Як правильно позбавлятися від вошей і гнид: практичні поради та рекомендації

Грудень 2018

Відео: Как убрать вшей и гнид на волосах (Грудень 2018).

Anonim

Има няколко ефективни начина да се отървете от въшки и да варира в степен на простота, достъпност и безопасност за здравето. Въпреки това, на първо място, изборът на конкретен метод за контрол на вредителите винаги е необходимо да се вземат предвид възрастта и физическото състояние на заразените - децата, например, са по-чувствителни към различни химични инсектициди, както и при хора, които наскоро са били болни от грип, тежка алергична реакция към шампоан може да се развива от въшки. Бременни като цяло, много педикалицидни лекарства са противопоказани.

Освен това е полезно да се вземе предвид трудоемкостта на предстоящата процедура. По този начин, специалните въшки питите в малки деца може да бъде доста възможно задача, и по същата процедура, но pyshnovolosoy къдрава жена с коса до кръста ще изисква съвсем различен време и усилия.

Екскрецията на главата и пубиската въшка винаги е по-трудоемка задача от борбата с въшки с въшки. За да се отървете от дрехите на въшките, е достатъчно да измиете добре тялото си и да варете всичките си дрехи, върху които може да има насекоми. Но да се отървете от въшките на тялото в повечето случаи е много по-трудно.

На бележката

Днес можете да се отървете от въшки и яйца в една процедура с продължителност само 1, 5-2 часа. При силна чувствителност на пациента към средствата за отстраняване на паразитите, процесът може да бъде прострян в две процедури с почивка от 7-8 дни.Да се ​​отървем от въшките, използващи гребени, изисква 5-6 пъти дневно разресване, но този метод е абсолютно безопасен. Ако някой предлага бързо да се отърве от паразити по главата чрез интензивно лечение с народни средства, това е съветник, много зад времето.

Как да убиваме възрастни въшки и ларви?

Ето някои често срещани начини да се отървете от въшки, всяка от които има своите плюсове и минуси:

 1. Възможно е, например, да се обръсне избръснатата зона на тялото, която се появява, че са заразени. Този метод има само един недостатък: не всеки се съгласява два месеца да се раздели с неговия образ. Момичета, момичета и жени - особено. Но всички останали параметри, този подход е оптимално: въшките и нитовете са отстранени от организма за няколко минути, рискът от тях в близко бъдеще, не, там е и няма странични ефекти.

 2. Използване на продукти, водещи до отравяне на въшки. Днес има доста продадени наркотици, които са токсични за паразити, но са безвредни за хората. За да се отървете от въшките и змиите с тяхна помощ, можете и веднага, но винаги съществува риск пациентът, особено - малкият, да покаже странични ефекти.

  Забележка

  Има цял набор от народни средства за въшки, токсични и за паразити, както и за самия човек. Това са по-ниски от съвременните наркотици, но те печелят в цената. При правилното им приложение те също помагат да се отървете от въшки доста бързо, но те трябва да се използват много внимателно.

 3. Използване на специални гребени, позволяващи изравняване на паразитите без примамки. Този ефективен начин да се отървете от въшките е труден и отнема време. Но е гарантирано, че няма да доведе до странични ефекти и интоксикация.

 4. Обработка на въшки чрез температура. В този случай можете да замразите само паразити върху дрехите, но можете да ги третирате със специални сешоари на главата и космите. При висока температура, въшките са силно отслабени, а някои умират. След третирането на косата с горещ въздух, насекомите трябва да се перат с помощта на гребен.

 5. И най-сетне ще споменем още един начин - достъп до специални центрове за задържане - институции, където хората са дезинфекцирани, днес са най-вече бездомни хора. Този подход ще помогне бързо да се отърве от паразитите, но е свързан с изключително неприятни процедури за обработка и общуване с бездомни хора.

Различните начини да се отървете от въшки могат да бъдат комбинирани помежду си, за да се подобри ефектът от всяка от тях. Например, да се отървеш от детето на въшките може да бъде чрез еднократно третиране на косата със специален шампоан и след това 2-3 пъти да се изцежда косата след това.

