основата, можете да премахнете много повече от тях, а не от повърхността сресване.

Към бележката

Инсектицидите са по-ефективни срещу възрастни въшки. От тях паразитите не могат да избягат никъде и следователно загиват за няколко минути. Комбинирането на същия гребен с въшки, дори и най-ефективния, изисква минимум 4-5 процедури. Ето защо, във всеки случай, бързо изплетете гнездата от главата няма да работи.

И само когато се премахват възрастни въшки от главата, можете да съсредоточите усилията си върху пенирането на гърдите.

Съвет 2: Използвайте специални гребени

Гъсените гребени вече са достъпни и продадени от няколко производителя. На територията на Русия са най-известни хребети следните марки:

  • AntiV (известен още като Нит безплатно)
  • RobiComb
  • LiceGuard.

От AntiV и LiceGuard - е прост механични гребени въшки и гниди и въшки гребен срещу RobiComb и по-напреднала версия на RobiComb Pro също са механизъм за електрически с паразитите, получаване на зъбите.

Рейтинг:

"Аз не вярвам, че има приятелски инсектициди Всички те по някакъв начин да се преследват здраве, но с Роби Гребен принцип няма страхове - въшки от нея да умре, то е собствената си гребен и всички .. . Основното нещо - не е напълно безопасен, но най-надеждният гнида гребена. - това е все още AntiV цялото ни семейство е използвал в продължение на две години и никой не скилидка изпуснат или огънат "..

Ирина, Смоленск

Simple гребени, дори много здраво, срещу нита почти безполезен - поради материални яйца мека зъби насекоми се промъкнат между тях и процедура сресване не дава много резултат.

Но дори и от трите марки гребени, можете да изберете този, който е най-подходящ за постигане на желания ефект.

Съвет 3: Изберете правилния гребена

Както показва практиката, най-малко ефективна срещу нита е електрически гребен въшки RobiComb. Поради ниската височина на платното, тя не винаги успява да изглажда въшки и гънки правилно от много гъста и дълга коса. Основната му цел е да обработва коренната зона за унищожаване на възрастни паразити.

Съвет

Ефекти на електрически разряд от RobiComb не тествани и недвусмислено потвърждение на ефективността не. Може би това е само един производител рекламен трик: в описанието на този гребен въшки посочи, че след като получи токов удар насекоми умира в рамките на половин час, той повдига някои съмнения. В края на краищата, настоящите актове или веднага, или никакъв ефект при всички ...

да се даде предимство на всяка една от издатините трудно AntiV и LiceGuard: те са почти идентични и следователно тяхната ефективност е сходна.Важно е, че зъбите са достатъчно дълги, за да могат да изгладят дори дебели нишки на косата.

Горният гребен може да бъде закупен за 600 рубли, а цената на AntiV е почти хиляда. Съответно, е по-разумно да се вземе LiceGuard.

Рейтинг:

"Имаме само този герб LiceGuard седмица, за да разресва всички въшките в едно дете ме беше страх, че няма да работи, защото косата в малък много дебела и къдрава и срешете твърде често и здраво, но имаше всичко в .. те са го почистили лесно, никой не е бил наранен, важно е да знаете как да изрежете правилно въшки. "

Валентина, Москва

Съвет 4: Измийте косата със специални шампоани

Без значение колко трудно фенове на всички естествени шампоани pediculicides избегнати, но те срешете на нита ще продължи да работи ефективно. Най-малкото защото самата коса става по-мека и по-чиста, в резултат на което гребенът лесно се плъзга върху тях. И тъй като най-много, тъй като възрастен въшки се бързо изгуби от такъв шампоан, и всичко, след което ще направя - е да се разресва тленните им останки от косата.

Важно е да се разбере, че шампоаните на ниц практически не работят и не ги отровят. Ето защо, изпиването на мъртвите нишки след процедурата за измиване на косата при всички случаи няма да работи.

Но след едно третиране на главата с шампоан няма да има останали паразити, които да се забавят. Ето защо, дори след еднократно прилагане на шампоани, е малко вероятно възрастни въшки на главата да се появят.

Съвет 5: допълнително разхлабят нита

Без значение колко дебела и трудно може да бъде хребети на въшки, те често не осигуряват пълно (100% сила) сресване на нита - твърде малък размер на последните. Толкова малка, че е сравнима с дебелината на косъма, поради което някои от тях задължително се плъзгат между зъбите.

Въпреки това, специални средства могат да разхлабят закрепването на гърдите към косата. За това много подходящ

  • оцет
  • кукуряк вода
  • и сок от червена боровинка.

Природни органични киселини, съдържащи се в тези инструменти, изяжда тайната, с която яйцето е прикрепен към косата и NIT разресването по-лесно от билото. Тези средства трябва да намокрят косата за около половин час за процедурата за изпиране.

Съвет 6: гребен редовно

И разбира се, не трябва да забравяме, че на гребена на една-единствена процедура всички паразити не vycheshet. Отделни въшки и гниди задължително остават по главата, но най-важното - след няколко дни по-късно от най-младите ще бъде изведен оцелелите нита въшки, което може да доведе до нова популация. Ето защо, гребен гребен коса с минимум 4 пъти, и по-добре - до 10 пъти.

Преглед :.

"Децата са като гребен въшки а трябва да се уверете, че ЦДГ забравяйте да вземете в училище - почти всяка година някой има въшки болен, лято, всички видове преходи лагер Ако купите химията, а след това. и за да можете да се хваля малко билото това -. надраскани няколко дни и не паразити само от необходимостта правилно да срешете нита и въшки срешете детето не може да се даде -.. пробие и не наистина "

Олга, Bataysk

Допълнителни препоръки

Когато въшките и нитовете от косата е полезно да се разгледат следните точки:

  • Process въшки гребен, след като се наложи веднага - на нея в себе си са паразити и гниди. Грисът се измива под гореща вода и в идеалния случай се изсипва във вряща вода.
  • За да се гарантира, че за лечение на цялата коса с голям тяхната дължина, трябва да ги събере в опашката на едната страна на главата и отделяне кичур по кичур, гребен от корените.
  • Желателно е да се срешете над ваната или върху лист разпределени, така че да не въшки не е изгубен или случайно е изтървал на пода, леглото или дивана.

И, разбира се, трябва да се грижите за сигурността на самия манипулатор. Той иска да се съблече до кръста, за да разресва въшките не се получи по дрехите си, вратовръзка и шал, за да се скрие под косата.

След изваждането на паразитите трябва да се измиете добре. Ако правиш всичко правилно, можеш да забравиш за дълго време какво са въшките.

Подробни указания за пениране на въшки и грудки със специален гребен