Як позбутися від мошок в кольорах кімнатних

Грудень 2018

Відео: МОШКИ на комнатных цветах и РАССАДЕ КАК ИЗБАВИТЬСЯ (Грудень 2018).

Anonim

Появата на муцуните е много често срещано заболяване на закрити цветя. Инсектът използва субстрата в саксии за оставяне на яйца и изтегля ларви, които се хранят с цветни корени. Появата на муцуните може да доведе не само до вилнеене, но и до смъртта на домашен зелен ъгъл.

Как да се отървем от въшки в цветовете на стаята

Ако вредителите са се появили на стайни растения, става забележим с просто око. Най-често малките бели мухи се появяват на закритите цветя - пролетницата или дупките и черния вредител - учените.

Бели насекоми обикновено живеят на повърхността на субстрата и в подножието на саксията. Възрастни индивиди от сиариди летят в целия апартамент, тревожат хората с външния си вид.

Ако напоследък са навити малки мухи в закрити цветя, вероятността да се отървеш от тях е много висока. За да донесе бели и черни мухи ще помогне популярни и съвременни методи, еднакво подходящи за унищожаване на вредители.

В цветята на стаите имаше бели и черни момчета, какво да правя?

За да се отървете от гъбичките на закрити цветя, причината, поради която са напуснали, трябва да бъде премахната. Отговорът на този въпрос ще ви помогне да решите какво да правите и как да се справите с омразния комар. Ако Белият били паразити от заразени земи, а след това да донесе комари трябва да го замени с незаразен.

Често се засаждат бели мухи поради обилното им поливане. Стагнацията на прекомерна влага създава благоприятен климат за появата на вредители.Инсект, който е прелетял през отворен прозорец, с удоволствие се утаява във влажен субстрат на домашен зелен ъгъл. Ако насекомите са навити поради натрупването на почвата, е необходимо да се разхлаби и да се изсуши по-често.

Това насекоми може да бъде чест посетител, ако цветар обича за наторяване на почвата в саксии за цветя използването на традиционни методи на заваряване, кафе остатъци, отвари от зеленчуци и други органични.

, за да бъдат третирани в същото време всички растения в дома, а не само болен, защото окото е почти невъзможно да се направи разграничение заразен от здрави. Борбата трябва да бъде всеобхватна и в няколко подхода.

Навременно поливане, периодично разрохкване на почвата и внимателно поддръжка на зелените (отстраняването на болни и мъртви листа) - най-добрият начин да се оттегли и да се предотврати появата на насекоми.

Как да се отървем от въшки в саксии за цветя у дома бързо

Премахване на летящи мушици бързо у дома си в една от следните три начина:

• дисплей с тиксо - долетя от самозалепващи ленти насекоми докосва лентата и твърдо се придържат към него , Лентата няма токсични ефекти и е безопасна дори за страдащите от алергии.

• получени с помощта на домашно лепкави капани - малки парчета жълт картон е необходимо намазка мед, които привличат насекоми и поставят клопка, близо до зелената зона.

• Използвайте прахосмукачка, за да донесе - да се отърве от летене и седнал на различните повърхности на мухи могат да бъдат сглобени заедно с тях с прахосмукачка, но веднага след това трябва да донесе една торба от апартамента и се почистват.

Mote в цветовете на място, за да се отървете от народната медицина

Традиционните методи за борба с комари у дома на стайни растения се характеризират със своята простота.Големият плюс е способността да се отървете от кокалчетата с помощта на удобния инструмент, който се предлага във всеки дом. Често такива методи са безопасни за хората.

За да се отървете от яйца и млади ларви в субстрата, че е необходимо да се оставя да изсъхне, се разхлабят, отстраняване на заболелите и мъртви листа и използвайте един от методите:

• вода растението слабо концентриран разтвор на калиев перманганат. За да не причини вреда, решението трябва да е светло розово. Когато се използва концентриран разтвор, е много вероятно да изгори корените в земята.

• излейте субстрата с разтвор от доматен сапун или сапун.

• Залепете в земята 4 мача със сяра надолу, леко навлажнете земята. Променете мачовете всеки ден в продължение на една седмица. През този период ларвата загива.

• Поставете прясно нарязана портокалова кора в земята.

• заредете растението с чесън. Един литър вряла вода отнема 3 глави чесън, който трябва да се смила предварително. Решението трябва да се настоява за 4 часа. Това означава, че е необходимо да се третират листата и да се излива почвата в саксии за цветя.

• Разстилайте нарязаните скилидки чесън по цялата земя в саксията.

• Пръскайте почвата с пепел. Този метод може не само да унищожи насекомите, но и да оплоди земята.

• помощ, за да се отървете от хлебарки натрошени тебешир, които трябва да се прехвърлят и върху повърхността на субстрата.

• заредете растението с разтвор, съдържащ антипаразитно лекарство за домашни любимци. Всяко антихелминтно средство трябва да се разрежда с вода в дози за котки или кученца.

Съвременни методи на борба

Ако има грешки в цветовете на стаята как да се отървете от съвременните методи?Методът на "токсичните оранжерии" е много ефективен. При правилна употреба, инсектицидът ще помогне в кратко време да се отърве от комарите и няма да навреди на растението или на човека.

Почвата в саксии цветя и самото растение трябва да се пръска с аерозол инсектицид "дихлорвос", "нападение" или "Raptor" или полива и лечение на растението с течен разтвор от вредители "Thunder", "Bazudin", "Fufanon" или "Малатион" , Затворете растението с пластмасова торбичка. Ако насекомите живеят не само в земята, но и върху самия цвят, вземете чувала, който покрива напълно растението. След 10 часа няма да има живи магарета.