Единственият напълно самостоятелен начин да се отървете от въшки е бръсненето на косата. Тази процедура е най-ефективна при контролирането на въшки и нишки.

Преглед

Имах въшки в армията. Така че беше срамно да си тръгваш на почивка - като с любимия, който искаш да срещнеш, но на главата ти. И някак си е детински. Аз - за да знам, да ми кажеш някакво лекарство, започна да се смее. Сложих го на стол, взех пишещата машина и го обръснах на нула. Никога не съм бил обръснал толкова много в живота си, вече се страхувах в огледалото. Но нямаше какво повече да потърси - никакви главни въшки не останаха на главата. Дори и момичето в свободното време не каза за тях, дойде с нещо за реда и ученията.

Дмитрий, Санкт Петербург

Ако е решено да се отървем от главата въшки с помощта на специални педикалицидни лекарства, важно е да можете да изберете правилното лекарство.Нека поговорим по-нататък.

Отиди до бележката

Не можеш да се отървеш от въшките с боядисана коса. Най-общо, боята за коса има отровен ефект върху паразитите, но не всички въшки и нишки умират по главата след тази процедура, а останалите се размножават бързо и възстановяват големината на популацията.

Определен токсичен ефект върху въшките има и водороден пероксид, който преди е бил активно използван за избелване на косата.

Средства за премахване на въшките

Средствата за премахване на въшките при хората могат да бъдат разделени на няколко вида. Всеки от тях има свой собствен набор от свойства, предимства и недостатъци и е необходимо да ги избирате индивидуално по отношение на конкретен случай.

Така че ние можем да различим следните основни типове средства от въшки:

 • Шампоани, най-вероятно, спестяващи средствата. Някои от тях могат да се използват за едногодишни деца. Помогнете да се отървете не само от главата въшки, но и доста ефективни срещу пубис. При избора на дете трябва да се разгледат противопоказанията и минималната допустима възраст за прилагане. Много добре известни шампоани Pedilin, Parazidoz, Khigiya. Много е полезно да комбинирате приложението на шампоан за педикулицид с последващо подстригване на косата с гребен.

 • Спрейове от въшки също са доста полезни в лечението, някои от които ви позволяват да се отървете от ницове. Като цяло, спрейове са по-лоши в безопасността на шампоани, тъй като те могат да влязат в дихателните пътища. Днес една от най-известните спрейове от въшки е спреят Nyuda, който не съдържа токсични компоненти, но не е ефективен срещу ниц. Но спрейът Pedikulen Ultra ви позволява да се отървете от въшките и гниловете.Най-мощните спрей - А двойки, тя не може да се използва за терапии за тяло, и така той се използва само за да се отървем от въшки.

 • Кремове от въшки: в своето действие и ефект не се различават от шампоаните, но малко по-трудно да се използват.
 • тип концентрат и Medifoksa Avitsina - много силни лекарства, които могат да бъдат опасни, ако те се отърве от въшките в главата му, не спазване на правилата на размножителния период.

 • народни средства за защита - керосин, оцет, кукуряк вода, сок от червена боровинка, катран сапун. Като цяло, те са много по-опасни за използване от съвременните лекарства, но това е доста ефективна. керосин и оцет може да причини тежки изгаряния на кожата , и така, ако решите да се отървете от въшки върху главата на дете с тяхна помощ, трябва внимателно да прочете внимателно инструкциите за развъждането и използването на всеки един от тези фондове.

 • гребени имат зъби повишени твърдост и честота (обикновено метал). Само едно заявление за ефективно да се отървете от въшки и, по-специално, от нитовете с помощта на гребена не може, следователно, сресват нужда дневно в продължение на 5-6 дни.

pediculicides средства се прилагат за главата и косата по цялата им дължина в момента посочени в инструкциите, а понякога и след това трябва да покрива главата си с шал или пакет за засилване на ефекта. След известно време, средства за изплакване и главата промива с шампоан, докато лекарството не е напълно отмива от косата. .

