Як позбутися від гнид в волоссі

Лютого 2019

Відео: Як виглядають воші? (Лютого 2019).

Anonim

Педикулозата е неприятно заболяване и понякога е трудно да се отървем от въшки и нишки. Но ако знаете някои характеристики на структурата, жизненоважна дейност на такива паразити и как да се отървете от ницове и въшки, можете бързо да кажете сбогом на този бич. Основните точки са важни, за да знаете:

 • Как са паразити
 • , където те са
 • Как да ги

намерете Преди да разберете как да получите най-нитовете трябва да разбират това, което те представляват. Това са яйцевидни яйца. Но те са подобни на някои пашкули, тъй като насекомите, когато се депонират, незабавно ги фиксират с помощта на специална лепкава тайна върху косата. В резултат на нитовете са здраво фиксирани и образуват плътна капсула, разположен върху вала на косата (обикновено в близост до корените и скалпа).

Външен вид

Трудно е да се забележат косми, като въшки, тъй като и възрастните, и техните яйца имат малки размери. Те приличат на малки белезникави или белезникави зърна, подобни на оризовите зърна, но много малки.

Как да открием

За да разберете как да премахнете нита от косата си, трябва да разберете как да ги откриете. Тъй като размерите на ницове и въшки са малки, е трудно да ги откриете сред косата. Възрастните въшки обикновено са на кожата, така че внимателно проверявайте скалпа. Те са малки, леко удължени с форма на лозунги и три чифта крака. Цветът варира от светло сиво или от пясък до кафяво или бургундско (след като яде тъмно).

Но nits, за разлика от въшки, могат да бъдат намерени на фиби. Тези малки зърна са здраво фиксирани и почти се сливат с косми, особено ако са леки. Възрастните хора ги фиксират на около два-три сантиметра от скалпа. И това трябва да е влажна, а след това на яйцата ще станат по-видими с цел улесняване на ключалките на задачата. И, за да се оцени степента на замърсяване, което означава, че броят на паразити в главата, че е по-добре да се раздели космите в брави и да се разгледа всеки поотделно.

Що се отнася до симптоми, на нитовете не хапят, а често и не причиняват дискомфорт, така че те да могат да останат незабелязани за дълго време, така че времето, за да ги намерите и донесе напълно трудно. Но от известно време след появата на въшки (т.е. възрастни) започне да се показва ефектите от техните ухапвания, като зачервяване на кожата, сърбеж и дискомфорт.

Лечение

Тук стигаме до най-важния въпрос: колко бързо да се оттегли от нитовете на косата. В допълнение, ние се научим как да се отървем от nits на дълга коса.

Отърви се от паразитите не е лесно:

 1. Първо, те са много малки
 2. Второ, тези насекоми се размножават достатъчно бързо, така че само след една или две седмици след заразяването, като броят им може да се увеличи значително. А нита прикрепени към косата толкова сигурно, че те също така са по-трудни за почистване от насекоми възрастни.

Разгледайте няколко начина да се борите с nits и как да се отървете от тях бързо.

обработващ

Премахване на нита от косата може да бъде направено по механичен начин, тоест, без използването на специализирани инструменти.

Бръснене косата

Най-радикалното и все още най-ефективният метод - за бръснене.Ниците точно ще напуснат главата си, защото ще бъдат премахнати напълно. Няма да има и въшки, няма да имат къде да се скрият. Но не всеки ще иска да загуби косата си от паразити, такъв метод определено не е подходящ за жени представители. Но човек с лека дължина на косата може да реши да бръсне и да забрави насекомите.

Комбиниране

Как да премахнем nits по друг начин? Вторият начин, който ви позволява да отстраните ницове и въшки от косата си - това е изпиране. Въпреки това, ако възрастните по този начин се премахват много лесно (макар че те могат да бъдат най-вече в кожата, да се крият и дори да се придържат към всяка повърхност на краката, покрити със специални скали), на нитовете са фиксирани, така здраво, че да унищожи вида на пашкул е много трудно. Трябва да се има предвид, че размерите им са изключително малки, така че обикновеният гребен за извършване на процедурата не се вписва точно.

