Як правильно лікуватися від вошей і гнид

Грудень 2018

Відео: Вывести вшей просто - инструкция (Грудень 2018).

Anonim

Ако на главата се появят въшки, лечението трябва да започне незабавно. Тези насекоми се възпроизвеждат много бързо и една седмица на бездействие ще осигури на заразените с няколко стотин нови паразити на главата. В допълнение, въшки - е причина за сериозни заболявания на кожата - въшки, както и в много редки случаи, тези паразити могат дори да бъдат носители на смъртоносни инфекции: ендемичен и петнист тиф. Следователно, знаейки как да лекува главата въшки е не само полезно, но и необходимо за всеки бъдещ или вече установен родител.

Както показва практиката, не всички правилно разграничават концепциите за въшки и нишки. Всъщност въшките се наричат ​​възрастни въшки. Последните са с по-малки размери, но наподобяващи на възрастни и също се хранят с човешка кръв. Nits са яйцевидни яйца, неподвижни и просто залепени за косата от женските, така че човек не може да ги разклати.

Съответно третирането на главните въшки е унищожаването на възрастни насекоми и отстраняването им от космите.

Съвет

всекидневния израз "лечение на въшки по главата" или "лечение" нитовете са неправилни от гледна точка на специалист parasitologist. Ушите изобщо не са болни и не се нуждаят от лечение. Необходимо е да се лекува болестта, която те причиняват - въшки по популярен начин или педикулоза - по професионален начин.

Симптомите на въшките

Лечението на въшки трябва да започне само когато е ясно, че пациентът е загрижен за тези паразити.

Забележка:

Симптомите на педикулозата са причинени от различни видове въшки. На главата на въшки паразит глава върху тялото под дрехите - гардероб (една и съща форма, но друга форма), и по слабините и от време на време - в подмишниците и дори миглите - срамната.

Основните симптоми на заразяване с тези паразити са:

 • постоянен сърбеж на главата, тялото, както и в областта на слабините (в зависимост от начина, по който гледа на въшките, заразени хора).
 • Следи от ухапвания под формата на малки подутини с пунктирни точки в центъра. Те могат да се видят в огледалото. На снимката по-долу можете ясно да видите как хапят въшки.

 • Понякога има алергична реакция под формата на обрив на тялото и малко синьо петно ​​около мястото на ухапване.
 • И, разбира се, наличието на самите насекоми и нитовете, които почти винаги могат да бъдат открити чрез внимателно проучване.

Ако самият ритъм е уловен, тогава не може да има съмнение за причината за болестта. Ако не могат да бъдат намерени на насекомите, но по-горе симптоми са налице - е да се консултира с лекар дерматолог, защото такива реакции на тялото може да бъде причинено от други паразити, и кожни заболявания.

Процедурата за лечение на въшки

Най-ефективните лечения на въшки са възрастни насекоми офорт агенти за лечение на скалпа и кожата, съдържащ инсектициди, както и механично отстраняване на въшки и гниди от косата.

Последователност на това как да се третира при заразени с въшки, обикновено, както следва:

 • заразената област на тялото обработва pediculicides средства. Шампоан за глава и пубис, тяло - лосиони. След това инсектицидът се измива.
 • Специалните гребени от твърди метали внимателно изравняват космите, за да отстранят мъртвите паразити и гърди.
 • Шапки и дрехи на заразеното лице се готвят или износват при висока температура, желателно е - и спално бельо.
 • Седмица по-късно се извършва контрол за унищожаване на ларвите, които ще бъдат отстранени от оцелелите след първото третиране на гърдите.

Съвет

В миналото, отбелязвайки въшка, се използва най-ефективният метод на лечение - остригана или обръсната глава бръснат други части на тялото. Между другото, защо липсата на пубиса при жените се счита за признак на промискуитет - обръсне причинна място работещите жени обикновено има най-старата професия, редовно взима срамните въшки дежурен.

Днес този метод не е загубил значението си, а за момчетата, особено - през пролетта-летен сезон - лечението на въшки и нишки е полезно да завършите срязването на главата си. Това не само разчита надеждно паразитите, но и изцелява кожата под слънцето.

Понякога, след като се отървете от въшки и гниди имат за лечение на последиците от тяхната дейност - алергии, язви, пустулозен дразнене, по-рядко - треска себе си. Лекарствата за това лечение на ефектите на въшките се предписват само от лекар и това сами по себе си може да бъде много по-дълго и по-сложно, отколкото да се отървете от паразити.

Паралелно с лечението на въшките, трябва да се вземат мерки и за защита на останалите членове на семейството от инфекция. За да направите това, лекувайте въшките веднага след откриването им и преди това спрете директния контакт с пациента - прегръдки, целувки, игри. Не използвайте дрехи и главички на човек, заразен с въшки.

