Як правильно прибирати гниди з волосся: практичні поради

Січень 2019

Відео: Our Miss Brooks: House Trailer / Friendship / French Sadie Hawkins Day (Січень 2019).

Anonim

За да премахнете космите от косата - задачата, по принцип, е по-сложна, отколкото просто да се изгладят въшките на главата. Ако възрастните насекоми сравнително бързо убит от инсектицидни шампоани, спрейове и кремове за нитовете са не само устойчиви на по-голямата част от тези лекарства, но в допълнение, дори и ако директен механичен ефект само с големи усилия може да се отдели от косата. Факт е, че през дългите векове на еволюцията и паразитизъм върху човешкото въшки са се научили толкова здраво прикрепени нита за косата, за да ги потеглям е по-трудно, отколкото да се откъсне самата коса. Такова надеждно прикрепване на яйцата значително увеличава шансовете за бъдещо потомство на паразити за оцеляване.

Премахване на нитовете все още е проблематично поради причината, че дори и с използването на мощни инсектициди, които могат да унищожат ембриона в яйцето, въшки, на нитовете от самата коса не е изкъпал. Дори и да са мъртви, те продължават да се носят на косата си и да създават нерадостен външен вид.

Ето защо трябва да сте подготвени, че дори след прилагане на високоефективни средства против въшките, е необходимо механизмът да се премахне космите от косата. Но не се страхувайте - тази работа може да бъде значително облекчена.

Това е интересно

На снимката по-долу можете ясно да видите какво е нит. Това яйце е в специална капсула, обгръщаща косата на дълга дължина. Такава капсула се образува от специален слуз, секретиран от яйцеклетката на женска въшка и бързо замръзнал във въздуха.Дори когато ларвата от гнездото се излюпва, мембраната (сухата ниц) продължава да виси на косата за много дълго време.

Така че, нека да разгледаме няколко ефективни начина, които могат значително да улеснят отстраняването на ницките от косата.

Механичен метод: дебел гребен

Шапките и шишките могат да бъдат отстранени от косата с помощта на специален дебел гребен. Този метод се счита за най-безопасен за здравето, тъй като не предполага използването на химически препарати, но изисква най-големи разходи за време и усилия.

За механично отстраняване на паразитите, влажната коса се разделя на нишки, които внимателно един от друг, от самия корен на косата, се перат няколко пъти с гребен. Цялата процедура се извършва над банята или върху бял лист, от който след това лесно ще се разклащат въшки и гърди на улицата.

Днес има много гърди: в Русия има гребени RobiComb, NitFree, LiceGuard, AntiV. В допълнение, някои педикюлицидни шампоани и спрейове се доставят с маркови гребени - само за пениране на насекоми и грудки.

Съвет

Най-популярната гребена в страната ни днес е AntiV, до голяма степен се дължи на висококачествени продукти и ефективен дизайн и отчасти - защото на масивна реклама. Като цяло, гребените LiceGuard и NitFree също не са низходящи.

Не бързайте да купувате национално рекламираните електронни гребени за отстраняване на въшки от главата: опитът показва, че ефективността на тези продукти не е по-добър, че от прости хребети, но цената е много по-висока. В допълнение, електронните издатини в повечето от тях имат по-тесен плат, което усложнява задачата за пълна обработка на космите.

Кретките могат да се използват като самостоятелни средства за отстраняване на въшки и нишки и в комбинация с инсектициди.

За да провеждате "антивирусна кампания" само с гребени, процедурата за пениране трябва да се извършва ежедневно, за предпочитане два пъти дневно, в продължение на 10-12 дни. След първото избиване ще бъде възможно да се премахнат въшките и китовете в най-големите количества, но между тях ще има много малко живи нишки.

След това, тъй като младите ларви се появяват от гърдите, всеки ден ще бъдат отстранени от косата. Като се има предвид, че периодът на развитие на ниците е около 7-8 дни, за 10 дни ежедневно изсъхване на космите обикновено е възможно да се премахне всички млади растеж на паразитите.

Химически метод: използване на съвременна технология

За премахване на въшки от косми е най-лесно при съвременните пеницилицидни препарати. Сред тях има спрейове, кремове, шампоани, лосиони, емулсии. Въпреки това, тези агенти обикновено нямат ефект срещу нита, с изключение на някои лекарства, които включват инсектициди специфично действие - такива вещества проникват през черупката и унищожават нита ембриони в яйце.

