Як позбутися від щура в квартирі в домашніх умовах

Січень 2019

Відео: як зловити щура або позбутися щурів. Как поймать крысу (Січень 2019).

Anonim

Както веднъж обявил средновековен английски адвокат, моята къща е моята крепост. И не бива да позволявате никакви чуждестранни посегателства върху него. Един от тези проблеми, с прекомерно съучастие, може да бъде инвазията на плъхове или мишки. Но, изглежда, защо хората трябва да живеят в жилищни сгради в това отношение? Има обаче причина за безпокойство, дори ако живеете в многоетажна сграда. В края на краищата товарът може перфектно да преминава през вентилацията благодарение на неговия гъвкав скелет и да се изкачи по стръмната стена или в кухините между тях. Днес ще ви кажем как да се отървете от плъховете у дома, ако в апартамента ви все още има такива опасни гризачи.

по-опасните плъхове в апартамента

Добре известно е, че мишките и плъховете могат да донесат един куп неприятности за вашето домакинство, вашето здраве и здравето на хората, които обичате. Но те са способни на много други опасни шеги, така че трябва да се отървете от тях, и колкото по-рано, толкова по-добре!

Появата им във вашия апартамент трябва да бъде оценена не само като заплаха за личната безопасност, но и за сигурността на цялата къща. Така че тези гризачи могат да изхвърлят всички външни електрически кабели, да повредят тръбопровода, улея и вентилационните шахти, което може да причини сериозни щети на цялата жилищна сграда наведнъж.

Плъховете в къщата какво да правят - в апартамента, за да се отървете от плъхове

Когато плъх в дома си, можете да предприемат следните действия, за да се отървете от тях:

уведоми съответните общинската служба за наличието на такива проблеми и иска повече подробно, в зависимост от ситуацията във вашия апартамент, съвети за това какви действия да се предприемат в момента.Това е, консултирайте се по въпроса как бързо да се отървете от плъхове и мишки, какви лекарства да се използва.

Ако е необходимо, обадете се на специалисти за цялостно дератизация.

Ако сте сигурни, че проблемът не е толкова сериозен и опашка вредители все още има само няколко парчета, а след това можете да се опитате да се справят с проблема, без помощта на експерти и призовава към различни органи (защото на реда, в жилищна сграда, предназначена да запази жилища офиса).

Така че, в борбата срещу опашните вредители, ще бъдете щастливи да помогнете на вашия домашен любимец от семейството на котки или истинско ловно куче. Ако нямате такива професионалисти в апартамента си, можете да ги вземете за няколко дни от приятели, познати или близки. Вие, знаете ли, се отървете от проблема с помощта на котка - това е лесно. Убягнали сте все още благодаря за това забавление ще каже.

Ако тази опция не ви харесва, можете да използвате някой от специалните химикали. Но бъдете внимателни при избора на отрова! В допълнение към датата на изтичане на лекарството и наличието на всички съответни сертификати и гаранции от продавача, също обръща внимание на формата на освобождаване отрова за лекота на използване в дома си и по пътя към неговото въздействие. Вие не искате гризач в агонията на смъртта да започне да бърза около апартамента и да причини още по-големи щети.

Също така е важно да не се използва химическо отравяне в апартаменти, където има домашни любимци. Например, вие сте щастлив собственик на коте, което отказва да се занимава с мишки и да ги хване. Така че помислете за факта, че самият домашен любимец не е вкусил отровата! В тази ситуация е по-добре да дадете животното на вашите приятели за няколко дни.И нека само след цялостно почистване на стаята.

Ако не искате да се справят с химически отрови, можете да прибегнете до добрия стар капан. Този метод на улавяне на плъхове и мишки все още е много ефективен. Не ги пренебрегвайте, като твърде старомодни.

Как да хване плъх и мишка в апартамент?

Ние съзнателно не описват другите методи за борба с гризачи, се дължи на факта, че е гарантирано да се отървете от плъхове в апартамента в дома е най-добре за вас, но по-горе методи за борба с тях помагат. Всички други методи, описани по-горе, са много лоши в своята надеждност и ефективност, така че да се отърве от проблема с модерна, вместо да използват билки, плаши гризачи, молитви и конспирации.

Какво билки се страхуват от мишки и плъхове в къщата

Сигурен съм, че сте чували, че има народни средства апартаменти от нашествия на гризачи. Един от най-сигурното средство се разпространява чрез жилищни специални билки, за да отблъсне и да се отървете от плъхове и мишки. Най-ефективно се справят със задачата си: пелин, касис и стари. Използването им наистина дава положителен ефект, така че използването на превантивна мярка се препоръчва дори професионален унищожител.

Плоският плъхове къде да отида - професионални услуги обеззаразяване

Във всеки случай, появата на плъхове или мишки, в жилищна сграда ЕПК, ние силно препоръчваме да незабавно да обяви този градски служби, отговарящи за спазването на санитарно-епидемиологични норми на вашия дом. В крайна сметка, дори и на външния вид на вас в апартамента на един индивид може да е само върхът на айсберга, се крият под огромно население наскоро се премести в дома си вредители.Ако градските услуги се забавят с оценката на ситуацията или с предприемането на подходящи мерки, не можете да си позволите да се обадите на частна професионална дерматологична служба, като разделите плащането за нейните услуги в цялата къща / веранда. И в никакъв случай не забравяйте, че плъховете са сериозна заплаха, която трябва да реагира незабавно, за да предпазят себе си и близките си от неприятни последствия.