Оцет проти вошей і гнид: чи дійсно він ефективний і як його застосовувати

Грудень 2018

Відео: Как избавиться от вшей и гнид в домашних условиях? (Грудень 2018).

Anonim

Оцетът е добре известно народно средство за въшки. Както се вижда от опита на богатите хората, и доста съвременни изследвания, оцет въшки и гниди всъщност може да са ефективни, но това е често необмислени употреба е свързана с нежелани странични ефекти и дори катастрофи.

Така че, преди да се опитате да се отървете от въшки с оцет, не забравяйте да се запознаят отблизо с особеностите на веществото и процеса като цяло, както и акт впоследствие с строг контрол на заразения държавата - особено дете.

По ефективността на рецепти, използвайки оцет въшки са малко по-лоши популярни днес шампоани и лосиони, съдържащи различни инсектициди. След еднократно лечение, оцетът убива въшки, но не всички, но ефективно засяга ниците.

Невъзможно е да се говори за пълното премахване на нита с оцет, но повечето от яйцата от такова лечение, подвижни от косата и след това може да бъде сресана гребени.

Съвет

За да се отървете от въшки с оцет, можете да използвате алкохол, ябълка, вино или някаква друга оцет. Важно е само да се контролира концентрацията му - в бутилката за употреба не трябва да съдържа повече от 9% оцетна киселина. Това е максималната възможна концентрация за оцет в храната.

В сравнение с много други народни средства, оцет от въшки и ниц е най-ефективният начин. От ефективността с него може да се конкурира с изключение на китайската вода и керосина. Първата обаче е много по-скъпа, а втората е твърде сложна и твърде опасна за употреба.

Така че, нека да разгледаме по-отблизо как да се отървем от въшките с оцет и как точно това вещество засяга паразитите.

Принципът на оцета: какво е опасно за въшлените?

В народната медицина обикновено се използва разтвор на оцет от въшки, защото концентрираната оцетна киселина е много каустик и може да причини изгаряния на кожата.

Такъв разтвор с концентрация на оцетна киселина е не повече от 9%, е токсичен за възрастни въшки и ларви и когато голямо количество от него върху скалпа и косата това бързо води до смърт на всички съществени насекоми. Тези паразити, които не умират, се оказват толкова отслабени след процедурата, че могат лесно да бъдат изпечени от главата със специален гребен.

Оцетът няма овациден ефект (т.е. не убива ниц). Оцет от ниц обаче е ефективен, тъй като помага да се отслаби привързаността им към косата, която в бъдеще значително улеснява изхвърлянето им чрез разресване.

Забележка:

Точно като оцет не харесват въшките, те не търпят сок от червена боровинка и китайска вода. Сокът от червена боровинка действа по същия начин като оцета и китайската вода по-ефективно убива възрастни въшки.

Правилата за употребата на оцет срещу въшки и гърди

Лечението на въшките с оцет изисква минимум двукратно третиране на косата. Това се дължи на факта, че след първоначалното третиране на косата може да остане част от най-здраво прилепващите ниши, от които по-късно младите ларви ще бъдат излюпени. Това е "втората партида" въшки, които ще трябва да бъдат отстранени с оцет по време на повторното лечение (няколко дни след първата).

Преди да се отървете от въшките с оцет, трябва първо да подготвите правилно разтвора на оцет. За да направите това, вземете обичайния оцет в маса 9% концентрация и разредете с вода в съотношение 1: 2 (за една част от оцета се добавят 2 части вода).

Не е желателно да се използва тази същност на оцета, за да се сведе до минимум рискът от случайни изгаряния по време на разреждането. Ако няма избор, тогава 1 част от същността трябва да се добави 16 части вода. Преди да разредите оцет от нит, трябва да намерите индикация за концентрацията му - грешките тук могат да доведат до сериозни последици.

