Огляд ліків і препаратів для виведення вошей і гнид

Вересень 2018

Відео: Обработка курей от блох, клещей, пероедов Препарат БАРС (Вересень 2018).

Anonim

Обикновено се оказва, че необходимостта от лекарство за въшки и гниди се случва изведнъж, веднага след като въшките са открити в нито един от членовете на семейството, така че веднага се опита възможно най-скоро, отколкото някога да се справят (и обработена понякога от ужасно - и керосин и оцет, дори и водороден пероксид се използва).

Рядко някой дори ще помисли да се обади в най-близката аптека и да попита какви препарати има за въшки. Особено като някои наричат ​​аптеката може да бъде трудно, тъй като фармацевтите е малко вероятно да ви отговоря веднага, защото може би имаме някои други неща, освен да се втурне презглава на всеки телефонен разговор. И ако вече сте изявили чудеса на търпение и в края на краищата ще получите там, тогава със сигурност ще назовете най-малко десет имена на лекарства за въшки.

В такъв бърз обаче е лесно да се забрави, че не всички лекарства са еднакво ефективни и безопасни за употреба. Ето защо е полезно да се запознаете най-малко с основните видове пари от въши, отколкото ще направим още.

Така че, при избора на лекарство за въшки и гниди, на първо място да се търси по-долу характеристики:

 • Безопасност - лек за въшки не трябва да доведе до сериозни странични ефекти;
 • ефективност - най-малкото лекарството трябва да убива възрастни въшки, а в оптималния случай - и nits;
 • наличност - да се предлага в аптеките и магазините и да не е твърде скъпо;
 • лекота на използване.

Това се дължи на факта, че съчетават всички тези качества "в една бутилка" се произвежда редки порода въшки лекарства на пазара, като гъби след дъжд. Някои от тях са безопасни, но не дават желания ефект, други са много мощни, но причиняват сериозно алергично дразнене на кожата. Третите са ефективни и безопасни, но изискват значителни усилия и време за прилагане.

В резултат на това обикновено, когато избирате най-доброто лекарство за въшки, винаги трябва да жертвате нещо.

Веднага ще отбележим: по-нататък в статията се разглеждат химическите препарати против въшките и гнидите. В сравнение с гребени pediculicides такива лекарства са по-лесни за употреба и може да се отървете от въшки и гниди в един или в два или три стъпки и не се нуждаят от непрекъснат няколко дни сресване.

Шампоани въшки

Като цяло, pediculicides шампоани - доста ефективни лечения срещу въшки и, може би, на всички подобни средства най-удобните за използване. Те са приложени върху главата по същия начин като конвенционалните козметични шампоани, пяна и след съхранява за известно време, образуването на (различен в зависимост от конкретното лекарство, обикновено - около половин час).

Такива шампоани се измиват лесно, обикновено нямат миризма или са ароматизирани със специални миризми. От тях най-известните са следните:

 1. Pedilin - изготвяне на нита и въшки въз основа на малатион на инсектицид. Едно от предимствата е овицидното действие - шампоанът успешно отрови не само възрастни паразити, но също така убива ембриони в нит. Той не е подходящ за лечение на деца на възраст под две години, , и по-възрастни от поглъщане на значителни количества вътре може да доведе до цианоза, алергии, гадене, повръщане и мускулни крампи (звучи страшно, но в действителност той ще трябва да се пие най- бутилка шампоан).Pedilin е добър като лек за полови въшки. Цената за него е около 250 рубли на 100 мл бутилка.

 2. Паразидозата - шампоан, базиран на фенотирин, се продава напълно с гребен, който е удобен за изпичане на отровни въшки. Лекарството може да причини алергии и не се препоръчва за деца на възраст под 2, 5 години. Като лекарство срещу въшките паразидозата се прилага два пъти с интервал от 24 часа: прилага се върху главата за 5-10 минути, след което се измива. Продадени в бутилки от 60 и 100 мл, последният е около 300 рубли.

 3. Шампоанът NOC е много ефективно лекарство за въшки на базата на Permethrin. Широко използвани в специални центрове за задържане. Цената на бутилка от 50 ml е около 75 рубли.
 4. Шампоан LiceGuard - подходящ е не само за въшки, но и за лечение на гърчове. Основният й компонент омекотява лепкавата тайна, която се прикрепя към косата. След прилагането на шампоан главата трябва внимателно да се изтърка с гребен. 120 ml шампоан LiceGuard са около 800 рубли.

Това са шампоани, които най-често се използват за изключване на въшки в училищна възраст. Въпреки това, те не са най-безопасните лекарства за главата въшки, като се дава на този критерий някои спрейове.

Спрейове за педикулоциди

Спрейове за въшки са добри, тъй като някои продукти изобщо не съдържат инсектициди, но ефективно унищожават въшките.

Например:

 1. Нуда спира наркотиците, причинени от диметикон (течен силикон), който запушва дихателните пътища на паразитите. Същият Диметикон в други лекарства се използва като лекарство срещу метеоризма и за подобряване на състоянието на кожата. Nuda се нанася върху сухата коса, докато тя не се навлажни напълно, след което след 45 минути косата се пени с гребена, който пристига в комплекта и продуктът се измива.Nyud спрей се използва широко като лекарство за въшки за деца, но като цяло е противопоказано за употреба при деца под 3-годишна възраст, бременни и кърмещи жени. Цената е около 350 рубли на бутилка от 50 мл.

 2. Спрей за паразити също съдържа Диметикон и минерално масло, подходящо като препарат за въшки за деца. Като цяло, Paranit - добро средство за въшки, но срещу нитовете не работят, поради което една или две седмици след първото третиране лечението трябва да се повтори (да унищожи ларвите, което ще доведе до по време на оцелелите нитовете).

