Застосування чемерицеву води для виведення вошей: інструкція та відгуки

Грудень 2018

Відео: Застосування кількох способів розкладання на множники - 7 клас (Грудень 2018).

Anonim

От снимачната площадка на народни средства въшки кукуряк вода е може би един от най-известните и ефективни. Въпреки това, малко хора си мислят, че това е лекарство, независимо дали кукуряк вода действа на нита и как тя обикновено е безопасно да се използва (например за деца, бременни жени). В тези и някои други интересни въпроси ще се опитаме да разберем по-нататък.

Така, чемерика вода е широко достъпни днес в аптеките, - смес от равни части от алкохол тинктура от чемерика Lobel (известни лечебни растения) и вода. Основните активни съставки на тинктурата на хрътката, използвана за размножаване на въшки, са естествените алкалоиди, екстрахирани в тинктура от растителни суровини.

Алкалоидите, които са част от кривата вода, са много токсични за различни насекоми, гъбички, бактерии … и хора. Ето защо проникващата вода се оказва доста ефективна при борбата с въшките, но в същото време е доста опасно, ако се използва неправилно.

Съвет

Veratrum Lobel нарича хората повече или по-chihotkoy кукловода и е известен като много отровни растения. Алкалоидите в сока на корените и стъблата, когато се поглъщат в големи количества, могат да доведат до смърт. Дори вдишването на въздух с прах от раздробения корен води до тежки раздразнения на дихателните пътища, кашлица и кихане.

действие чемерика вода въшки и гниди

чемерика вода има токсичен ефект дори при обикновен контакт с външните хитинови обвивки на въшки. Наличието на алкохол в разтвора допринася за по-добро омокряне на паразити дрениращо лекарство в spiracles и постепенно проникване на вътрешните тъкани и органи на насекомото. Резултатът от използването на крива вода е бързата смърт на почти цялата популация от въшки, включително възрастни и ларви от всички възрасти.

Преглед

"Имах за лечение на деца от въшки три пъти и винаги ми хареса само кукуряк вода, без химически средства не ми е познато -. Всички те са опасни и не се знае какъв ефект върху детето А кукуряк въшки -. Той . доказа векове начин с нея, като обикновен алкохол, се носи върху главата на пакета, половин час по-късно, за да стреля и всички да се измие - и въшки гребен Само вие не знаете какво ултрамодерен шампоан ще даде същия резултат Ето и никакви дъщери, и … нито синът някога е имал дразнене или алергии от китайска вода. За пръв път синът ми показваше въшки, когато беше година и половина - и без последствия.

Иън Минералние води

Мнозина вярват, че кукуряк вода убива нита за сметка на един и същ контакт действие: първо, решението прониква през външната обвивка на нитовете, а след това удари вътрешното съдържание на самото яйце. Въпреки това, практиката показва, че дори с помощта на кукуряк вода в пълно съответствие с инструкциите, не винаги е възможно да убие всички нитовете по главата (това се потвърждава и от реакциите на хората).

Така че бъдете подготвени за факта, че дори и при правилно използване кукуряк вода въшки, за пълното им елиминиране може да изисква повторно лечение след около 1-2 седмици след първата.През това време ларвите от оцелелите от първата процедура ще бъдат оттеглени и те ще трябва да бъдат унищожени чрез повторно третиране.

Използването на кукуряк вода: унищожи въшките полето

Преди да се отървете от въшки кукуряк вода, трябва да се измиват добре косата си с шампоан проста.

След това, на косата и скалпа се нанася хлорична вода с памучен тампон. Важно е да се гарантира, че продуктът е бил приложен върху косата по цялата й дължина - в противен случай съществува опасност част от косата да остане нелекувана.

Инструкциите за употреба на китайска вода от въшки препоръчват да бъдат внимателно третирани с тила, кожата зад ушите и уискита.

Преглед

"кукуряк вода се отървете от въшки е много проста. За да направите това, трябва само да се овлажнява памука и потупване това означава, косите им и скалпа, докато всичко не се намокри. След това се облича забрадка и ходи около 40 минути, така че който и да е дискомфорт това означава Той причинява, въпреки че един от моите приятели от кукуряк на главата имаше червени петна, които не са болни и не сърбеж. След това главата ми всичко. бях толкова вбесен въшки в и двете си деца. въшки умре веднага, нита, също. Но съседът й я преследваше, а след това имаше гърди, не знам защо. За втори път всичко свърши. "

Ирина, Череповец

След нанасянето на продукта върху косата се поставя кърпа или обикновена торбичка. Като такива, кукуряк вода трябва да се остави на главата в продължение на половин час, след което чантата или шал на разстояние, а главата старателно измити първо с течаща вода, а след това - обикновен шампоан.

Повече мокра коса след лечението не забравяйте да се разресва част от метален гребен - така косата, ще бъдат премахнати от мъртвите въшки, гниди страна, и тези паразити, които са само парализиран, но все още жив.Удобни за тази цел специални гребени от въшки - те ви позволяват да изхвърлите почти всички паразити.

