Спрей проти вошей і гнид: вибираємо найбільш ефективний

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от гнид: обработка головы, вычесывание, средства, шампуни (Грудень 2018).

Anonim
Сред пеницилицидните спрейове са средствата, считани за една от най-ефективните за борба с въшките. Въпреки това, както при всички лекарства, спрейове въшки имат своите предимства и недостатъци, както и че съотношението на плюсовете и минусите обикновено избран на определена търговска марка. Нека се опитаме да разгледаме някои варианти и ние сме с вас.

Първо, имайте предвид, че стандартната модерна спрей за въшки и гниди е добре, защото:

съдържа в състава си компоненти са много ефективен за убиване на въшки, но това е относително безопасно за хората (между другото, той не може да бъде само инсектициди, но също така вещества, покриващи хитинови паразити херметичен капак филм и по този начин да доведат до задушаване въшки);

 • Освен това, спрейове са много лесни за прилагане и обикновено се използват;
 • имат минимални противопоказания, трудно е да се толерира предозиране.
 • Но спрейове имат някои недостатъци:

Понякога е трудно да се третира добре скалпа;

 • Повечето спрейове не засягат нит, и се изискват поне две обработки.
 • Въпреки това, всяка марка спрей на въшки може да има свои собствени специфични свойства, понякога радикално диференциращи я от средните медикаменти. Ето защо, като изберете лекарство, трябва внимателно да проучите неговия състав, свойства и противопоказания.

Към бележката

Принципът на действие на различните спрейове може да бъде също толкова различен. Например, там са лекарства, които действат върху нервната система на паразита и води до парализа му, има и такива, че да доведе до стесняване на насекомото. Не си мислете, че подобен ефект може да се усети и един човек, който има въшки Заключение: Всички спрейове въшки са тествани за безопасност за хората и техните съставни активни съставки, за хората е почти напълно безвредни.

Преглед

"Не обръщайте внимание, скъпи, когато се страхуват от химията в подготовката на въшките без химикали навсякъде сега, дори и портокали с него на пазара, но нека ви кажа - .. Почти винаги това химия-безопасно всеки народен лек. Първият път, когато се отдадете с оцет въшки, детето е шест месеца по-късно кожата на главата му се третира и следващия път, когато купих френски спрей против въшки и гниди, след като поръси -. и не въшки са си отишли, нито последиците от Trust, сега всичко е направено за хората. , и е по-добре да си купите модерен и безопасен, отколкото да отровиш паразитен дядо методи. "

Зоя, Елиста

Как да изберем спрей от въшки?

За да изберете спрей от въшки, трябва да знаете свойствата на всяко лекарство и ситуацията, в която той ще бъде най-подходящ. Обикновено въшки спрей е избран от следните критерии: цена, ефективност, лекота на употреба, наличието на специфични противопоказания и странични ефекти, от типа на въшки, които ще трябва да се бори (главата, срамната или гардероб).

Обикновено, в зависимост от спрейове ситуацията са избрани както следва:

За деца използвани LiceGuard (за всички възрасти), двойка Plus (от 2 до 5 години), Nydala (три години) и спрей Paranit (5 години) ,

 • В бронхиална астма, бременни и кърмещи жени, хора с много чувствителна кожа се предписва, в повечето случаи LiceGuard спрей.
 • При много тежки инфекции се използва Pedikulen Ultra.
 • При педикюр се използва A-Par (т.е. срещу ленени въшки).
 • В зависимост от финансовите възможности, аерозоли често избран за цената - Nydala (около 350 рубли), двойка Plus (350 рубли), Pedikulen Ultra (450 рубли), A-Par (500 рубли), Paranit (600 рубли) LiceGuard (850 рубли). Най-малкото, за да се премахнат напълно въшки от едно лице, опаковката на някое от горните средства е гарантирано, че са достатъчни.
 • По естествени съставки първо място се заема от въшки спрейове Paranit и LiceGuard, и да се отбележи, спрей Nydala активно вещество, което е напълно нетоксични за човешки връзка.
 • И накрая, най-мощните се считат за Pedikulen Ultra и Para Plus. Всеки от тях - спрей от ницове и въшки в една бутилка, с правилното използване ви позволява да изтеглите всички паразити за едно лечение на главата.
 • Трябва да се помни, че във всеки отделен случай ситуацията може да изисква избор на средства по други, специални критерии.

