Як позбутися вошей на голові в домашніх умовах

Грудень 2018

Відео: Як позбутись вошей/как избавиться от вшей (Грудень 2018).

Anonim

Как да се отървете от въшките на главата си? Не е лесно да се направи това, тези насекоми живеят на главите си и се крият в косата си, така че не може да работи напълно наведнъж. Въпреки че, ако познавате доказаните методи и средства за борба, които могат да се използват дори и у дома, тогава паразитите ще бъдат унищожени.

Главни въшки - коварни паразити, които се крият в косата и се хранят с човешка кръв. И затова да се освободим от тях не е лесно. Освен това е важно да се намери подходящо средство за борбата да бъде не само ефективна, но и безобидна.

Изборът на правилния начин за борба

Така че, какво да търсите при избора на подходящ метод или средство, чрез което лечението ще се извършва?

 1. Възраст на заразените. Например, премахването на нита при деца се усложнява от факта, че далеч не е решен по някакъв начин, но само максимална сигурност, които не съдържат токсични, изключително корозивни съставки. Ако искате да използвате специализирано лекарство, не забравяйте да обърнете внимание на възрастовите граници, посочени в инструкциите.
 2. Противопоказания. Те съществуват в почти всяко съоръжение, макар и малко и незначително. Често техният списък включва периоди на бременност и кърмене. Често се откриват противопоказания, като кожни лезии, както и дерматологични заболявания с локализация на главата.Ако наркотикът има инструкция, в която е даден толкова важен момент за целия раздел, а след това да решите да използвате народното лекарство, не можете да знаете точно кой компонент няма да ви навреди. Ето защо, преди да започнете лечението, трябва да проучите подробната информация за всяка съставка в състава.
 3. Лесна употреба. Всеки иска да се отърве от ницове и въшки, колкото е възможно по-удобно, което е съвсем нормално. Изборът на съвременните средства е широк, така че лесно можете да си купите такъв, който ще бъде най-удобен за вас.
 4. Степента на инфекция. Ако нитките се видят сравнително напоследък и броят им все още е незначителен, тогава по-меките и най-безопасни средства и методи на борба са напълно подходящи. Ако популацията от паразити има голям брой, тогава премахването на всички ще бъде много по-трудно. Ще трябва да използвате по-строги методи и да имате достатъчно търпение, защото веднага не може да се извлекат точно всички насекоми - вредители.
 5. Плътност, дължина на косъма. Този момент също е важен, защото например космите (филета) са фиксирани на косата, а колкото по-дълги и дебели са те, толкова по-трудно ще бъде премахването на паразитите. Парите също ще се увеличат и ако не се увеличи, борбата ще бъде неефективна.
 6. Безопасност и безвредност. Като цяло практически не може да се нарече напълно безвредно нито едно средство за защита, а това се отнася и за народните рецепти. Факт е, че има такива понятия като индивидуална непоносимост и свръхчувствителност към определени вещества. Освен това, може да развие банална алергия.

Как да се справяме с паразитите

Как да се отървем от главата въшки?Има много различни средства и методи на борба, всички от които ще бъдат описани по-долу, разделени на хотелски групи.

Механични начини за борба

Ако се намират косми по косата, бъдете подготвени за това, че отнема много време и усилия, за да ги изтеглите напълно. И унищожаването на яйцата от въшки инсектициди в повечето случаи е невъзможно, тъй като те са заобиколени от гъста обвивка и сигурно фиксирани върху косата. И затова механичните методи са по-ефективни.

Има само две:

 1. Бръснене на косата. Методът е радикален и отговаря единствено на представителите на по-силния пол, тъй като е малко вероятно момиче, момиче или жена да пожертва косата си в името на борбата с паразитите. Но едно момче, човек или човек може да бъде обръснат, прическата и погледът от него няма да бъдат силно засегнати, но всички гени ще бъдат точно елиминирани заедно с косата. Този метод за шофиране на въшки и ницове с бръснене е бил популярен през Средновековието.
 2. Комбиниране. Този начин е по-хуманно и ще отговаря както на жените, така и на мъжете. Това включва отстраняване на въшките със специален гребен, чиито зъби се намират много често, което ви позволява внимателно да гребете с брави и да вземете и отстранявайте гърдите. Ако няма такова устройство (въпреки че може да бъде закупено в почти всяка аптека и е евтино), тогава може да се използва конвенционален гребен, но само с често поставени зъби. Ще бъде по-удобно да разделите косата на нишки, особено ако са дебели. И вие можете леко да ги навлажнете, след това ще станат по-видими и ще бъдат по-лесни за премахване. Но за да се премахнат всички паразити, трябва да се извършат няколко процедури, така че този метод може да се нарече доста трудоемък, но няма противопоказания и това несъмнено е плюс.