В идеалния случай лечението на въшки на главата или тялото трябва да се извършва незабавно от всички членове на семейството, дори когато някои от тях нямат очевидни симптоми на инфекция.Може би те вече живеят паразити, но в малки количества, а ако мързелив и лечение на нита и въшки само един заразен, можете да получите в къщата непрекъснато се актуализира "конвейер въшки", когато тя е да се лекува пациентът е заразен с въшки в рамките на една седмица от тях инфектира друг член на семейството.

Важно!

Педикулозата е заболяване, което не понася стелт. Не можете, например, да извършвате лечение на въшки при деца и да не ги съобщавате в училище или детска градина. В тези институции трябва да кажете на други родители за възможно заразяване на деца с въшки, за да им помогнете навреме да предприемат действия. Мълчанието за инфекцията с въшки насърчава разпространението на тези паразити и е безотговорно!

Най-общо, основното нещо, което трябва да се направи, е бързото и ефективно лечение на въшки - изберете правилния наркотик и го използвайте компетентно.

Шампоани от въшки

Шампоаните са едно от най-популярните лекарства за главата и пубисните въшки. Те позволяват ефективно лечение на въшките при хора само за няколко часа и не изискват значителни усилия и са достатъчно безопасни.

Принципът на лечение на главата въшки използване шампоани е, че съставът на тези лекарства в допълнение към ароматни агенти и детергенти включва също ефективни инсектициди - отрови, токсичен въшки, но относително безопасни за хората. Само в редки случаи те могат да причинят симптоми на алергия при чувствителни хора.

За да се излекува от въшки с шампоани, е необходимо да се приложи лекарство върху мокра коса и напълно да се разпенва.

След това пяната се държи на главата в продължение на един и половина до два часа (точното време се предписва в инструкциите) и след това се измива.Препоръчително е да покриете главата с пластмасова торбичка по време на стареене на шампоана, за да подобрите ефекта.

Седмица по-късно, лечението на въшки и нишки с шампоан трябва да се повтори, за да се унищожат ларвите, които са били отстранени от оцелелите гърчове.

Най-известният и, съдейки по мнения, тези шампоани са ефективни срещу въшки:

 • NOC - средства на базата на перметрин, един от най-мощните за днешните инсектициди. Използва се за лечение на главни въшки. Шампоан NOC се нанася върху главата за 30-40 минути, след което се изплаква с течаща вода. Означава, че когато се прилага върху кожата може да предизвика парене при контакт с очите трябва да се изплаква обилно с вода, и ако попадне в стомаха - напитка преварена вода и активен въглен. Според инструкцията NOC не се прилага при кърмачета: лечението с въшки е възможно само при възрастни и деца на възраст над две години. НОК също е противопоказан при бременност и кърмене.
 • Veda и Veda-2 са аналози на NOC от друг производител. Лечението на главата въшки с помощта на Веда е почти същата, както по-горе е предписано за NOC.

шампоан Веда снимка на въшки:

 • Никс - същото съоръжение с перметрин като активна съставка, но насочени предимно към лечението на срамната въшки върху косата в областта на слабините и ануса. Nyx се нанася върху суха чиста коса и след половин час се измива с чиста вода. За да се определи резултата и надеждно лечение, nits се прилагат в няколко повторения с почивка от 5-7 дни. Лекарството не се използва за лечение на въшки и грипчета за деца, не може да се използва редовно и като превантивна мярка. Цената на една бутилка от това лекарство за лечение на въшки е 320 рубли.
 • BIOS - един шампоан, който ви позволява бързо да се възстанови от въшки, включително деца и юноши. Приложена към главата за 15 минути, за една процедура лечение изисква около 20 мл шампоан.

Не всеки знае, но ефективно лечение на въшки може да се извърши с помощта на protivobloshinyh шампоани за домашни любимци. Въпреки това, за лечение на главата въшки от тези средства трябва да бъдат внимателни и при първите признаци на алергични реакции, спрете да използвате лекарството.

Специални pediculicides решения и кремове

Тези обработки срещу въшки са най-често срещаните, защото те са гъвкави и могат да се прилагат дори и за тези части на тялото, където няма коса. Обикновено те са просто прилага към мястото на инфекцията, се оставя да престои в продължение на един час и да се измие с чиста вода.

Най-известният от тях са следните.

Medifoks представляващи перметрин разтвор и дава възможност за лечение на човешки въшки в една сесия.

Medifoks считан за един от най-мощните инструменти pediculicides. Въпреки това, лекарството не се препоръчва особено за намажете главата му, докато той се използва главно от гардероби и срамните въшки.

