Як позбутися за допомогою борної кислоти від тарганів

Січень 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Січень 2019).

Anonim

Хлебарките - вредител, който доставя много проблеми с присъствието му в къщата. За да се борим с тях, има много различни методи и средства. Едно от най-ефективните и доказани народни средства е борната киселина. Въз основа на него можете да подготвите няколко рецепти, които са достъпни за почти всички. Най-важното предимство на това вещество в борбата срещу насекомите е безопасността за човешкото здраве. Това е особено вярно, когато къщата има деца, а не всички химикали могат да бъдат използвани.

Ако къщата е пълна с прусанци, веднага е необходимо да започнете активни операции. Известно е, че тези насекоми могат да се приспособят към много условия, да ядат остатъците от храна и да не са особено умни.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

От хлебарки борна киселина, както се използва - рецептите у дома

Преди качването да предприеме решителни действия, трябва внимателно да проучи свойствата на борна киселина и неговия ефект върху човешкото тяло.

Днес това е един от най-достъпните и универсални инструменти, които се използват широко в борбата срещу насекомите. Купуване на прах може да бъде в аптеката, това е евтино. Веществото се продава под формата на разтвор или прах.

Боровият алкохол за контрол на насекомите не се препоръчва, защото миризмата на алкохол не ги привлича, а ги изплаши.

Можете да приготвите отрова за хлебарки от прах и яйца у дома. Какво се изисква за тази рецепта?

Използват се киселинен прах и разтвор. Основната разлика е, че прахът може да се използва като независим продукт без добавки. Решението се добавя към някои храни, които халвачите обичат да празнуват.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

За да подготвите решение, с което насекомите утоляват жаждата си, вземете чаша топла вода, 20 грама прах, 1 чаена лъжичка захар. Смесете всичко. Подредете в покривите вода, където насекомите могат да живеят.

Боринова киселина от хлебарка рецепта с яйца - пропорции

За да се бори с домашните улови, можете да готвите отровна стръв от борна киселина и яйчен жълтък. Как се прави това?

  • Сварете едно пилешко яйце.
  • Вземете жълтъка и го разбийте до състояние на каша.
  • Добавете 50 грама прах от отровно вещество и разбъркайте добре.
  • Можете да добавите няколко капки нерафинирано слънчогледово олио към сместа.
  • Всичко е смесено.
  • Създаваме малки топки от получената смес.
  • Ние ги разпространяваме на местата, където тези насекоми пълзят.

Сместа може да се приготви без растително масло, но миризмата му привлича паразити. Смята се, че скоро ще прибягнат до примамлива стръв и ще умрат.

Топки от хлебарки с рецептура на борна киселина как да готвите

Топки от хлебарки могат да се правят не само с яйчен жълтък. Отличен за тази цел варени картофи или овесена каша. Да разгледаме някои отрова хлебарка рецепта:

  • Рецепта 1: приготвят две картофи във вода без добавяне на сол, ги смила до пюре, 80 грама прах добавят отрова. Смесете всичко и образувайте малки топки. Ние им даваме известно време да изсъхнат и да се разположим на местата, където се намират насекомите.
  • Рецепта 2: вземе картофено варя без сол, раздробяване, като към теглото на жълтъка на едно яйце, разбърква се, добавят се 40 грама прах токсично вещество. След това образуват топките и ги подреждаме като стръв.
  • Рецепта 3: изпечете гъста манна или друга каша, оставя се да се охлади, добавете праха от субстанцията. Ние формираме топките и ги организираме на места. Пропорциите трябва да бъде 1: 1

борна киселина действа като хлебарки

често за привличане, привличат дома приемащата насекоми изобрети различни средства с миризма и вкус, който не оставя безразличен паразити. Това не винаги има смисъл. Ако разпръснете праха на местата, където насекомите се движат, те ще го пробват. За да се направи борна киселина отрова за хлебарки, е необходимо да се разбере как веществото действа върху паразити. Ефектът на веществото е, че когато навлезе в храносмилателния тракт, той се абсорбира в кръвта и се разпространява в цялата нервна система.В резултат на това се наблюдава дразнене на периферията на насекоми до задушаване.

Боринова киселина от хлебарки Преглед на приложението

За да се разбере колко ефективно е дадено вещество от хлебарка, препоръчително е да се запознаете с прегледите на тези, които вече са използвали това лекарство.

Прегледите са предимно положителни. Мнозина отбелязват своята безопасност за човешкото тяло, тъй като не се отделят вредни и отровни вещества, какъвто е случаят с химическите инсектициди.

Сред отрицателните моменти - способността да се отрови не само паразити, но и ваш собствен домашен любимец. Препоръчва се да се премахнат котките и кучетата от къщата по време на преследването. Също така е важно да се гарантира, че малките деца нямат достъп до отрова.