За лекарства, които са ефективни срещу ниц, например шампоан Pedilin, аерозол Para-Plus, емулсия Medilis Malathion. Преди да унищожите въшките и тези с тези инструменти, внимателно прочетете инструкциите за употреба и спазвайте всички изисквания за безопасност.

Химическите вещества от въшките се нанасят върху косата по начина, който се подразбира от формата им. Наркотикът остарява за времето, позволено от инструкцията, и след това се измива. Обикновено това лечение трябва да се повтори в рамките на една седмица, за да се унищожат ларвите, които се отстраняват от гърдите, които са оцелели след първото лечение.

Съвет

Някои кремове и шампоани от главата въшки не може да се отмиват от първите и главата трябва да се промива няколко пъти.

По-ефективно е комбинацията от химични и механични методи: след първото третиране с всяко лекарство, все още мокра след изплакване на косата сресана гребен.

Така че от главата са забавени (отслабени), но не мъртви въшки и някои nits. Ако след еднократно лечение с лекарството главата се пени за три до четири дни, обикновено е възможно да се избегне повторно използване на лекарството.

По принцип е необходимо да се разбере, че всички педикулицидни лекарства унищожават само въшки, но не отстраняват мъртвите насекоми от косата. Премахнете мъртвите паразити от главата, от която се нуждаете, или гребен (можете да прости, но дебели), или често измиване на коса за една седмица.

Традиционен начин, фолк: методите на баба все още работят!

Сред народните начини за борба с въшките има редица доста ефективни лекарства, които наистина помагат да се премахнат възрастни въшки и нишки. Например, такива средства включват керосин, оцет, чемерика вода, сок от червена боровинка и водороден пероксид - това означава, в допълнение към токсичност при възрастни насекоми повече и омекотява кожата нита.

Дори ако nitus оцелее след това, то просто ще падне от косата. След това можете да го разклатите от главата си, да го измиете или да го изтриете.

Въпреки това, почти всички народни средства имат сериозни противопоказания и могат да причинят вреда, ако бъдат използвани неправилно. Например:

  • керосин и оцет с дълъг живот на възрастните хора на химически изгаряния на кожата и предизвикват себе си коса след тяхното неприятна миризма и може да изпадне.
  • Водородният пероксид с кратка експозиция води до обезцветяване на косата и с продължително действие може да причини алергии и изгаряния.
  • Марината вода се смята за доста алергична.

И тук такива средства, като отвара от пелин и вратига въшки не са много ефективни - те са паразити не разрушават, но само възпиране, и следователно може да се използва само за предотвратяване на инфекция.

срещу нита може да бъде ефективна комбинация от народната медицина с хребети, където нитовете са обсипани след разтваряне средства за действие, и след - обработени гребен.

Народните средства, може би, имат едно предимство пред специализираните лекарства от въшки - те са евтини.

Сигурността е преди всичко!

При извеждане въшки за сигурността на своите процедури за унищожаване на много винаги трябва да мислим внимателно от това колко бързо да се премахне въшки и гниди от косата: понякога има смисъл да се третира косата два пъти, но не и да ги или скалпа повреди.

По принцип, за да се избегне неприятности в въшките размножаване, обърнете внимание на следните точки:

  • , за да следват стриктно инструкциите за употреба на дадено лекарство;
  • , ако е възможно, използвайте индивидуално защитно оборудване - ръкавици, забрадки, памучни превръзки;

  • в присъствието на сили и време, предпочитат гребените на химически агенти;

  • Измийте добре след третиране с коса;
  • Преди да преработите косата, проверете дали продуктът причинява алергия. За да направите това, просто го пуснете на кожата зад ухото си за няколко минути и го измийте. Ако кожата стана червена в сайта на приложението, не си струва да го използвате.

трябва да са особено внимателни, когато се използва народни средства - отзиви за различни странични ефекти и аварии след прилагането им е много по-(керосин може да възпламени по главата, оцет могат да причинят сериозни изгаряния с мехури).

Също така е полезно да се помни, че за да се отървете от въшки е гарантирано, без риск от сериозни разходи за увреждане на здравето и редовно сресване, просто достатъчно, за да се обръсне плешив коса на мястото на инфекцията. Учените смятат, че заради бръсненето на бръснещите пъбове днешната стълба, която постепенно умира като вид. И така, какво предотвратява по същия начин унищожаването на главата?

Как да видеоклипове за пълното отстраняване на въшки и гниди като се използва единична билото

Например, когато буквално гъмжи от въшки в косите си по главата

Опасността от използването на керосин за отстраняване на въшки - детето е претърпял изгаряния