Специализирани продукти

Специализирани продукти могат да бъдат закупени в аптеките и почти всички от тях могат да се използват самостоятелно у дома. Но въпреки това, за да се избегнат неприятни последици, препоръчително е да се консултирате с лекар, за да предпише лечение и да предложи подходящо и ефективно лекарство.

Всички специализирани продукти са разделени на няколко категории в зависимост от вида на освобождаването: спрейове, емулсии, шампоани и кремове. Всяка група е разгледана по-подробно по-долу.

Шампоан

Как да премахнете въшки с шампоани? Като цяло, шампоани срещу ницове и въшки са най-популярни, защото повечето от тях могат да се използват при деца и от ранна възраст, така че лечението ще бъде безопасно. И тези инструменти са доста удобни за използване, а страничните ефекти са малко.

Ефективни шампоани:

 • "Pedilin". Активните вещества са тетраметрин и малатион. Шампоанът също е разрешен за употреба при деца, но само от 2-годишна възраст, при кърмене и при бременни жени.
 • "Хигиа". Шампоанът е безопасен за деца на възраст от пет години, като за кърмачки, бременни. Активното вещество е представено от перметрин.
 • "Итахс". Съдържа фенотрин и тъй като компонентът е безопасен, употребата е напълно разрешена при деца. Бременни и кърмещи този шампоан също ще направи.
 • "Паразидоза". Той се прави на базата на фенотрина, поради което е безопасен и за деца на възраст над две години, както и при други случаи, за кърмещи жени и бременни жени.
 • Ведата. Съдържа перметрин и е разрешено употребата му при деца. Но в такива важни периоди като лактация и бременност от лечение с използването на такъв инструмент се препоръчва да се откаже.
 • "Педикулум". Тя е разрешена за употреба при деца на 5-годишна възраст и по-големи, но този шампоан е противопоказан както за бременни жени, така и за кърмачки.Компонентите са по-естествени, а основната е анасонът.
 • "Паранита". Действието се дължи на която е част от уникален комплекс от природни минерални масла "Klearol", тя спестява както на нитовете чрез разхлабване тайната на заключващия халс и въшките, като блокира дихателната система. Употребата е разрешена от всички, без изключение.

Спрейове

Спрейове също са много удобни за употреба, тъй като се изисква пръскане и последващо промиване. Ефективността е много висока, приложението ще бъде еднородно и пълно.

Ако списъкът на най-ефективен спрей, които точно да ви помогне да се отървете от всички нитовете и въшките и да направи лечение на главата въшки ефективно, е възможно да се назоват като "Nydala", "Чифт Плюс" и "Pedikulen Ultra".

Емулсиите и лосиони

емулсии, както и лосиони често са по-ефективни при висока концентрация на активни вещества в сила, и така повечето от тях строго противопоказан за употреба при деца и в такива категории лица като бременни и кърмещи и тези с малко - или хронични заболявания. Тези лекарства са се доказали като лекарства за отстраняване на паразити от главата.

Ако все пак решите да се лекува, използвайте лосион или емулсия, след това обърнете внимание на лекарства като "Avitsin", "Medifoks", "Foksilon", "Пълен Маркс" и "Medilis". Но бъдете внимателни, тъй като някои продукти изискват специална подготовка, т.е. приготвянето на разтвора (необходимо е разреждане с вода).

крем

Кремове не са много популярни, главно поради - не най-удобен за използване, както и степента висок поток (за обработка на цялата повърхност на кожата на главата и косата, може да изисква почти всички тръба).Но средствата от тази категория не изсушават кожата, което не може да се каже за други лекарства.

В аптеките най-често има кремове като "Nittifor" и "Nyx".

