Як позбутися від молі в квартирі домашніми засобами

Лютого 2019

Відео: Як позбутися молі (Лютого 2019).

Anonim

Начало мол не е сред екзотични вредители Начало мол не е сред екзотични вредители и да се справят с тези насекоми са много. Любовниците непрекъснато търсят отговор на въпроса как да се отървете от молци в апартамент за кратко време и колкото е възможно по-ефективно.

Многобройни продукти против молец вече могат да бъдат закупени без затруднения във всеки битов химически магазин. Въпреки това, за да се убие мол, не е необходимо да се използват силни химически препарати: има ефективни народни средства. Намерете вредителя в апартамента, трябва да изберете най-оптималната опция, която ви позволява бързо и ефикасно да унищожите бенките.

За да се проникне в моловете на жилищата да използвате през процепи или отвори

Преглед

Преди да унищожи мол, трябва да се намери източник на нея, попадащи в хола. Най-често в къщата се появява мол по един от следните начини:

 • насекомото лети през отворени прозорци или входни врати;
 • за проникване в дома, който молът може да използва чрез процепи или отвори;
 • Можете да внасяте вредители заедно с хранителни продукти, стари неща или мебели;
 • , за да донесе в молец къща също могат да имат домашни любимци, притежаващи дълъг и дебел палто.

Когато Причините за молци в къща хит, трябва да бъде не само да се бори с вредителите, но и да се вземат мерки за предотвратяване на повторно въвеждане на тези малки пеперуди в дома си.Борбата срещу молец трябва да се основава на правилния избор на средствата, които могат да извършат напълно отстраняването на вредителя. За да се извлече насекомо бързо и възможно най-ефективно, трябва да се определи видът на молец.

Mole установява до източник на храна

видове дома молец

в жилищен район може обитават следните молци:

 • Висяща молец и кожа, което гнездо гардероби;
 • Мебели от молци, чието местообитание се представя от гънки, ъгли, места за натрупване на прах в тапицерията на тапицерията на мека мебел;
 • морско зърно, което унищожава зърнени култури, зърнени храни и други видове хранителни продукти в дома;
 • молдов килим, който гнезди в дълбините на подложката на килима върху килима и покрити с мокет помещения, скрити от очите на човека.

Тъй като е лесно да се види, молецът се установява в близост до източника на храна. Въпреки такава разлика в хранителните предпочитания на насекомите, средствата за борба с всички видове молци са еднакви.

Как да се отървем от моловете (видео)

Признаци на молец

Като правило, молове сравнително лесно да се открият. Наличието на насекоми остава, откриването на гъсеници или какавиди, копринени нишки, да не говорим за самите пеперуди, може да говори за наличието на този летящ вредител.

А златен молец атакува хранителни продукти лесно се намира при гледане на хранителни стоки. Зърнените култури или зърната изглеждат сякаш са залепени заедно на малки парченца малки парчета с тънки резби, наподобяващи паяжини.

Разбира се, е необходимо да се търси вредител близо до възможно местообитание.

 • Съединител мебели молец е в натрупвания на прах под мебели тапицерия и в пукнатините на подлакътниците и мебели възглавниците. В резултат на живота на насекомо върху тапицерията на тъканите се образуват дупки, чиито размери могат да бъдат много значими.
 • Море от зърна може да се намери в кухненски шкафове и буркани със зърнени храни, захар, брашно или зърно, сушени плодове и ядки. Гъските от този вид молец лесно ухапват опаковки с хранителни продукти и карат гроздовете да станат напълно неизползваеми. В най-тежките случаи, вместо продукти в опаковки, може да се намери само прах.
 • Молец с се вписва в шкафовете и е способен да развали почти всички неща за много кратко време, което ги прави непригодни за носене.
 • Облицовката на килими е любимо местообитание килимар. Особено предпочитание за вредителя дава купчина естествени килими, но не пренебрегва и килими, които включват синтетични нишки.

Ефективни рецепти

Има много народни начини за борба с домашна молец, предназначена да извади вредители при най-ниски разходи. Според многобройни рецепти е лесно да се произвежда лекарство против насекоми у дома. Тези инструменти не позволяват да се справят активно с хора, които вече живеят молец и насекоми напълно се оттегли, но не ги използват, за да остане в дома вредител неудобно напълно възможно.

Най-често тези продукти включват растителни съставки, които имат неприятен мирис на насекомите. Сред домашните лекарства за молци,

тютюн, нафталин, а също и makhorka се доказаха добре. Можете да направите на тяхна основа наркотици, които миризма ще отблъсне молеца и да предотврати възпроизвеждането на насекомо. В допълнение, молецът не толерира миризмата на пресен флорен сапун, който трябва да се постави на рафтовете на гардероба. Много добре предпазва нещата от молци

лавандулови сашета. Такъв продукт има подчертан мирис и за неговото приготвяне е необходимо да се поставят изсушени цветя от лавандула в тъкани или марлеви торбички. Изключителен заместител на сашето е лавандулово масло, , което импрегнира парцалите от плат, които са окачени на риск от увреждане на молец. Mole не мога да понасям миризмата на прясно цвете сапун, който трябва да се разпростира върху гардероба на рафтове

Борба мебели яде малко по-сложно.

За деконтаминиране на мебели, както и одеала и одеала трябва да се приготви следният състав: евкалиптно масло - три лъжици;

 • денатуриран алкохол - 0, 25 литра;
 • разтвор на сапун - 0, 25 литра.
 • Супена лъжица от приготвената смес се разрежда в пет литра топла вода, а тапицерията се обработва от тапицерията на мека мебел, както и спално бельо. Освен това можете да обработвате проблемни места с масло от ела.

Изборът на най-ефективен домашен лек за бенки, ние трябва да помним, че пеперудите са много страхуват от пипер вкус, портокал и лимонова кора, и чесън. Тези съставки помагат да се защитят консервните кутии от зърнени или молекулярни храсти.

Борбата с масовото господство на вредителя се препоръчва чрез по-съвременни средства, които съдържат химически компоненти и позволяват отстраняването на домашната молец след еднократно прилагане. Направете това, не е нужно да чакате, докато насекомите ще причинят значителни щети на имуществото.

Много добре защитава нещата от молци лавандулови сашета

Също така ви предлагаме да научите за опасната природа на ларвите на молец.

Съвети и трикове

Не пренебрегвайте такива дейности, като редовно проветряване на стаята, както и често мокро и общо почистване.Особено внимание трябва да се обърне на обработването на труднодостъпни места, включително шкафове, площи под мебели и первази.

Нещата, които се оттеглят за съхранение, трябва да бъдат чисти и да се третират срещу молци. Най-често молецът напада мръсни неща с миризмата на пот.

Купуваните в магазина хранителни продукти трябва да бъдат внимателно инспектирани за наличието на вредител или на неговите ларви. Всички грудки трябва да се изсипят в пластмасови или стъклени контейнери с капак.

Борбата срещу хранителни молци: методи на баба (видео)

добър вариант, позволявайки отблъсква насекомите се разраства доста неизискващ стайни растения - здравец и копривка. Достатъчно са две саксии с растения в стаята, за да забравите за такъв вредител като молец.