Преглед

"Ние вероятно са около три години, бране на средствата, с които можете да се отървете от въшки не е открит дори ако всички въшките и нитовете показване могат да бъдат от една или две седмици, да се върне, но като цяло най-ефективните ,. по мое мнение - това Medifoks те дори бельо въшки може да покаже.И най-безопасният - гребена LiceGuard. Въпреки това, проблеми с него много, но за едно дете е най-доброто средство за "

Иван, Волгоград

На снимката по-долу можете да видите как можете да се отървете от въшки у дома, -. Child-третирана коса с шампоан само чака в банята, докато родителите отмити с помощта на:

и по специално видео на целия процес е описано подробно тук, освен това, е показано как да се отървем от въшки, използвайки гребен :.

видеоклипове за да се отървем от въшки и гниди със специален гребен

Средна цена задачи, за да се отървете от въшки - около 500 рубли, а сумата зависи до голяма степен от избрани . Фондове и размера на лекувани пациенти

Трябва да се помни, че след еднократно третиране на по-голямата част от pediculicides средства по главата често остават живи нита Как да бъде в този случай,

Унищожението нитовете

нита. -? Дали въшки яйца са особено устойчиви на. .. действието на различни инсектициди, защото те не диша и не може да бъде отровен Освен това, нитовете са много малки, и по-често, отколкото не сресана напълно срешете

, обаче, да се отървете от яйца въшки е напълно възможно:

 • , например, чрез използване на средства със съдържанието на информацията за връзка ektitsidov. Те включват MediFox, Para Plus, Nittifor и някои други лекарства.
 • Така или комбиниране на оцет с хребети - народни средства водят до корозия на кожата и допринася за техните нита от беленето на косата, а след това обработени от най нита гребена.

Но на практика повечето от тях все още не са унищожени. Най-късно в рамките на 8 дни от датата на излюпват ларви, а след този период е важно да се възстанови косата инсектициди за лечение.

Да се ​​отървем от ниц е възможно с помощта на гребен.В същото време, благодарение на редовното обличане, най-уязвимите яйца излизат от косата и ларвите се отстраняват от останалите, които също са изплетени.

След няколко седмици можете да се отървете от сухи гърди, измийте добре косата и ги разтъркайте с дебели гребени. Снимката показва как малка гнида по отношение на косата, и защо да се отървете от нита прост гребен толкова трудно:

Преглед

"Отидох във форума, за да разберете как да се отървем от въшки при деца, както и правото страхуваше 21 век. в двора, и те все още се обсъжда като керосина, използвани правилно. и за каквито и да било или изтрезвителя станции или за бездомните приемници кажат. кошмар. Ходих на аптека, купих Nyudu два пъти децата обработват главата и обикновено забравих за от тези паразити .. Повече в интернет за такъв съвет - не и крак … "

Антонина, Одеса

За да избегнем инфекция OS въшки отново …

Но за да се отървете от бързо и ефективно въшки - това е само част от проблема. Много по-трудно е да не ги вземете отново, особено на детето.

Важно е да се разбере, че въшките се предават само от човек на човек, а не от животни. В детските градини, училищата, летните лагери, паразитите бързо се разпространяват в колектива и причиняват масови инфекции. Да, а възрастните често се заразяват с въшки - в транспорта (особено във влаковете), басейни, на различни срещи, със сексуални действия.

За предотвратяване на въшки заразяване трябва да бъде

 • е възможно да се избегнат големи и гъсти тълпи
 • не общува отблизо с непознати лица
 • , за да се избегне случаен секс
 • , не използвайте някой друг дрехи, шапки и тоалетни принадлежности.

Бъдете внимателни, внимателни и внимателни и нека въшките винаги да заобикалят вас и децата ви!

Пример за заразено дете, чиято коса е просто гъмжи от въшки

Полезна видео: изберете ефективно средство за отстраняване на въшки и гниди при деца