Як позбутися від щурів і мишей в приватному будинку

Грудень 2018

Відео: Львівські комунальники труять щурів в особняках (Грудень 2018).

Anonim

Гризачи може сериозно да усложни живота в частен дом: те развалят храни и вреда за кацане, гризат дупки в стените, тавана, пода, са носители на болестта. Поради тези причини мишките и плъховете винаги се опитват да се отърват от всички налични средства. Днес предлагаме да обсъдим този въпрос по-подробно. От публикацията ще намерите ефективни начини за борба с различни гризачи (народни и модерни).

Как да се отървем от гризачи в частния дом

, за да започне да се отървете от плъхове и мишки в частен дом, което трябва да се определи причината и мястото на тяхното възникване. Гризачите търсят уютни места, където могат да се хранят, така че в тяхното зрително поле попадат:

• мазета и / или мазета;

• места за отглеждане на домашни любимци (навеси, например);

• Складови помещения;

• Кухня;

• градини, зеленчукови градини, в двора и така нататък.

Ако любимите места приключва храната, която може да се движи в хола, на мястото на постоянното им разгръщане (дупки), те се променят само в крайни случаи, често просто проправи мултицет се движи , За ефективна борба е необходимо да се определят местонахожденията и дупките и изходите от приютите (ходове).

Как да се справим с мишки в частна къща

Гризачите не винаги се държат неприлично - предпочитат да не се показват на човек. Въпреки това, външният им вид може да се определи, като се оставят следните следи:

• дупки в торби / пакети за съхранение на булгур;

• характерен мирис;

• шумолене по стените / на тавана / в мебелите и т.н.(важно е да се разбере, че животните могат да проникнат в стаята дори и през малки дупки);

• дупки в пода / стени / первази и др .;

• екскременти.

Начини да се отървете от мишки и плъхове, в частна къща, има няколко: национални пътища, домашни любимци (котки), различни капани (капани за мишки, велкро, ултразвук и др ..), Отрови и т.н.

Как да се отървем от плъхове в къщата.

Как да се отървем от мишки в частен дом завинаги? Експертите препоръчват първо да проведете одит на всички помещения за наличието на дупки (дупки) и да ги запечатате. Можете да използвате обикновена циментова замазка с добавка на малко стъкло. Освен това можете да използвате капани или репеленти (ултразвук или електромагнитно въздействие върху гризачите, постепенно мишките ще станат по-малко). За хуманистите има капани, които не убиват, а само улов на плъхове и мишки, след като гризачите могат да бъдат освободени извън неговата територия.

от плъх отрова в частна къща

химически препарати за унищожаване на плъхове и мишки - един от най-ефективните средства за гризачи. Все пак трябва да ги използват с повишено внимание - отрова засяга не само гризачи чрез поглъщане на храна може да предизвика сериозни отравяния при хора и домашни животни. Сред най-популярните отрови :. "Плъхът", "Retid", "Голиат" и т.н. Тези средства са в състояние напълно да се изкорени гризачите в частна къща (една или повече може да се използва).

Как да се отървете от мишки в частна къща чрез народни средства

Мишките и плъховете винаги се появяват в дома на човек. Следователно, тъй като времето, когато химическите средства не бяха на разположение на хората, бяха разработени ефективни методи и методи, позволяващи завинаги да се отървете от скучните мишки и други гризачи.Някои от тях се използват успешно в наше време.

народни средства за плъхове и мишки

Религиозни хората се опитват да унищожат мишки и други гризачи такива народни средства като конспирации и молитви. Въпреки това, такива народни средства не могат да помогнат да се отървете от гризачи завинаги в частна къща или апартамент. В допълнение към тези методи, трябва да използвате други народни средства за защита:

• Преди да поставите храната в мазе, килер или мазето трябва да се третира поставяне гасена вар;

• изба или изба за пушене с газене (сярна).

Вторият метод ви позволява постоянно да се отървете от гризачи, но е подходящ само за нежилищни помещения, ако е съчетан с жилищна площ, този метод може да навреди на човек. Преди да използвате това народно лекарство, трябва да изолирате напълно стаята от изходните отвори, т.е. плътно да затворите всичко, включително отдушника. Действие пулове - около един час, ефектът на дим 24-36 часа, след което стаята трябва да бъде добре вентилирана. Този инструмент ще ви помогне да се отървете от частна къща не само от мишки и плъхове, но и да отстраните трайно мухъл, да се отървете от гъби и насекоми.

Как да хвана един плъх в частен дом - капан с ръцете си

Има и друг ефективен народен лек за гризачи, която ви позволява да се отървете от тях завинаги. В народа има името на метода на морето. Най-важното е да поставите няколко животни в една бъчва или клетка и да ги оставите без храна. След време на глад плъховете ще започнат да се ядат един на друг. Останалият човек се освобождава и той започва да яде своите роднини (позволява ви да се отървете от досадния проблем завинаги).

За този метод трябва да направите капани, за да се отървете от плъхове в частна къща със собствените си ръце. Най-ефективният вариант да хванете плъх в частна къща е капан от пластмасова бутилка. В интернет можете да намерите много примери за това как може да бъде направено (видео и снимки по темата).