Як позбутися від мошок в будинку в домашніх умовах самостійно

Малките вредители в апартамента се появяват неочаквано, дразнят с присъствието си, ухапват някои видове. Инсектът навсякъде лети и ще направи плодовете непригодни за бъдеща употреба. Има много хора и съвременни средства за борба. Нека да разгледаме следните въпроси: откъде идват малките момчета? Как да се отървем от тях в къщата, какво започнаха?

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАТ! В борбата с бъговете нашите читатели се съветват от отстраняването на пестициди. Електромагнитни и ултразвукови технологии със 100% ефективност се справят с дървеници, хлебарки и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

Как да се отървем от къдрици в къщата у дома си сами

Да се ​​отървем от комарите независимо от дома си не е трудно. Определете коя плодова муха се навива, няма нужда - всички са гравирани по един начин. Борбата трябва да се води до пълно унищожаване, тъй като насекомото се умножава незабавно. Завършените средства и малките капани ще помогнат да се извлекат в къщата плодове, цветя и други видове миди.

Защо в къщата има малки черни момчета?

За да се отървете от гъбичките, трябва да знаете защо се появяват и къде. Само след идентифициране на причината, ще бъде по-лесно да се бори с акушерката. Къде се появи Drosophila по всяко време на годината, дори през зимата при условия на пълно херметично запечатване?Въпросът е уместен.

Кухня - място на задръстване на муцуните, както се вижда на снимката.

Причината за появата му:

1. Първият източник на мускули е мръсен плод или зеленчук . Плодовете по време на съзряването се появяват яйца, от които се очаква да погълнат плода в състояние на ремисия. Когато се появи основната храна, яйцата се активират и се трансформират в малко насекомо. Ларвата трябва да намери храна за себе си. Краткият живот се компенсира от интензивното размножаване.

2. Мръсна опаковка за боклук или остарял боклук . Остатъците от храна в кошчето могат да съдържат яйца. Продуктите от гниене "събуждат" ларвите. Паразитите в къщата се появяват на повърхността на кофата, особено ако настаняването не я измие от отпадъците или кухнята не се почиства.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАТ! За да се отървете от клането, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители. Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук ...

3. Живият ъгъл . Всяка органична материя се разлага. Ордата на мухите се появява в застояли аквариуми, мръсна клетка с хамстер или заек. Местообитанията на домашните животни трябва да бъдат чисти, така че в къщата или апартамента мухата да не може да се храни и да се размножава.

4. Зелени растения в стаята . Малки насекоми често се появяват в саксии за цветя. Ако цветът беше напоен с чаени листа за чай, плодовата муха в почвата се появи заради остатъците от чай - любимото лечение на Симулида. Те се засаждат в цветя с висока влажност на почвата.

5. Канализация и водоснабдяване . Ако кухнята се държи в идеално чисти условия, източниците на мухи ще бъдат малки остатъци от храна (плодове, зеленчуци), които са паднали в сифона.Неконтролираният процес на гниене провокира появата на мухи.

Отговорът на въпроса за източника на мухи в апартамент или частна къща може да бъде свързан с процеса на гниене в комуникациите или у дома. Малки мухи в стаята се появяват благодарение на човека, развъждането и по-нататъшният живот се влияе от чистотата в апартамента и канализационната система. Можете да се отървете от къдриците в къщата само като премахнете оригиналния източник, откъдето се появиха неканените гости.

Народни средства за защита срещу дребни насекоми

Малки бъгове как да се отървете от народни средства:

Капан от бутилка . Вземете половин литър стъклена или пластмасова бутилка с тесен врат и сложете в нея гнила зеленчуци или плодове. На върха, затегнете кърпа, направете малки дупки. Капанът е оставен, докато не се напълни напълно или мухите изчезнат в къщата.

Прахосмукачка . Хвани ги за мухите и почистете събирането на боклука на улицата. За да се отървете от този метод е възможно само от възрастни, малки ларви остават невредими.

• Поставете малки парчета камфор на горещ тиган. Парата с конкретна миризма ще облекчи важните миди. С тава за пържене до всички места в къщата или апартамента, откъдето се появиха вредителите. Методът е популярен сред домакините.

Миризма на капан . Изсипете фина чаша ароматна течност (вино, компот, оцет, сок, бира) и изсипете няколко капки препарат. Очилата се поставят на мястото на най-големите мухи на мухи. Плодовете или плодовата миризма ще ги привлекат, а чиста течност ще помогне да се отървете от мухите в апартамента.

Отстраняване : оранжево с карамфил, залепен в него (подправка).

Малки трикове , ако имаше гости в цветовете: можете да залепите няколко кибритени глави на земята, да заредите растението със слаб разтвор на калиев перманганат или сапунена смес.

Отървете се от настърган чесън инфузия: 3 глави чесън смаже в 1 литър вода (настояват 4 часа, а след това се изсипва в почвата). Не препоръчвайте да държите цветето в дървена кутия. Порестостта на дървото е по-висока от тази на пластмасата или керамиката.

Стартиране на здравец - устойчивият аромат не се толерира от малки вредители. Drosophila в апартамента ще изчезне или значително да намали неговия брой. Допълнителен метод за превенция.

Лепяща лента . Той не изглежда естетически приятен, тъй като той виси в открито пространство. При някои условия не се препоръчва (кухня, килер).

Как да се отървем от комарите съвременни начини на борба

Поради разнообразието от наркотици пред домакините, възниква въпросът за правилния избор. Съвременните средства срещу мухите не развалят повърхността на скъпи мебели и стени, са безвредни, почти безопасни за хората и домашните любимци, лесни за използване, незабавно дават възможност на мускулите.

Просто и бързо се отървете от тях в къщата ще помогне:

1. Спрейове срещу летящи или пълзящи насекоми: Raptor, Raid, Neo-dichlorvos.

2. Специални гелове се нанасят върху повърхността на контейнер или черупка.

3. За цветовете препоръчваме да използвате Aktara, Mukhoed, Thunder 2, Fitoverm, Bazudin, молив "Mashenka (малки парченца), Kinmiks".

По време на лечението с химикали срещу комари, се използват респиратори, гумени ръкавици, очила. Събирайте храна, детски играчки и дребни предмети от обработените повърхности. Малки деца и домашни любимци не трябва да присъстват в къщата или апартамента. Прозорците и вратите са плътно затворени, така че вредителите да не се появяват отново и да не могат да стигнат от други помещения.

Много химически препарати бързо и ефективно ще помогнат да се отървете от бодливите.Когато бъдете попитани за избора на средства, консултантът на магазина ще отговори. Народните средства са по-безопасни и не изискват големи разходи. След като премахнете неканените гости, трябва да следите чистотата и в подходящите условия, за да съхранявате храната. Човек трябва да почисти местата, откъдето е дошло насекомото.