Як позбутися від мошок на кухні в домашніх умовах народними засобами

Січень 2019

Відео: Як боротися з мурахами в домі (Січень 2019).

Anonim

Нормални плодови мушици едва ли човек враг, защото те не причиняват пряка вреда за човешкото здраве. Множество малки мушици по-силно раздразняват присъствието си, пречат на спокойна почивка в апартамента и са в състояние да унищожат зеленчуци и плодове.

Тъй като насекомото яде плодове, не можете да се страхувате от ухапвания, но мухата бързо се възпроизвежда у дома. Женската Drosophila е способна да възпроизведе до 20 ларви, които след около 10 дни се трансформират в възрастни индивиди. За деца, които не страдат от алергични реакции, насекомото също не е опасно. Основният проблем е много бързото възпроизвеждане на къдрици и комари у дома, защото апартаментът има всички условия за комфортен живот.

Така че, ако имате домашна порода плодова мушица, трябва да знаете как да се отървете от комари в кухнята на лекарствата от народната медицина бързо и трайно.

Как да се отървем от комари в дома на хората средства

За мнозина възниква въпросът, как може да се появи и как да се справят с нашествието на комари и комари. Възрастното насекомо поставя под кожата яйца от прекомерни плодове и те са трудни за разбиране, така че често човек носи заразени плодове от магазина.

Също така причината за появата на комари може да бъде в рядко почистване в кухнята и апартамента. Печат на народни средства за защита на закрито комари много по-лесно, отколкото на комарите, защото достатъчно, за да се отървете от апартамента от плодове с повреди.Инсектът привлича миризмата и не отлети от узрелите плодове. На улицата или в страната, вредителят може да съществува върху овощни дървета или цветя, постепенно да яде растение или плодове. В природата, насекомото може да се утаи и върху цветни поляни, силажни купчини, близо до водни тела.

апартамент мушици и комари вид е добра причина да се отърве от развалена храна и почистването на столицата кухнята. В допълнение, насекомото може да привлече миризмата на освежител, цвете или боклук. Народните средства се отърват от вредителя в кухнята много по-лесно от комарите. Инсектът живее много кратко време и ако навреме, за да премахне развалените продукти, които привличат Симулида, в рамките на няколко дни възрастните ще умрат. Появява мухите обикновено в кухнята, така че химическият метод не винаги е препоръчително, по-добре е да се използват народни средства.

Как да се отървем от комари в кухнята у дома народни средства

За да се предотврати появата на малки мухи в апартамента може да се направи у дома си, както следва:

  1. в кухнята, за да се отървете от презрели плодове;
  2. внимателно проверете всички продукти и поставете в хладилника;
  3. зърна и брашно плътно затворени и почистени в шкафове;
  4. Не оставяйте мръсни чинии;
  5. контейнерът трябва да се измие добре и да се изсуши
  6. да пази всички конфитюри и мед плътно затворени.

Най-ефективният начин бързо да се отървете от комарите и мускулите в апартамента е специален химикал. Хората не могат бързо да се отърват от вредителите в кухнята, но тези методи са по-безопасни. Ако насекомите нямат време да се размножават, достатъчно е да се премахне хранителната среда чрез опаковане и скриване на всички продукти.Появата на множество рояци причинява използването на сложен метод, но е по-лесно да се елиминира, отколкото да се отървете от комарите.

В къщи пълно заглъщане на мухи в апартамента трябва да започне с цялостно почистване. Борбата с народни средства за защита от възрастни започва с инсталирането на специални устройства, които привличат насекоми.

Най-ефективното и добро средство за защита в дома е проста капан за предпазване от вредители. Многобройни отзиви показват, че тя може лесно да бъде построена независимо. Достатъчно е да поставите гнило плодове в буркан или да излеете сладка течност (сироп, компот или сок) и да покриете с филм или пакет. След като направите клечка за зъби в торба с малки дупки. Комарите няма да привлекат такъв капан, но всички муцуни ще летят до сладка миризма. Ще хвърли само "капан" на плодове.

Средства за овлажняване на цветя на закрито

В дома, всяко растение в саксии може да се превърне в място за размножаване на мускулите, като не се препоръчва използването на химически метод. Народните средства за защита могат да се отърват от възрастни хора, например чрез поставяне на капан. Устройството може да бъде закупено в магазина или направено самостоятелно. Най-ефективното средство за предотвратяване появата на вредители е грижата. За да се предотврати проблемът растение, е необходимо да се съкрати поливане, тъй като повечето комари и миди обичат висока влажност. Също така се препоръчва да попълните в саксията пясък или камъни, така че насекомите да не достигат до земята. Също така ефективно средство за защита, което може да спести растението, е сяра, която трябва да се залепи в земята.

Ефективен химикал срещу черните лък

Ако хората не могат да отстранят проблема, химическият метод от комарите и комарите ще се спаси.Контролът срещу вредители с аерозоли е съвсем прост. Необходимо е да закупите специализиран препарат и да го напръскате на закрито. Магазинът ще ви каже кое средство за отстраняване е най-ефективно срещу комари и други вредители. В същото време, напълно безопасни маркови капани, предназначени за борба с мухи, са много популярни. Принципът на действие е прост: привличането на крилати насекоми с помощта на миризма или ултравиолетови лъчи.

Устройството се състои от малка кутия, в която е разположена специална течност, с веднъж използвана капачка, която може лесно да се пълни отново. Комарите и комарите привличат специфична миризма и след като попаднат в капаните, те не могат да се измъкнат. За работата на устройството въз основа на ултравиолетова светлина е достатъчен прост изход. В този случай комарите и други летящи насекоми привличат светлина. Ако борбата с народни средства се оказа неефективна, опитайте специални капани и бързо ще се отървете от досадни насекоми.