Застосування бензилбензоату для виведення вошей

Грудень 2018

Відео: Бензилбензоат: эффективность, побочные явления, схема применения у детей и взрослых (Грудень 2018).

Anonim

В епоха, когато човечеството скокове и напредък по пътя на прогреса и изпълнението на нанотехнологиите, като древен въшки заболяване (или по-просто, въшки), не изчезнаха. Много отдавна, когато въшките се считат за изключително "болест на бедността", те са били извадени, така да се каже, старомодните начини. Керосин Dustov сапун, екстракт от пелин и др Днес, фармакология е широка гама от protivopedikuleznyh активи, включително и един от най-ефективен срещу въшки е бензил бензоат.

Този продукт въшки нарича Съветския агент, тъй като още от съветско време той е бил добре известен на лекарите (е включена в списъка на жизнено важни и съществени наркотици) и се дължи на ниската цена винаги е на разположение в лечебни заведения. Интересно е да се отбележи, че бензил бензоатът се използва главно не за въшки, а за лечение на краста и акне. В това той е най-ефективен.

Съвременните лекари вече на практика не предписват бензил бензоат срещу въшките. Но все още е, докато остава евтина и достъпна, е в търсенето сред населението за лечение на педикулоза.

Преглед

Мисля, че "бензил бензоатът" е много добър лек за въшки. Въпреки че това всъщност представлява мазило от краста. Но ако тя поклати глава, това ще помогне с въшките. Необходимо е само да се оставят няколко часа размазани (по-добре е да се размаже преди лягане). Сутрин трябва да измиете косата си.Ако има нужда, трябва да повторите това няколко пъти. Но това не е трудно! Успех!

Олег, Москва

Фармакологични свойства и форми на бензил бензоат

Бензил бензоатът е лекарство, което принадлежи към фармакологичната група на антипаразитните агенти. Основното активно вещество е бензил бензоат (бензил бензоат) - фенилметилов естер на бензоена киселина. Като помощни компоненти се използват различни киселини (лимонена, стеаринова), доматен сапун, цетостеарилов алкохол или емулсионен восък, пречистена вода и т.н. (в зависимост от формите за освобождаване).

лекарство има способността да прониква през хитинов покритие въшки и могат да се натрупват в организми в тяхната летална за ларви и възрастни индивиди дози (ефективно убие въшки за 2-5 часа).

Бензил бензоатът от въшки се продава като мехлем (крем), гел или емулсия, има бял или жълтеникаво-бял цвят и специфична миризма. Лекарството се използва само външно.

Преглед

Достоен лекарствен продукт (мехлем или сметана). Опитах се на себе си. Купих го, размазах го с бензил бензоат, увих главата си с кърпа и я задържах за около 1-2 часа, за да го защитя. След това изми и косата си. Прекрасен ефект! Но! Нит трябваше да се измъкне. В противен случай въшките отново ще се появят от тях.

Олеся, Volgograd

дозирани форми бензил различават по тяхното съдържание на основните активни съставки:

  • за възрастни - 20% и 25%
  • за деца - 5% и 10%.

В този случай инструкцията за употреба на агента е еднаква за различните концентрации на активното вещество.

Инструкции за употреба срещу въшки бензил

Прилагане мехлем Benzilbenzoat за борба с въшки, той се прилага на косата и леко се втрива в кожата на главата.След това памучен шал е вързан над главата му и чака известно време (най-малко 30 минути). След това изплакнете главата си с топла вода, смесена с малко количество 3-5% оцет, след което се измива с шампоан.

В съответствие с указанията емулсията от въшки Бензил бензоат се разклаща добре преди употреба, той се импрегнира с памучен тампон и се третира по същия начин, както при мехлем.

След това внимателно трябва да гребете гребена за коса (гребен) с чести зъби, като по този начин отстранявате мъртвите възрастни индивиди и ларвите на въшки. За съжаление, наркотикът няма овоциден ефект (не убива яйцевидни яйца - nits), което означава, че може да е необходимо да се пренапише. Днес най-надеждният начин за премахване на ниците е тяхното механично отстраняване.

