Як позбутися від молі в квартирі в домашніх умовах самостійно

Як вивести тарганів (Відео July 2018).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

молец нарича малките пеперуди Lepidoptera отряд, яде различни неща и продукти. Има селскостопански вредители и насекоми, които се засаждат в склад, в апартамент или в кухнята. Разнообразието от домашни молци е многобройно и условно разделено на видове разваляне на различни храни или дрехи. Преди да решите как да се отървете от молци в апартамент, се препоръчва да се определи вида на вредителя: храна, топола, зърнени култури, вълна или друг сорт. В края на краищата ефектът от обработката зависи от местообитанието.

Как да се отървем от моловете в апартамента у дома на техните собствени

Най-ефективният начин да се отървем от моловете в апартамента - да унищожи яйце, ларва и пеперудата. Можете да опитате да се отървете от тях народни средства за защита, но трябва да се отбележи, че пеперудата е в състояние да се размножават "без оглед", за да от времето на годината и може да съществува при ниски температури. Хранителната молеца обикновено се разделя на зърнени култури и плодове. Съответно, насекомите могат да бъдат засадени в царевица, пшеница, ориз и други зърнени култури. Има и видове, които ядат различни зеленчуци и плодове, съхранявани в кухнята.

Определяне на външния вид на пеперуда апартамент е съвсем проста, тя е наличието на малки пеперуди в стаята, както и розово пашкули и гъсеници в брашно или зърнени култури. Има много начини да се бориш с този вредител, за да можеш да се отървеш от къртиците по себе си чрез средствата на хората или "химията".

Най-ефективният метод е, че химически препарат (например аерозол) се използва за унищожаване на насекоми и специални участъци, които отблъскват възрастни молци. Освен това, трябва внимателно да почистите кухнята и да дезинфекцирате стаята.

От молци как да се отървете от народни средства за защита

Голям асортимент от химически препарати може бързо да се отърве от молци в апартамента. Наличните препарати и продукти могат да бъдат разделени на:

- инсектициди , които, благодарение на включените в отровните вещества, унищожават насекоми;

- репеленти , които отблъскват възрастни вредители.

Всички опции, за да се отървете от молци вкъщи от народните средства са фумигативни. Това означава, че те отделят специфична миризма, която отблъсква зрели молци. Но въпросът остава открит, тъй като се изисква отделно да се грижи за яйцата и гъсениците, за които тази миризма не се страхува.

Как да се отървете от молци вкъщи с народни средства и да предотвратите появата му:

1. Лавандула . Изсушеното растение е достатъчно, за да сложи в гардероб дрехи. Инсето не толерира миризмата на лавандула и бързо напуска това място.

2. Оранжева кора . Някои количества мандарина или портокалова кора се разлагат сред нещата. Хранителната също така не понася миризмата на прясна кора.

3. Тютюн . Ефективно да се отървете от едно насекомо у дома ще помогне както на живи растения, така и на сух тютюн.

4. Гераниум . Специфичната аромат на жив здравец или колес в апартамент уплаши молец от възрастни, като я предпазва от поставяне на яйца.

5. Сапун . Обичайният домашен сапун е да покрие избрания артикул и да добави малко към рафтовете на шкафа.

В допълнение, народни средства се считат за различни етерични масла с аромат на лавандула, ела, кедър, камфор и други специфични аромати, които са поставени в апартамента, за да отблъсне възрастни молци. Хранителната молец също се страхува от такива миризми, така че борбата срещу нея може да започне с окачването на специални тампони, напоени с етерично масло. Напълно за унищожаване на вредители помогнете за лепкава лента или химически антимон препарати.

Какво да правим, ако насекомо се получи в кухнята

Как да се отървете от молците храни в кухнята у дома - повод за безпокойство за много собственици. На първо място, домакинята трябва да извърши пълен одит. Храната може да се появи в сушени плодове, брашно, зърнени храни, зеленчуци и други продукти, така че борбата с нея започва с щателен контрол на всички места и дезинфекция на кухненските мебели.

Силно заразените зърнени храни трябва незабавно да се изхвърлят, тъй като е опасно да се ядат. Останалата част трябва да се пресяе и да се нагрее в пещ или микровълнова фурна при 60-70 ° C в продължение на половин час. Можете също така да поставите заразената храна в хладилника за няколко дни. За да се отървете от цената за възрастен в апартамент лекарствата от народната медицина, трябва да се разшири, в кухнята или в килера лавандула или портокалова кора, а след това ларвите на въпрос остава открит за дълго време.

методи за справяне с молци в гардероба

Днес, много снимки и видео клипове, които показват как да се отървете от молци в гардероба, а в апартамента и в кухнята у дома. В този случай борбата с народните средства е ефективна само за възрастни насекоми, така че въпросът остава отворен. Пълното унищожаване на восък, картофи, зърнени култури и други видове тези насекоми се извършва с помощта на химически средства.Също така се отървете от възрастни молци у дома помогне лепкава лента и други капани.

Винаги, когато молци се появяват в кухнята или апартамента, всичко трябва да се проверява внимателно, защото молецът може да бъде не само храна, но и дрехи, които се хранят с вълна. За да се отървете от бенките с хора, можете да лекувате всяко засегнато нещо със специален аерозол. Като превантивна мярка, проветрете стаята и добре изтрийте дрехите.

Изчистеното нещо е опаковано в специални случаи (пластмасови торбички), а в гардероба се поставят репеленти от насекоми. Наличните отзиви потвърждават, че появата в апартамента или кухнята на това насекомо може да бъде предотвратена, ако получите жив здравец, а в шкафовете да разпространявате лавандула.