Преглед

"Ние син донесе у дома от училище въшки. Мисля, че той ги е хванал за дълго време, но сега те са се превърнали в особено важна, и се държи, той става по различен начин. През цялото време се почеса по главата, за да се съсредоточи върху нещо не може да комуникира с момчетата. Качих се на форума да се търси, как да се отнасяме като въшки обикновено се появяват. всички те съветват Medifoks и пишат, как да се отнасяме въшки и гниди с него. Някой пише, че главата на тяхната обработка е невъзможно, но реших да се възползва от шанса. купих, разпределени, както са обявени намазва тема. Въшките запълзя с него десен тълпа.Има толкова много от тях, че бях ужасен. Те го държаха под пакета, чакаха един час, измиха главите си … И забравиха какво е! Много мощен неща, аз съветвам всички да "

Анна, Твер

Nittifor - .. означава да се позволи за лечение на въшки като ръководител и на лосион за тяло се втрива в мястото на инфекцията, и след провеждане на час отмива с течаща вода

. аналог Nittifor е Paranit Този инструмент е много ефективна, позволяваща да се лекува едно дете или възрастен въшки и гниди, но има един малък недостатък -. че е трудно да се измие с вода главата е най-добре да почистите главата на той е подходящ шампоан за мазна коса

спрейове .. от въшки

Спрейове за лечение на въшки стопи на същия принцип като Лосиони Тяхното предимство се състои в това, че с помощта на спрейове за да се постигне по-пълно лечение на скалпа. - във фино смляна форма спрей прониква дори до мястото, където да се разтърка лосион проблематично

са доказани такива спрейове. . Lavinal като и ал-Plus LiceGuard след прилагане на лекарството е необходимо, с други средства, изчакайте около половин час, за предпочитане - шал, и след това да се измие средства.

Хребетите в борбата срещу въшки

Жлебовете могат да се видят като средство за по-нататъшно борбата срещу въшки и нита, силно повишаване на цялостния ефект. Най-надеждният начин е да се изгладят косата след третиране с инсектициди.

Понякога обаче, особено когато не желаят да лекуват възрастни или деца с въшки от различни химически източници, гребените се използват самостоятелно. В този случай, с тяхна помощ също така е възможно да се отърве от въшки, но това лечение изисква най-малко една седмица от време, и много задълбочен сресване на косата.

Днес се произвеждат специални гребени срещу антибиотиците AntiV, NitFree, Robi Comb (от Lice Guard) и някои други. Ефективността на всички от тях е приблизително еднаква.

Специфична особеност на тези хребети е гъстата подредба на зъбите, между които преминават само няколко косъма, но самите насекоми и големите нишки не се вписват в себе си. В допълнение, твърдостта на самите зъби не им позволява да се отклоняват, както при конвенционалните гребени.

Горният гребен трябва да бъде внимателно подреден конец за нишка зад нишката от корена няколко пъти на ден. Обикновено, при внимателно подстригване, на третия или четвъртия ден практически няма въшки на главата.

Народни средства за защита срещу въшки

И накрая, народни средства за въшки. Едва ли някой дерматолог днес ви кажа, да се използва един от тях за лечение на главата въшки, но тя е от тези средства са били лекувани хора в продължение на векове, но много отдалечени райони продължават да бъдат третирани днес.

Ефективността на някои народни средства може да бъде доста висока, сравнима с тази на специалните инсектициди. Сред тези средства:

 • Керосин, чиято коса се разтрива и остарява за 1-2 часа, след което се изплаква. Работи не по-малко ефективно от съвременните шампоани. Важно е само да разреждате керосина правилно, за да не изгорите кожата на главата си.
 • Chemerichnaya вода, продавана в повечето аптеки. Използва се в съответствие със същата схема.
 • Сапун, който не винаги дава 100% резултат, но е достъпен и евтин. С дължимата грижа е напълно възможно да се отървете от въшките.
 • Оцетът не само убива въшки, но и омекотява фиксацията на космите, което ги прави по-лесни за изглаждане от главата.
 • Сок от червена боровинка, считана за особено ефективна срещу ниц.
 • Отвара от тъпан и пелин.

Предимствата на всички тези средства са почти пълна безопасност за хората. Това оцет и керосина, може да предизвика дразнене и изгаряния на кожата, което, обаче, е доста рядко и то само ако се злоупотребява тяхното прилагане.

В заключение, че е полезно да се избегне контакт с хора, които показват ясни признаци на главата въшки. Това е основното изискване за предотвратяване на въшки и когато се наблюдава, не се изисква дори лечение на паразити.

Полезна видео: информация за въшки и как да се отнасяме към тях

Как да се отървем от въшки и гниди като ги вържете със специален гребен