Преглед:

Бензил бензоатът е прекрасно евтино лекарство. Тя може да се намери във всяка аптека, може да има крем или суспензия. Кремът е по-удобен за употреба. Абстрактът е прост и разбираем. Но нещата трябва да бъдат премахнати ръчно. Ще отнеме няколко дни, по-добре е отново да се подложите на лечение. И цялото спално бельо и желязото бяха желязо.

Виолета, Нижни Новгород

Имам много пари, тествани на деца, включително Para +, Pediculenus, химическа вода и т.н., и той изсушава бензил бензоат. Вишките просто паднаха от себе си и израстъците изчезнаха. Мирише силно, но косата ми не трябваше да се нарязва.

Наталия, Риазан

Бензил бензоат срещу въшки: противопоказания и предупреждения.

Лекарството е категорично противопоказано при кърмачета, особено при недоносени деца, тъй като може да предизвика синдром на диспнея. Поради токсичност бензил бензоат не се предписва за лечение на въшки при малки деца (до три години), бременни жени и майки кърмачки (или по време на лечението кърменето трябва да бъде спряно).Съвременните лекари обикновено се опитват да не предписват бензил бензоат от педикулозата или да настояват за лечение под медицински контрол.

Когато се използва самостоятелно лекарството трябва да бъдат внимателни, за да се уверите, че той не се кача на лигавиците на устата, носа и очите. Ако това все още се случи, трябва да ги измиете с много вода или 2% разтвор на сода. Ако продуктът попадне в стомаха, той трябва да се измие със същия състав или с водна суспензия от натрошен активен въглен.

Преглед

Всички лекарства, като например пара и т.н., не помагат, те не убиват до края и въшките се възпроизвеждат отново. Но бензил бензоатът в емулсията (20% за възрастни и 10% за деца), се оказва, че е много ефективен. Инструкциите описват всичко в ред, как и какво да правят, чувствайте се свободни да опитате.

Мери, Санкт Петербург

И, разбира се, след употребата на главата въшки мехлем или бензил бензоат емулсия трябва да бъдат много внимателни, за да измиете ръцете си, измийте и гладят всички неща, които са били в контакт.

условия на съхранение и разпределение в аптеките бензил

мехлем и емулсия бензил бензоат се освобождава от аптеките без рецепта. Но когато употребявате лекарството, помнете датата на изтичане на срока на годност (посочена върху опаковката), която не трябва да надвишава 2 години. След този период бензилатът на бензила не може да бъде използван от въшки.

Лекарството трябва да се съхранява при температура 18-25 градуса на места, недостъпни за деца.

Преглед:

Дъщерята имаше въшки. Съпругът ми и аз също проверихме веднага - благодаря на Бога, не. Те ги оттеглиха с бензил бензоат, всичко отиде веднага. И общо 5 години нямаше въшки.

Лола, Tambov

и против на

Така че, за очевидните предимства на лекарство бензил бензоат, в допълнение към високата ефективност на въшки, може да се дължи на ниската си цена и, като резултат от наличието на слоеве-ниски доходи.Друг плюс - отпуск в аптеките без лекарско предписание.

Но съществен недостатък е токсичността на лекарството, свързаните с възрастта противопоказания, невъзможността да се използва по време на бременност и лактация.

В допълнение, бензил бензоатът действа само срещу въшки и техните ларви, но е неефективен срещу ницове.

Преглед:

Мисля, че бензил бензоатът е просто находка за много родители, чиито деца носят въшки от детски градини, училища и лагери. Когато дъщеря вдигна тази инфекция, бях в шок! Лекарят препоръчва бензил бензоат. Честно казано, не вярвах, че това ще помогне. Но греших - след първото лечение изчезнаха въшките на детето, на които бяхме ужасно щастливи!

Олга, Москва

В заключение отбелязваме, че въшките не се появяват никъде. Те винаги се пълзят от заразен човек до здрав. Те могат да бъдат записани с лични други хора продукти за грижа, шапки, щифтове, и така нататък. Д.

Както и при други кръвосмучещи паразити, въшки се размножават бързо и не може да донесе само безпокойство, но и да доведе до по-значително увреждане на здравето, ако се вземат леко до лечение въшки.

Но какво да лекуваме тази болест и колко да платим за нея, зависи от вас.

Бъдете здрави!

Как правилно да премахнете въшките с гребен: подробни инструкции