Ако след лечението на главата се намират живи въшки, процедурата може да се повтори едва на следващия ден. Най-добрият вариант ще бъде отново обработка след седмица - така че да бъдат унищожени случайно оцелял въшки и ларви са излюпени от нита устои на кукуряк.

Отзиви

"Мога да пишат сравнително описание на кукуряк вода и шампоан Parazidoz Опитахме първо шампоан и след това -. Една година по-късно, след като друга инфекция. - кукуряк вода Така че, Parazidoz не унищожи нита и почти винаги ги отправят трябва да се справят с два пъти -. на втората седмица след първата кукуряк вода на нитовете и въшките работи надеждно - тя убива всички наведнъж от Parazidoza детето имаше обрив на врата му, имам и това не беше нейният съпруг от кукуряк вода изобщо .. леко изпечена глава, но без видимо раздразнение и не е добре, и най-важното -. цена кукуряк вода е много по-малка от стойността на всеки означава същото Parazidoz струва 280 рубли за бутилка, а водата -. само на 35 рубли имат Parazidoza само едно предимство -. с него са включени гребен е и много добра " ,

Татяна, Kandalaksha

Сигурност и противопоказания при прилагане на тинктура от кукуряк

Output въшки, важно е да запомните, че кукуряк вода - много токсично вещество. Смята се, че дори 1 ml от него в храносмилателния тракт може да причини сериозно отравяне и в големи количества може да бъде смъртоносно за хората.

Въпреки това, чемерика водата срещу въшки, е само важно да се следват може да се приложи върху кожата в областта на лечение е имало рани и драскотини.След прилагане на косата кукуряк вода е необходимо да се контролира чувствата си - ако те започнат да се появяват прекалено тежка парене, сърбеж, усещане за топлина на главата, не е нужно да издържи, означава, че трябва възможно най-скоро измиване.

Трябва да се внимава, че химеричната вода не достига до лигавиците, очите, носа и устата. Ако има рани по главата, не можете да използвате лекарството.

Преглед

"Когато тревата се въшки travanulis кукуряк. Изглежда, че е както е писано направя, но съпругът ми и дъщеря всичко е наред, а аз и синът (8 години) е бил болен и след това цяла нощ. Те поискаха след това в местен терапевта , каза, че може би това се дължи на факта, че не обърнахме главата на пакета - двойките от Чегерите ни атакуват и действат.

Олга, Перм

Поради високата токсичност на лекарството не се препоръчва употребата на пилешка вода от въшки за бременни и кърмещи жени.

Не са провеждани проучвания за ефекта на това лекарство върху плода и кърмачетата. Официалната медицина също препоръчва употребата на пилешка вода от въшки за деца под 12-годишна възраст.

Ако случайната вода е случайно поглъщана, може да се появи гадене, повръщане, замаяност и алергии. В този случай трябва да изпиете голямо количество топъл чай и да покажете на Вашия лекар. В болницата за отравяне с chegery може да назначи holinoliticheskie наркотици и средства за лечение на органите на стомашно-чревния тракт.

Как да отрови въшки и да помогне на косата в същото време

Известно е, че кукуряк вода не само убива въшки и гниди, но и помага за възстановяване на скалпа и се стимулира растежа на косата. Например, чемерика вода унищожава гъбички, насърчаване на появата на пърхот, намалява себум и стимулира кръвообращението в скалпа.

кукуряк вода се използва и в комбинация с народни средства за борба с оплешивяването: той има благоприятен ефект върху метаболизма на около космените фоликули и стимулира растежа на нова коса. За тази цел той се добавя към шампоан в много малки количества и се промива със смес на главата 1-2 пъти седмично.

Алтернативи кукуряк вода от народни средства за модерни лекарства

Според тяхната ефективност срещу въшки и гниди кукуряк вода дори надминава много от съвременните pediculicides наркотици.

Въпреки това, в случаите, когато алергия чемерика вода или лекуват кожни области са раните и драскотини, вместо това трябва да се използва по-малко токсични средства:

  • например Pedilin шампоан или аерозол ал-Plus - тези средства също са убити но са по-малко алергични.

  • спрей въшки Nydala - тя е подходяща за деца, тъй като не съдържа токсични инсектициди.

  • Combs въшки като самостоятелни средства - тук си струва да се обръща внимание на и AntiV LiceGuard (лидер на пазара). Работата с тях е трудоемка, а главата ще трябва да се разресва продължение на няколко дни, но няма странични ефекти от използването им не са застрашени.

Но народни средства за въшки като керосин, оцет и водороден пероксид е по-добре да не се използва - те са много дразнещо за кожата и може да доведе до сериозни изгаряния. Кукуряк вода изгодно отличава от тях с това, че с еднаква ефективност е много по-безопасно.

Но ако кукуряк вода не е подходяща, както и синтетични наркотици използват се страхувате, винаги можете да използвате най-надеждните, евтин и лесен начин за елиминиране въшки - просто бръсне косата бръснат.Тази процедура, която се провежда предимно през лятото, не само премахва епидемията, но също така помага за подобряване на скалпа.

Полезно видео за въшки и борба със специален гребен

Пример за сериозно отравяне с цинична вода