Забележка:

Специфичността на Paranita и Nyuda е, че диметиконът е хидрофобно вещество и не се разтваря във вода. Съдейки по рецензиите, много родители се оплакват, че Паранът е много силно измит.

 1. Pediculen Ultra съдържа анасон, считан за добро излекуване на въшките. Лекарството обаче не се препоръчва за употреба при деца под 5 години.

 2. A-Par: според много отзиви - почти най-ефективното лекарство от ленени въшки. Но тя не може да се прилага върху тялото, тъй като е предназначена само за преработка на помещения, мебели и дрехи. Ако инструкцията е нарушена, тя може да предизвика отравяне и халюцинации.

Преглед

"Аз не знам какво лекарство въшки срамната нужда да си купя -. На дрехи купил пара третирани, добре, в кратко съм покривал първия болен, а след това халюцинациите започват два дни, в които. Аз бях астрален. "Въпреки това, въшките не свършиха в крайна сметка, но добър наркотик от ниши - всичко, което се случи, беше премахнато, но аз не го препоръчвам на никого".

Максим, Барнаул

Като цяло, това е сред най-спрейове трябва да се търси инструмент, който ще задоволи и най-взискателния потребител, страхувайки "всякакви токсични химикали."

Кремове и тяхното приложение

Кремовете от въшки не се отличават с други средства. Често те използват същите инсектициди, които се използват в шампоани за педикулоциди.

Например, кремът Nicks се смята за много ефективен, но достатъчно богат за различни странични ефекти на лекарството.

Ниските въшки не се препоръчват за деца под 2-годишна възраст, бременни или кърмещи жени. Прилага се на суха коса по цялата дължина, измива се след 10 минути. Ако е необходимо, процедурата се повтаря след една седмица.

Преглед

"Ние не може да за дълго време, за да се реши, мисля, че това е - лек за въшки Никс В противен случай би болницата не вземат да го нита не убие въшки умират почти бе денонощно за нулата гребен след ... веднъж размазани с Никс, но след три дни всичко изчезна, което беше, дори една седмица по-късно не трябваше да се обработва за втори път.

Татяна, Каменец

Можете също така да се обърне внимание на бензил-бензоат на въшки под формата на крем - също е доста ефективни, въпреки че до известна степен остарели средства.

Концентрати: всички за и против

Тези продукти са концентрирани разтвори на инсектициди. Достатъчно ефективни срещу всички видове въшки, но най-често се използват като препарати от полови въшки.

Сред pediculicides концентрати особено популярни лекари и унищожител на задържане са Medifoks и Avitsin. Първо разтваря при концентрация от трета флакон с 100 мл вода, а втората - 10 мл на 1 литър, и след това разтвор, получен обработват заразен сайт.

Същите тези препарати от въшки позволяват да се извлекат паразити и дрехи. Не се препоръчва за употреба при деца и бременни жени, но те ви позволяват да разредете оригиналния разтвор във всякаква концентрация, която е удобна.

Преглед

"Използване Medifoksom само инструкции - това е още едно лекарство на въшките, не Кьолн съм направо от бутилката изсипва причинна място, а след това алергия поръси всичко от коленете до гърдите, но въшките са си отишли, след като мощен неща ... ".

Павел, Нижни Новгород

Фолк лек за въшки

народни средства за въшки обикновено се считат за най-малко ефективни и най-опасните за използване.

Сред най-известните са:

 • керосин отравяне на въшки, нита черупки омекотява, обаче, може да причини тежки изгаряния на кожата.

 • Оцет с подобно действие на керосин.

 • водороден прекис, който, в допълнение към унищожаване на въшки, изрусяване на коса, и може сериозно изгаряне на кожата.

 • чемерика вода, унищожаване въшки, но доста токсичен в случай на случайно поглъщане.

 • Сок от червена боровинка, ефективно омекотява гърдите.

В допълнение към тези средства, традиционни лечители често биват съветвани да използват въшки отвари и настойки от пелин и вратига етерични масла от различни растения като лавандула и анасон. Но тези лекарства на практика в повечето случаи не позволяват да се отървем от въшки, а само предпазват от нови видове паразити.

Преглед

"Когато дъщеря от училище донесе тези неща, ние не търсим таблет на въшки, и старото изсипва керосин глава и покри чантата. След около 15 минути дъщеря ми започнаха да се оплакват, че се пече. Аз бързо отстранен пакета , промива главата си, за да разресва. Боже мой, колко са били там паразити! цялата банята е в тях. малко зад ушите на детето беше червен, но това е. И другите деца, които съм виждал такива изгаряния керосин извършват на два дни, че е по-добре kakoy- след това купувайте шампоан. "

Анна, Петропавловск Камчатски

Има случаи на запалване на керосин в косата на децата по време на работа с него в близост до топлинни източници.

Избирайки кое е лек за въшки е по-добро, по-ефективно и по-безопасно, е необходимо да се помни за подстригването. За да се бори с епидемичните въшки, това е особено удобно: това е така, защото на модата за обръснат пубис днес в целия цивилизован свят панически бъркотия бързо изчезва. И ако такава възможност съществува, има причина за половин час, за да се премахнат всички на косата, придават на кожата да диша и в същото време на няколко седмици, за да се отървете от паразити.

Полезна видео: изберете препарат за премахване на въшки в едно дете

Майката случайно подпали дъщеря когато раздразнено я въшки керосин

Ефективността на използването на специален гребен в комбинация с лекарства въшки