Картопляна міль і заходи боротьби з нею

Червень 2019

Відео: Words at War: Eighty-Three Days: The Survival Of Seaman Izzi / Paris Underground / Shortcut to Tokyo (Червень 2019).

Anonim

Историята на картофените молци е толкова голяма, колкото историята на самия картоф, започвайки от Америка. Днес тя причинява вреда, която е доста сравнима с вредата от колорадския бръмбар. Той се разпространява във всички краища на планетата, така че картофите, когато се съхраняват, страдат от това почти във всички страни. Тя може да се възпроизвежда само на места, където температурата е над 10 градуса. Към днешна дата както обикновените лекарства, така и специалните препарати под формата на таблетки за борба са често срещани. Прилагайте дори газови мерки, за да се отървете от него.

Мерките за контрол картофи молец по време на съхранението - продукти от картофи молец

Въпросът, който възниква в продължение на много фермери: Какво да правите, ако сте започнали в мазето на картофи молец? Ако речта вече е достигнала до съхранение, тогава като мярка за борба заслужава да се разгледат методите на газа - например използването на бромидна метла. Този газ се използва при съхранение на културата. По-конкретно, тя се използва съгласно инструкциите на метода за фумигация. С помощта на метилбромид се обработват клубените, които се съхраняват на склад в хранилището.

Таблетки картофи молец да използват - инструкции

По отношение на хапчета, основната мярка за борба с тяхното използване са бактерии, които принадлежат към класа на Bacillus Thuringiensis. Таблетките са само една форма на такива лекарства. Тези лекарства се доставят и под формата на прахообразна и течна форма.С тези препарати растението може да се третира на всеки етап - както по време на засаждането, така и преди събирането. Основното е да ги използвате стриктно според инструкциите.

газ таблетки от картофен клубен молец

картофи мол като вредител може да унищожи различни растения и култури: тютюн, патладжан, пипер, домати, картофи (главно от семейство Solanaceae зеленчуци). Що се отнася до обработката на газ, тогава ще използвате бромидния метал. За да направите това, трябва да проучите прилагането на метода за газификация. Такива газови препарати се използват за лечение на грудки.

Lepidocide инструкции за употреба на молец картофи

Lepidocide е един от тези лекарства, които са най-добре прилагани за разкопаване на клубените. Според инструкциите, скоростта на приложение на това лекарство е 3-4 литра на хектар. Използването на този метод се препоръчва да се повтаря веднъж седмично. Лепидоцидът не се счита за химически опасен, а за биологично безопасно лекарство, така че няма да повреди картофите (за разлика от някои таблетки). Според инструкциите, тя може да се използва както преди разкопки, така и когато се съхранява в изба, избата или друго място.

Сярна проверка от картофи молец

Ако забележите появата на картофи молец по време на съхранението, е наравно с традиционните средства могат да се използват и други ефективни методи за борба. Такива мерки на борба включват газ, химически, биологични препарати и таблетки. В това отношение димните бомби от сярата станаха популярни. Те изглеждат като обикновени цилиндрични кутии и създават димни аерозоли. Те се основават на хексазолоран и сол на бор. За пушещите пуловери FAS, Gamma и други марки са приложени инструкции, благодарение на които мерките за борба ще влязат в сила.

Картофено молче и как да се бори с народни средства

За да не отидете на таблетки, газови методи и препарати, можете да използвате инструкциите на народни средства за защита. Подобни мерки за контрол понякога са дори по-ефективни от тези, разработени от специализирани производители. Например, се препоръчва да растат ранни разновидности на картофи - те не се страхуват от това насекомо. Също така, народни средства за защита включват правилно сеитбообръщение и хвърляне на храсти. Сред народните методи - полагането само на тези клубени, които са здрави.

Какви народни средства за обработка на мазето от картофена молец?

В списъците на народните средства може да се намери лечение с въглероден диоксид. Това обаче е много опасно, защото ако газът остане на дъното, може да възникне отравяне. Също така, избите се третират със сяра. Останалата част от средствата за широко разпространение на хората не са получили и не си заслужава да се очаква ефективността на висящи различни билки и други страдащи в такова затворено пространство.

Не забравяйте, че методите за борба с наркотиците, които изискват пръскане и имат неприятна миризма за човек, се препоръчват съгласно инструкциите за употреба за използване на специален костюм и маска.