Фолклорни рецепти

Как да си изкараме фолийните средства за въшки? Много хора не обръщат много внимание на тези методи и всъщност не са по-малко ефективни от аптеките. Освен това те често имат много по-малко противопоказания, въпреки че някои от тях могат да бъдат много опасни, особено ако се използват неправилно и не спазват предпазните мерки. Но съставките в състава, можете да намерите у дома, а разходите в края ще бъде незначителен.

Така че, няколко популярни рецепти, които могат да се използват за лечение на главата въшки като у дома си:

 • Възможно е да се направи извод въшка с маска от яйцата и маслото, и това е разрешено за употреба при деца, тъй като безвреден. За да го направите, имате нужда от няколко яйца (около две или три, в зависимост от плътността и дължината на косата) и също около 50 мл. всяко растително масло. Смесете съставките и се разбийте добре, така че в крайна сметка да получите хомогенна маса. След това просто нанесете композицията върху къдриците, разпределяйки я както по дължината, така и по цялата повърхност на кожата. На главата си поставете фенерче или опаковка от целофан. След час-два, измийте добре косата и след това ги настържете. И за сресване, че е по-удобно и ще се отървете от нита и въшки, да ги похарчите преди зачервяване (гребен просто ще се плъзне върху обработените яйца и масло нишки), а след това отново след това.
 • Преди това много от използваните паразити за керосин у дома, но това може да бъде опасно, особено за деца.В момента има много други по-достъпни и меки средства.
 • Ако се доверите на народните средства, използвайте китайска вода, която отдавна се е утвърдила като ефективно средство срещу ницове и други паразити. Нанесете течност върху памучен тампон и внимателно лекувайте първо скалпа, а след това и цялата коса. Оставете композицията за половин час, след което изплакнете добре.

Популярни рецепти

Най-често се използва от жителите на страната ни:

 • Използвайте оцет, но винаги 9% вместо 70% концентрирана същност. Разредете продукта с топла вода в равни пропорции и нанесете готовия състав на косата, както и на скалпа. За да подобрите ефекта, можете да поставите чанта или шапка. След половин час - един час, мийте добре косата. За да се използва при деца, се допуска и оцет, но е желателно да се разрежда с много вода.
 • Nits и въшки се страхуват от сапун от катран и са естествени и безопасни както за възрастни, така и за деца, за кърмещи и бременни. Използвайте го лесно: просто навлажнете косата си, внимателно ги сапунете и оставете пяната за около двадесет или тридесет минути, след което просто я изплакнете.
 • Можете да използвате плодове и ягодоплодни сокове, тъй като техните съставни киселини в - На първо място, увреждане хитинови черупки от въшки, в - втората, частично унищожаване на състава, който нита, прикрепена към косата на главата си. Нар, лимон, червена боровинка, грейпфрут и други кисели сокове ще се подхождат.
 • Ако сте решили да се доверят на народни средства за защита, опитайте се да се извърши третиране с отвара от - някои ароматни растения, като градински чай, вратига, мента. За да приготвите няколко супени лъжици сухи суровини, изсипете една чаша вряла вода и загрейте течността в огъня за около десет минути, след това се охладете, разтеглете и нанесете.Нанесете продукта на косата за един час, след което изплакнете обилно.

Няколко съвета

насоки, за да помогне да се отървете от нитовете и въшки напълно и по този начин се избягват неприятни последици:

 1. , за да се елиминира рискът от алергична реакция или сте свръхчувствителни към напредък в алергичен тест т.нар неточен удар. За да направите това, нанесете малка част от избрания продукт, например върху китката или друга област. Изчакайте 24 часа, за да оцените реакцията на тялото.
 2. Преди употреба, не забравяйте да прегледате внимателно инструкциите, предоставени със средства за да не пропуснете нещо важно и да се подготвят и да използвате лекарството правилно, в противен случай борбата може да бъде неефективно и дори опасно.
 3. За да бъде по-ефективно лечение, е желателно да се използва повтарят няколко пъти, така че как да се отърве от всички лица, по едно време е малко вероятно, тъй като нита са фиксирани много здраво.

Сега знаете как да се отървете от въшките и да оставите лечението на въшки вкъщи да бъде безопасно и разбира се ефективно, а нишки и въшки да оставят главата си!