Як самостійно зловити щура в домашніх умовах?

Може 2019

Відео: як зловити щура або позбутися щурів. Как поймать крысу (Може 2019).

Anonim

Преди да хване плъхове в дома на техните собствени, се препоръчва да бъдат уверени в способността си, преди да хванеш плъх в дома на техните собствени, се препоръчва да бъдат уверени в своите способности. Факт е, че такова животно е достатъчно развито и в сравнение с мишката не е толкова лесно да го хванеш.

Най-простият метод за унищожаване на вредители е използването на отрова, но използването на този метод на дома е много неприемливо. Едно животно може да умре някъде, например под пода. Поради факта, че за да получите плъх от отдалечени места, не винаги е възможно, собствениците ще трябва дълго време да се примири с неприятна миризма гнил.

Начало любим

Дълго време за улов на гризачи в къщата доверени котки. Мишките и плъховете се унищожават от тези животни, тъй като представляват потенциална заплаха за тяхното потомство. Най-добрите рибари са котки, но сред мъжете има достойни кандидати за това заглавие.

За да хванете плъх, се препоръчва да получите домашна котка. В тези глухарчета естествените инстинкти са добре запазени. Ако не искате да започнете домашен любимец, но проблем плъх все още е там, можете временно да заеме една котка с приятели. Имайте предвид, че не всички котки могат да се справят с плъхове, в допълнение, често е резултат от срещата на тези две животни, които не могат да бъдат в полза на домашен любимец.Любимата котка може да бъде победена.

Откакто гризачите в къщата имаха доверени котки. Мишки и плъхове са унищожени тези животни, тъй като те представляват потенциална заплаха за тяхното потомство

Sharp и здрави зъби не се страхуват от плъхове и някои видове кучета, като Йоркшир териер, дакел, лисица териери и levretki.

В случай, че няма домашни любимци, ще трябва да се разгледат други възможности за борба с гризачите.

Не използвайте отрова, ако има други животни у дома. Те могат да станат случайни жертви на улова на плъхове.

Как да се отървем от завинаги (видео) мишки и плъхове

капани вредители

Ако отглеждат мишки или плъхове, за да ги хванат, можете да си купите готови капан за плъхове или капан. Трябва да се има предвид, че 2 от тези видове гризачи се различават един от друг не само по размер. В допълнение, плъхове-траперите се различават по начина, по който те хванат животното. Някои от тях предполагат захващане на гризач жив и невредим, докато други не го правят. Поради това, купуване на капан в магазина, трябва да се изясни на продавача, на какво лице се изчислява.

Ако отглеждат мишки или плъхове, за да ги настигнем, можете да си купите готови или капан плъх капан

Опитайте се да хвана плъх може да бъде и с помощта на устройства, направен със собствените си ръце. Доста често хората, които се сблъскват с проблема с гризачите, предпочитат да предпочитат самоприготвени капани.

В допълнение към дизайна на капака на плъхове, трябва да се обърне специално внимание на стръвта. Има общо мнение, че мишките и плъховете като сирене, но на практика всичко е малко по-различно. Най-добрата стръв за мишки и плъхове е пържена мазнина или наденица.

За самостоятелно проектиране на капачка за плъхове е необходима 20-литрова пластмасова бутилка. Трябва да се излее няколко супени лъжици нерафинирано слънчогледово масло, затворете капака и разклатете бутилката. Необходимо е да се опита, че маслото е равномерно разпределено по стените. След това бутилката трябва да се отвори и да се сложи парче колбас. За да може плъх или мишка да попаднат в капана, бутилката трябва да се постави в края на масата и да се фиксира. От повърхността до врата направете картонен мост. Когато гризачът усети стръвта, той ще ходи по моста до врата. След като влезе в бутилката, животното не може да се измъкне от него, защото стените са хлъзгави.

В допълнение към дизайна на самия плъхове, трябва да се обърне специално внимание на стръвта

Друг капак се прави от този принцип. Това ще изисква кофа, трета пълна с вода, тесен мост от картон или пластмаса и стръв. Кофата се поставя на ръба на масата, към която прикрепва устройството с примамката. Когато плъхът върви по тесния мост, той пада в кофата си с вода под собственото си тегло.

Примамката за гризачи може да бъде поставена директно в самата кофа. За да направите това, трябва да бъде поставен, фиксиран върху малко парче пяна и поставен във вода.

Вместо кофа можете да използвате всякакъв друг капацитет, но обемът му трябва да е най-малко 10 литра.

Можете да хванете плъх с помощта на специално ALT лепило. Тя трябва да се прилага върху твърда повърхност във формата на пътеки на разстояние от 3-4 cm един от друг. Освен това, между песните трябва да изложите стръвта. Когато гризачът идва да яде, той сигурно ще се придържа. Не само мишки и плъхове могат да влязат в такъв капан, но и други малки животни.

По-надежден капан за гризачи би бил използването на малка картонена кутия, приблизително на размера на плъх и на същото ALT лепило. Те са необходими отвътре за размазване на всички стени, така че животното, уловено в капана на плъховете, да бъде залепено за всички части на тялото.

Друг ефективен инструмент за улавяне на домашни вредители е използването на таза (можете да вземете 3-литров буркан). Тенвият се завърта на главата надолу и се опъва на един ръб от владетел, поставен на ръба. Тя е обвързана с стръв върху низ и поставена в капан. Когато гризачът започне да се храни, владетелят ще падне и капанът ще се затвори с плъха вътре.

Най-добрата примамка за мишки и плъхове - пържени мазнини или наденица

По-малко хуманният, но ефективен метод за отървене от плъхове е риболовът на куки. За капана ще трябва да вземете стоманена нишка. Обичайното въже няма да работи, защото плъхът го разтърсва. В единия край на телта е закачена риболовна кука, а другата е здраво свързана с нечуплива подложка. Като стръв за плъхове, които трябва да бъдат поставени на куката, се препоръчва да се използва макуху или печена мазнина. Принципът на този капан е, че заедно с примамката животното поглъща куката с нишка, която няма да й позволи да избяга.

Как да хванеш плъх или мишка (видео)

Няколко съвета

, е да улови се изисква плъх да отговарят на определени условия: При залавянето на мишката е достатъчно, за да се сложи обикновен капан за мишки. Преди всичко, подготвяйки капан за гризачи, не може да се докосва с голи ръце, трябва да носите ръкавици. Животното ще чуе миризмата на човек, тоест опасност, и няма да влезе в капан.

Въпреки че плъховете се хранят с отпадъци и са носители на различни заболявания, те са достатъчно чисти.Следователно, когато улавяте друго животно, е необходимо плъховете да са чисти. Също така, всеки път, когато се налага да поставят нова (прясна) стръв, и не използвайте старата.

Препоръчват се капаните за гризачи да се поставят в местата на активното им движение и в дупките, ако са намерени.

Независимо от факта, че плъховете ядат отпадъците и са носители на различни заболявания, те са доста чисто

Най-добрата стръв за плъхове и мишки - това е ароматно храна, но и да увеличи шансовете за улов на вредителите, трябва да се премахнат всички източници на енергия, в допълнение към капани, Поради това зърнените храни и другите продукти трябва да се съхраняват на места, на които животното не може да достигне (стъклени или метални контейнери). Необходимо е да се изхвърлят всички хранителни отпадъци своевременно.

Ако не може да се справи с нашествието на плъхове или мишки, може да предизвика услуга дезинсекция или купуват Repeller гризачи.