Як позбутися від гнид в волоссі шампунем

Грудень 2018

Відео: Как убрать вшей и гнид на волосах (Грудень 2018).

Anonim

От въшки и гниди можете да премахнете с помощта на народни средства нита - яйцата, че въшки оформление. Nits са в специално лепило (тайни въшки). Те са толкова твърдо привързани към косата, че е почти невъзможно да се отстранят, дори и с помощта на нокти или гребени. За да се отървете от нита, трябва да премахнете въшки, в противен случай те ще продължат да снасят яйца.

Причините за въшки (въшки) и нита

Становище че въшки могат да скачат или летят погрешно, но те се движат бързо.

Най-лесният начин да се заразите е директният контакт. Въшките се предават от главата главата до чрез лични вещи :. Шапки, гребени, шноли, ластици, ленти за глава, и т.н.

най-често се появява въшки и гниди в косата дълго. Не можете да хванете въшки от домашни любимци. Най-честите места, където можете да хванете въшки, са оживени места, голяма тълпа от хора :. училища, детски градини, обществен транспорт и др

Повече надежден е химичния метод

въшки и гниди могат да бъдат скрити в облеклото, така че трябва да внимаваме , ако взимате други хора. Поради техния размер, те са почти невидими, но могат бързо да се преместят от облеклото в по-удобна среда - косата ви.

За да изберете сресване гребен с много дебели зъби (метал или дърво)

Симптоми външен вид нита

За разлика от въшки нита на косата по-забележимо, защото на цвят (бяло).Ниц не се движат, те са неподвижни, увити в тайната на въшките, има ницки близо до корените на косата (на разстояние 2-3 см от корена).

При наличие на въшки и сърбежи има такива симптоми:

  • силно главоболие;
  • пустули и furuncles на главата;
  • при зрението за визуална инспекция се виждат с невъоръжено око (по-трудно се откриват гърдите в къдравата коса).

Механичното заличаване се отнася до пениране на гребен за коса след измиване с шампоан

При първия признак на появата на въшки или гърди трябва да се предприемат действия, тъй като те са опасни за хората. С помощта на въшки и нишки болестите могат да бъдат толерирани. Но в допълнение, човек, който страда от такива паразити, изпитва постоянно неприятни усещания: кожата се сърбелява и ухапва.

Също така гроздовете са грозни от гледна точка на естетиката, защото ако сте близо до човек, когато общувате, паразитите са видими. Те отблъскват останалата част от събеседника, тъй като съществува риск от сключване на договор.

Nits са доста устойчиви на шампоани и други лекарства срещу педикулозата. За да се отървете от нита, трябва да приложите сложно лечение: първо трябва да унищожите въшки, след това да използвате пениране и специални средства, за да се отървете от нита.

За да се елиминират нитовете трябва да бъдат отстранени първо въшките

Премахване на нита и въшки

За да се унищожи нита първо ще трябва да премахнете въшките. Да се ​​отървем от въшките е много по-лесно. За да направите това, трябва да си купите специален шампоан от педикулоза. Процесът на лечение е индивидуален за всеки отделен случай. Понякога са достатъчни 1-2 процедури за миене, а понякога и 3-5. Има сериозни случаи, тогава е необходима консултация с лекар.

Понякога се предписват специални мехлеми или кремове, които имат по-силен ефект от шампоана.

При първите признаци на появата на въшки или гниди трябва да се вземат, защото те са опасни за хората

От гнида да се отърве от много по-сложно, защото тайната, произведени от въшки, много подобен на лепилото. Ниц твърдо прикрепени към косата и с помощта на шампоан не винаги се отстраняват.

Как да не станем жертва на инфекция с въшки (видео)

Combing nits

Разрушителните нишки са разделени на два вида:

  • механични;
  • химикал.

За механично унищожаване нанесете гребен за коса след измиване с шампоан.

Nits може да се изпече с помощта на специални миди, които се продават в аптеката. Но това е само допълнение към лечението. Само с една гребен, няма да се отървете от този проблем.

За пениране, изберете гребен с много дебели зъби (метални или дървени). Процедурата се провежда два пъти на ден. Хрътката дразни и разруши азотната обвивка. След измиване на главата със специален шампоан от въшки. После влажната коса отново се изтърка. Процесът на такова лечение е най-малко 1 месец.

Този метод не винаги помага напълно да се отървем от нита. Понякога те не изчезват.

Следователно курсът трябва да се повтори.

По-надежден е химическият метод. С този метод, първо изрежете гребена за коса, след обработка със специален химичен агент от паразити и гърди (можете да си купите в аптека). Процедурата се повтаря ежедневно в продължение на 20 дни. След химическите процедури, нигетите не остават. За хората, които страдат от алергии, бременни жени и малки деца, химическият начин да се отървете от ниците е противопоказан.

Най-често въшки и ядки се появяват в дълга коса

Оцет срещу ницки

Възелът и ницът могат да бъдат унищожени с помощта на народни средства.За тази употреба оцет. Оцетът има омекотяващ ефект, който помага да се отървеш от тайните въшки и да унищожаваш гърдите.

Оцетът се разрежда с вода, тъй като концентрирана смес ще облекчи паразитите, но ще повреди скалпа (образува се изгаряне). Главата се изплаква с разреден оцет дневно в продължение на 7 дни. Препоръчваме Ви да научите как да се справите ефективно с педикулозата.

Отървете се от въшките и ножовете лесно, ако го направите правилно.