Як позбутися від молі в горіхах

Грудень 2018

Відео: Київське море щорічно потерпає від водяного горіху (Грудень 2018).

Anonim

Основни вредители - молец ларва храна Молец, който се поставя в най-силната ръка - един от молци, пеперуди, което само по себе си не е вредно. Те развалят продуктите на гъсеницата си. Размерите на насекомите могат да се различават помежду си.

Трудно е да се изведе къртицата в ядките, защото няма универсално средство за защита. Инсектицидите не могат да се използват, те могат да развалят храната. С оглед на това борбата срещу насекомите става трудоемко упражнение.

Преди това се предполагаше, че огъня да се храни с трева и дървета. Но с развитието на човешката цивилизация те предпочитат продуктите. Насекомите бързо се разпространиха по цялата планета и започнаха да атакуват кухни и хамбари.

Описание на молец

Хранителен молец

Моле е неприятна пеперуда. На крилете на някои видове има картина, но не се вижда. Размерите са малки.

Ако една молец е преобърната, е доста трудно да я видиш. Седейки на повърхността, тя сгъва 7 мм крила и изглежда като малка перваза.

Храната за молец е подобна на сляпо. Разликата е само в местообитанието. Техните ларви също са еднакви. Гъстозамърсителите нямат израстъци или косми. Цвят - бяло-розово или жълтеникаво.

Важно! Гъсените гъсеници не се стремят да хвърлят поглед на очите си. Те седнат в храната преди да бъдат развъдени. След това се измъкват от нощни шкафчета и пълзят по стените, когато се виждат.

Пораженията, причинени от къртицата

Моле няма да чакат дълго да се появи в кухнята

Мнозина смятат, че молецът не причинява осезаема вреда. Но това не е така - ларвите са опасни.

Един възрастен може да отложи до 500 яйца след няколко дни. От тях се появяват ларви. Те растат и няколко пъти проливат кожата си. В резултат на това ядките се пълнят с хитинообразно покритие и изпражнения. Последиците от приемането на такива продукти могат да бъдат обезпокоителни:

 • проблеми с имунитета;
 • интоксикация;
 • алергия.

Важно! Ако в кухнята има молец, си струва да се отървеш от нея възможно най-скоро.

Унищожаване на паразита

Ларва молец на лешници

Запазете ядките, ако се появи паразит, това е трудно. Продуктите бързо стават неизползваеми.

Начини за борба с молекула (видео)

Ефективни мерки

За да се отървете от пеперуда, трябва да знаете нейната биология. Механичният метод за борба с неприятния вредител не дава очаквания ефект. Докато се опитвате да унищожите вредител с маратонки, гъсеници продължават да се развиват.

За да спасиш ядките, ще трябва да унищожиш:

 • яйца;
 • пеперуди;
 • на ларвите.

Яйцата от молци са много малки, размерът им не надвишава 0, 5 мм. Те практически не се откриват.

Няма сезонност, паразитът може да се появи на закрито по всяко време.

Трябва да започнем с борбата с ларвите. Те развалят ядките. За тази цел продуктите се преместват и изхвърлят. Можете да разберете за популярни фолк методи за борба с молци, като прочетете съответната статия на нашия уебсайт.

Отърви се от пеперудите трябва да бъде механизирана. Просто ги притискайте или инсталирайте залепващи ленти.

Почистване на мебели

Важно е да разберете, че ако започне пеперуда, ще трябва да деконтаминира цялата територия .Яйцата могат да се намират в най-недостъпните места. Първо трябва да се отървем от тях.

Почистване на мебели от молци

В екстремни случаи можете да използвате химикали. Те се разделят на:

 • Репеленти - направен на растителна основа - възпиране на нови паразити
 • Ликвидация - Това инсектициди, които са се появили отрова насекомите

Инсектициди често идват под формата на аерозоли. Най-ефективният начин:

 • "Raptor" се използва срещу пеперуди и моркови ларви. Нанася се върху дървени мебели, килими и дрехи. Ефектът продължава една година или до първото измиване.
 • Аерозолната борба помага при повечето вредители. Достатъчно е да го напръскате върху ставите на мебелите, в ъглите и местата на насекомите. За животните, лечението е безопасно.
 • "Armol" се отличава с дълго действие срещу ларвите и миг срещу пеперудите. Използва се главно за защита срещу паразити на килими и мебели. Ефектът продължава шест месеца.
 • Антимол се използва за тъкани и дрехи. Ефектът се запазва до първото измиване.

Важно! Не пръскайте инсектициди върху гайки.

Характеристики профилактика

Овесена каша "Херкулес" - едно от любимите места за произход на пеперудата храна

 • Почистете шкафовете в кухнята оцет. Използвайте масла, които миришат неприятно за насекоми.
 • Разглобявайте развалините - отървете се от старите неща. В боклука може да получите паразит, който в крайна сметка ще се премести в кухнята.
 • Съхранявайте гайките в пластмасов контейнер с плътно завит капак.
 • Периодично проверявайте своите акции.

Продуктите не са самите пеперуди, а гъсеници. Трудно е да се видят паразити, защото те не изразяват своето виждане.Опасността е, че засегнатите храни могат да доведат до сериозни здравословни проблеми: алергии, намален имунитет, интоксикация.

Необходимо е да унищожите насекомите по сложен начин: яйца, пеперуди и ларви. Не се препоръчва използването на инсектициди, тъй като те могат да отрови храна. Ако се вземат превантивни мерки, паразитите няма да се появят! Важно е да се извършва навременна дезинфекция не само в кухнята, но и в други помещения.