Як вивести вошей за допомогою дустового мила?

Січень 2019

Відео: Как быстро избавиться от вшей? (Січень 2019).

Anonim

Много хора, които са се опитали съвременни инсектициди и не получават очакваните резултати, се връщат към доказани методи в борбата срещу въшки и гниди. Един такъв метод е използването на прах или катран сапун, с които можете да се покаже не само бълхи при животни, но въшките при хората.

Dust се смята за отличен инсектициден народен лек за различни паразити, което помага да се отървете от за кратко време. Но въпреки това неправилното използване на прашен сапун води до опасни последици. Работата е, че прахът съдържа опасен химичен ДДТ (дихлордифенил trihlormetilmetan), натрупването на които има сериозен токсичност в организма. Поради това използването на прах изисква специални грижи, особено за деца.

Dustov сапун въшки как да използвате

За да веднъж завинаги да се отървете от въшки и гниди Dustov сапун е необходимо да се следват стриктно инструкциите. При лечението на косата трябва да се опитате да се избегне контакт с веществото, за лигавиците и очите, и чрез поглъщане изплакнете обилно с чиста течаща вода. Лицето, което ще прави сапун на главата, трябва да постави ръкавици на ръцете си, за да избегне контакт с праха. Лечението се извършва най-добре на открито или в добре вентилирана стая, за да се вдишат вредните пари възможно най-малко.

Сапунен сапун на главата, не задържайте повече от 10-15 минути, след това изплакнете добре с шампоан.Когато се използва при лечение на пеницикулозен сапун, времето на експозиция трябва да се увеличи до 40-60 минути, така че неговите компоненти да действат. След процедурата започнете да грижете внимателно всички хора с дебел гребен.

Прах за сапун против въшки за бременни жени

По време на бременност употребата на прах сапун е силно обезсърчена, тъй като неговите компоненти могат да повлияят неблагоприятно върху развитието на детето. През този период е по-добре да се използват меки инсектициди, закупени в аптека. Също така не се препоръчва да се използва за лечение на педикулоза при деца. Опасен инсектицид може да причини тежко отравяне, което ще доведе до необходимостта да се консултирате с лекар.

Не използвайте сапун против въшки, ако има дори малки рани по главата от ухапвания от паразити. Ако влезете в раната, кожата започва да гори горещо. Поради това е по-добре да се използва катран, който меко оказва влияние върху скалпа, но не дава 100% гаранция за премахване на въшките.

Помощ ли се от прах от саксии - обратна връзка

Съдейки по многобройните ревюта, много хора вече са изпитали ефекта на прахообразния сапун. Разбира се, това помага бързо да се отървете от въшки и гниди, но някои хора, когато се прилагат към пяна коса изпитват гадене, леко главоболие, както и последващото обявлението обрив по кожата. Нанесената пяна изсушава много кожата и косата, поради което води до раздразнения. След процедурата е желателно да се третира косата и кожата с някакъв вид масло, за да се смекчи. Най-доброто е зехтинът или кокосовото масло с добавяне на няколко капки масло от чаено дърво, за да се определи резултата.

Поради високата си токсичност никой не го използва за лечение на деца.Но тези хора, които все пак рискуват да се разпръснат на детето, потвърдиха факта на отравяне с последвалия призив на лекаря. Някои деца дори трябваше да бъдат спасени от капкомери. Ето защо, децата трябва да използват други средства, например, сапун или детски инсектицид.

Популярни начини за шофиране на въшки в дома

Освен употребата на прах и сапун против въшки, съществуват други народни начини, които ще помогнат да се отървете от паразитите, без да навредите на тялото. От наличните и най-често срещаните лекарства са:

  • обикновен оцет или ябълков оцет, разреден във вода с добавяне на сол;
  • масло от чаено дърво;
  • сок от червена боровинка;
  • Керосин, разреден с растително масло.

Най-добрият и най-ефективен метод за лечение на педикулоза, особено при деца, е ежедневната бръснене на възрастни хора със специален дебел ковчег. Този метод може да изведе всяка инфекция с въшки. Основното условие в процедурата е систематичното изтриване.

Средства от въшки

За да извадят паразити, не толкова много народни средства за въшки, тъй като съвременните инсектициди, които могат да бъдат закупени във всяка аптека, помагат. Народните средства за защита вероятно ще предпазват от повторна инфекция, тъй като обикновено не засягат ларвите.

Най-популярните продукти са спрейове и аерозоли на базата на перметрин, тетраметрин и малатион. За децата най-често се използват шампоани и гелове, които имат лек ефект върху скалпа и тялото като цяло. Най-новото модерно развитие в борбата срещу паразитите е електронният гребен, който помага да се отървем от тях не само механично, но и чрез електрическо изхвърляне.При удари по зъбите на гребена насекомите се подлагат на малко електрическо изтичане, което е достатъчно за смъртта им.