Як позбутися за допомогою полину від бліх - відвар і настоянка з полину від бліх

Грудень 2018

Відео: УНИКАЛЬНЫЙ РЕЦЕПТ, КОТОРЫЙ ПОМОЖЕТ ИЗБАВИТЬСЯ ОТ БЛОШЕК НА КАПУСТЕ (Грудень 2018).

Anonim

Когато хората си мислят за паразити, изложени на атака само домашни любимци, те са много объркани. Също така мнението за ефективността на само инсектицидите е погрешно. В действителност, бълхите са склонни да избират носител за определено животно, но също така могат лесно да преминат към човек, да се хранят с кръвта си. А по отношение на наркотиците, които помагат да се отървете от насекомите, рецепти на хората с различни билки се оказаха много добри. Те могат да бъдат различни бульони и тинктури, освен че са безопасни.

Пелин помага с бълхи - защо бълхите се страхуват от пелин?

Билката с остър мирис отдавна се използва като едно от най-ефективните средства за борба с натрапчиви насекоми. Само танси може да я направи достоен за конкуренция. Действието се проявява в източника на растителен аромат, което е изключително неприятно за ектопаразитите. В допълнение към бълхите в същото време от къщата, апартаментът може да изгони хлебарки, мравки, молец. Селяните използват тази билка, за да защитят своите хамбари, мухите също се страхуват от такива миризми.

Въпреки, че това растение има по-голям превантивни свойства, той помага на човек да изплаши птици, тя придоби значителна популярност сред собствениците на котки и кучета. Той е разположен по-близо до местата за почивка на домашни любимци, в суха форма те се използват като пълнител за матраци.

Как билка пелин от бълхи - къде да го получа?

Горчивият изглед е най-често срещаната трева в нашите региони. Неговата отличителна черта е устойчив аромат. Заводът включва голям брой горчивина, етерични масла. На външен вид - къса светло зелен храст с посребрени, тя има няколко клона с захващане или pinnately отделни листа. Стъблото е прави. Цветовете жълти или с червен оттенък, малки, представени от съцветия.

Към днешна дата, дори жителите на големия град могат да се купят естрагон от бълхи, кърлежи във всяка удобна форма, както и на пазарите, както и аптеки. И тогава използвайте или отвари, или тинктури, готови, и собствено производство. В интернет можете да намерите много полезни рецепти за готвене.

Как да се отървем от с помощта на пелин, насочена срещу бълхи

като отрова завод за кръвопийците не са особено активни. Основното му предимство - той се разпространява на закрито непоносима миризма за насекоми. Те просто го оставят в търсене на нов дом. И ние ефективно разрешаваме проблема с неканени гости.

Има няколко начина да се готви добра предпазна мярка, тъй като ние ще обсъдим по-долу.

Как да варя пелин от бълхи?

За да се подготви отвара, е необходимо, след рецептата на сушени билки да варя вряща вода (40 д растителна плюс 800 мл вода) и се оставя в продължение на около 40-50 минути. След това се филтрира и се разпръсква из цялата къща, апартамент, специално внимание трябва да се обърне бълхи любими места (цокли, первази). Стените трябва да бъдат обработени на височина до 1 метър.

Също така, този свеж бульон може да се смесва с водата, предназначена за почистване на помещенията, използвани за измиване на подове, почистване на рафтовете вътре шкафове, мека мебел.

Пелин от бълхи

Как да използваме пелин от бълхи? Въз основа на положителната обратна връзка от много хора, които успяха да се справят с проблема за установяване на паразити, можете да направите следното.

Напълнете с това масло различни чинийки или капаци и разпределете контейнерите на местата на активно натрупване на кръвта, както и на очакваните начини за проникване в стаята. Много ефективно е да се използва растително масло за преработка на домашни котки и кучета. Насекомите бързо напускат превозвачите си.

Тинктура от пелин от бълхи

Тинктура от трева срещу хора с кръвотечение трябва да се използва само за лечение на козина от домашни котки, кучета или птици от пера. Както вече споменахме, бълхите са силно засегнати от остри миризми, така че в този случай продуктът има двоен ефект. Насилието се разрешава да тече и от миризмата на алкохол, и от пелин сам.

За да подготвите лекарство, можете да следвате такава рецепта. Необходимо е да се настояват 2-4 супени лъжици билки в 500 мл водка или алкохол. За да подобрите ефекта, можете да добавите и други билки, например танц, мента, мащерка.

Как да се отнасяме правилно към котката с отвара от пелин:

  • преди самото третиране на пелин, уверете се, че вашият домашен любимец няма алергии към него, първо прилагайте малка част от лечението;
  • След това, ако всичко е наред, можете да къпете котката и внимателно да разтривате вълната с отвара;
  • обвийте животното в плат или обикновена кърпа, накиснете за 30 минути.

Тази процедура се препоръчва за предпазване всяка седмица.