Комбинирането на въшките и космите от косата е най-доброто и най-удобно със специален гребен, който често се характеризира с не много дълги зъби. Те лесно се хващат за космите и помагат не само да откриват насекоми и яйца, но и бързо да ги извлекат, т.е. да се оттеглят. Въпреки че е напълно възможно да се използва конвенционален гребен, но зъбите му трябва да са близки една до друга, в противен случай разресването няма да бъде ефективно.

Условия за механична обработка

към машинната обработка с използване на гребен, за да бъдат ефективни, е необходимо да се спазват някои правила:

 1. предпочита да извършва сресване леко влажна коса, така че може да се открие на нитовете и въшките и да ги премахнете бързо, тъй като на гребена ще буквално се плъзгат по въжетата, хващат насекоми и яйцата си.
 2. За да премахнете паразитите от дълги и дебели коси, можете предварително да ги разделите на нишки, което ще ви позволи да не бъркате косата по време на процедурата и да направите лечението по-ефективно и по-задълбочено.
 3. Процесът е много дълъг и отнема много време, така че ще трябва да бъдете търпеливи и свободни.
 4. Ако не използвате допълнителни медикаменти, след това да гребете нивите и въшките от косата си редовно (за предпочитане дори два пъти на ден) в продължение на 10 или 14 дни.

Специални средства

Повечето лекарства, продавани в специализирани магазини или аптеки, са наистина ефективни срещу въши. Такива препарати включват инсектициди, които проникват в тялото на възрастен и причиняват смъртта му. Но тези за такива вещества са по-стабилни.

 1. Първо, те не се хранят с кръв, т.е. компонентите не стигат от скалпа до храносмилателните органи.
 2. Второ, яйцата са заобиколени от доста силен филм, който образува пашкул и не е лесно да се повреди дори с помощта на химикали.
 3. На трето място, дори ако яйцата са унищожени, те все още ще останат на линията на косата, а проблемът ще бъде решен само частично.

За борба с паразитите можете да използвате различни средства, например спрейове, шампоани, лосиони, емулсии и дори крем. Всички те са подобни и се различават само в концентрацията на активни вещества (инсектициди), формата на освобождаване, противопоказанията, страничните ефекти и възрастовите ограничения. Ето защо, когато избирате внимателно да прочетете инструкциите, за да сте сигурни, че инструментът е подходящ за вас.

При боравене с продукта е важно да спазвате всички инструкции и предпазни мерки на производителя.И дори ако инструкциите не са написани, е желателно да се повтори лечението седмица по-късно, за да се извлекат абсолютно всички насекоми. И след употреба на наркотика във всеки случай, ще трябва да гребете мъртвите и оцелелите хора, както и техните яйца.

Народни средства за защита

Някои от тях произвеждат паразити от народни начинания, а сред тях има наистина ефективни. Няколко доказани рецепти:

 • Водата на Chemerichnaya отдавна се е утвърдила като ефективно средство срещу паразитите и може да се използва за борба с въшки. Първо, навлажнете памучен тампон или тампон в него, след което лекувайте целия скалп и косата и оставете съединението в продължение на двадесет или тридесет минути, след което изплакнете обилно.
 • Оцет ще помогне, но само 9%, по-концентрирани, ще навредят. това се разрежда с вода в равни пропорции, се разпространяват по целия скалп, а кожата й, сложи целофан капачка, изчакайте половин час или час и се измива по-добро решение.
 • Можете да използвате червена боровинка, нар или лимонов сок. Киселина, съдържаща се в него (като оцетна) ще влоши хитинови обвивки възрастни насекоми и за намаляване на лепкавостта на състава, с които космите са фиксирани към яйцето.

Започнете да се биете с костюми възможно най-скоро, за да се освободите от тях!