Допълнителна обработка на въшките с оцет се извършва в следната последователност:

  • Сухата пелена коса се намокря с приготвен разтвор на оцет. В идеалния случай косата се избърсва с кърпа, напоена с разтвора, така че може да се появи по-малко оцет върху скалпа. Косата е овлажнена по цялата дължина.
  • На главата се поставя забрадка или полиетиленова шапка (чанта). Ако косата е дълга, след потапяне с оцет, те трябва да бъдат вързани и скрити под торбата. Това е да се гарантира, че оцетът действа възможно най-ефективно върху въшките, без да се изпарява.
  • Опаковката или забрадката се държат на главата за половин час, след това тя се отстранява и косата се грижи внимателно от гребена, за предпочитане със специален гребен от въшки. В този случай голям брой просто отслабени паразити и открити гърди ще напуснат скалпа.

Пенирането трябва да се извършва над листа или ваната, така че паразитите да не се намират на дрехи, подове или легла.

След всички процедури главата трябва да се мие няколко пъти с шампоан, за да се измие целият оцет и да се отърве косата от кисела миризма.

Отзиви

"Никога Никога не съм мислил за това как да получите най-въшките. Ние ги винаги оттеглена или керосин, или оцет. Докато живее в Москва, дъщеря на няколко пъти, уловени тази инфекция, сме купили всички видове шампоани, но усещането от тях не е по-голяма от тази на една и съща оцет и керосина оцет още по-лесно. - това не е толкова страшно смърди Сега, ако понякога някой в ​​семейството и има въшки, ние веднага главата ми с оцет, поставен върху опаковката, да се измие след един час. - и цялата работа " ,

Анна, Тула

Седмица по-късно цялата процедура трябва да се повтори. Това ще гарантира, че останалите отделни ларви на главата няма да се умножат след няколко месеца.

оцет комбинация с други средства за въшки

Да се ​​отървем от въшки с оцет е полезно да се комбинира с други лекарства срещу тези паразити. Най-ефективно е да използвате разтвор на оцет заедно със специален гребен от въшки. Оцетът помага да се разхлабят нитовете на косата и се слага в полусъзнание държавни възрастни въшки, което го прави по-нататъшна употреба на гребена е особено ефективен.

Можете да си купите някой от тези гребени - AntiV, Full Marx, Robi Comb. Всички те са доста ефективни.

Рейтинг:

"Колко време се страхувах да опитате оцет въшки, защото беше чул за опасност му и не знам как да се размножават, но просто не искам да се оттегли въшките с всички видове Ден химикали три отидоха и са знаели за тези неща на главата си .. след това най-накрая реши, че мирише, разбира се, ужасно, косата, след като суха и чуплива, но като цяло отстраняването на главата въшки оцет. - един прост въпрос.Знаех, че няма да се получи незабавно, а седмица по-късно всичко се повтаряше. Всичко се оказа срешете прост гребен, след втория подход въшки вече не съществува. "

Inna, Владивосток

Отърви се от въшките и нита с оцет може да бъде още по-ефективни, ако се комбинира дръжка главата кукуряк вода, отвара от пелин или сок от червена боровинка. Това ще засили удар срещу паразити и дори повече те отслабват

безопасност и страничните ефекти на въшки оцет

Винаги помнете, че оцет може да бъде опасно не само за въшки, но и за себе си: ..

  • косата дори от малко количество оцет суха и стан ovyatsya крехки, те могат да се разделят на краищата на
  • цвят на косата след лечение с оцет може да се промени
  • при високи концентрации на оцет може да бъде сантиментален изгори кожата на главата. Затова използвайте оцет да се отървем от въшки или гниди трябва да бъде строго дефинирани по-горе концентрации.

е от особено значение тези предпазни мерки, за деца - цвета на кожата им по-лек и по-лесно е да се нарани

Като цяло, трябва да се разбере, че оцетът помага въшки, но има своите странични ефекти .. Затова можете да го използвате, но с много внимание.

Полезна видео: какво да правя, ако детето има въшки

относно особеностите на живота на въшки и болести, те са в състояние да понесат

Един пример за огромното количество въшки в косата на детето