Тук трябва внимателно да проучите инструкциите за употребата на наркотици, да обърнете внимание на противопоказанията и да се запознаете с прегледите. Рейтинг:

"Докато кара детето на училище в областния център, въшки отрова имаше три пъти в годината само в проблемът не бъде отстранен, има в района на генералният директор на все още имаше децата в отвратителен ходят на училище с пасбищата работническата класа. . Ние трябва по всякакъв начин се опитаха и фолк, също. най-вече доверие някак спрейове причинил. Нанесете ги беше лесно. Обикновено отровен Paraplyusom, много добра помощ, особено от нитовете, но последните два пъти, купени Nyudu, тя е още по-добре, защото от нейната кожа не е раздразнена.Но гнида Nydala не работи, има два пъти до отрова "

Лидия, Одеса

Спрей Pair Plus

Характеристики: три мощен инсектицид в състава, унищожаване на въшки, малък брой нежелани реакции, способността да се използват за деца на възраст от 2, . 5 години

недостатъци: липса на гребен пълни, противопоказания

Инструкции :. агент се прилага към главата за 10 минути, напълно обработени коса по цялата дължина след измийте с шампоан нита трябва гребен гребен

спрей Paranit <… Плюсове: напълно естествен състав, нетоксичен ите, липсата на токсични вещества в

Недостатъците :. не оказва влияние върху нитовете от косата трудно промиване на

Инструкции :. се прилага в главата в продължение на 15 минути и измийте с шампоан няколко пъти след 7-10 дни на лечение трябва да се повтаря <.. въшки охрана

Характеристики: абсолютна безопасност и не е токсичен,

възможността за прилагане за кърмачета

Недостатъци :. сравнително ниска ефективност, невъзможност да се използва като самостоятелна средства, високата цена.

Инструкция: прилага се върху главата и не се измива в продължение на няколко часа. Можете да третирате продукта с дрехи. След третирането на главата косата трябва внимателно да се пени със специален гребен. Nyuda

Предимства: липса на токсични вещества в състава, висока ефективност, разумна цена.

Недостатъци: неефективност срещу ницове, необходимост от използване два пъти.

Инструкции: Nuda се нанася върху суха коса по цялата дължина и се търка, докато се намокри напълно. След 45 минути, гребенът трябва да се изтърка със специален гребен, а след това изплакнете продукта с вода и шампоан. Избягвайте контакт с очите.

Pediculum Ultra

Предимства: висока ефективност, разрушаване на нита, ниска цена.

Недостатъци: токсичност и противопоказания.

Инструкция: продуктът се нанася върху косата, преди да е мокър и се втрива в скалпа с пръсти. Половин час по-късно продуктът се измива и косата се пени от гребена, който е включен в комплекта.

Спрей A-Par

Характеристики: наравно - е на практика единственият аерозол, който позволява у дома, за да се справят с бельо въшки; способността да се справяте с голям брой неща.

Недостатъци: силна миризма, токсичност, странични ефекти.

Инструкция: продуктът се прилага върху неща, които са заразени с въдици в добре проветрено помещение при температура най-малко 10 ° С. След обработката нещата могат да се обличат в 3-4 часа. Не е необходимо да се измиват лекарствата и да се измиват.

Алтернатива на спрейове: Какво друго можете да изхвърлите въшки?

В допълнение към пръска срещу себе си на въшки са добре установени и следните инструменти:

шампоани от въшки и гниди, което позволява не само да се отстрани паразити, но в същото време да се грижи за косата

кремове, по-сложни в използването на (кремът трябва да се прилагат и търкайте скалпа, и след това се прилага на косата по цялата дължина), но по-икономичен

различни емулсионни концентрати, които могат да се разглеждат като един вид преход между лекарствата вече считат означава

 • pediculicides гребени, използването на които, без използването на опияняващо средствата им са трудоемки и изискват внимателно и продължително разресване на паразити, но които са абсолютно безопасни за употреба.
 • с помощта на гребена винаги е възможно да усили ефекта на всяко въшки, а понякога и заради тях изчезва необходимостта от повторно третиране на химикали за коса.Ето защо, ако гребенът не се доставя с устройството, е много желателно да се премахнат успешно въшлените, за да го купят отделно.
 • Как да премахнете напълно въшките и гнидите, като ги съчетаете с гребен