Як обробити речі від вошей: кілька простих і дієвих способів

Листопад 2018

Відео: Вушний кліщ у кроликів псороптоз, короста кролів. (Листопад 2018).

Anonim

за обеззаразяване дрехи, шапки, одеяла, спално бельо е подготовката "няколко" въшливост отдавна е престанало да бъде заболяване на бедните и в неравностойно положение семейства. Много хора се натъкват на него. Особено често засяга децата, посещаващи детски организации. За борба с въшките са създадени много средства. Това обаче няма да даде резултат, ако обработката на дрехи и спално бельо не се обработва успоредно.

Какво представляват въшките

Въплисите са паразити, които се хранят с кръвта на гостоприемника. Те са много малки по размер, няколко милиметра. Вишки мигрират от човек на човек, скачайки във въздуха. Следователно, близкият контакт е важен за размножаването им.

Има химически агент за лечение на бельо и дрехи - "Medifoks"

Има химически агент за лечение на бельо и дрехи - "Medifoks2"

Има три вида въшки:

  • главоболие
  • гардероби
  • публични

Главоболието живее на скалпа. Това е най-разпространеният вид въшки. Съпругите живеят в дрехи, половината засягат кожата и косата на пубиската част. Ефирните въшки или плюшките могат да се установят на веждите и миглите.

Нещата трябва да бъдат разтеглени в разтвор на сода - разтворът се прави от изчислението на 1 супена лъжица. л. за 1 литър вода. Това ви позволява да се отървете от въшките и техните яйца

Можете да научите как бързо и ефективно да се отървете от епидемичните въшки.

Паразитите се размножават много бързо. На всеки три седмици от яйцата се отстранява насекомо. Живее на човек 1-2 месеца. Но извън човешкото тяло, въшките могат да живеят много по-малко - 3-7 дни. Съответно, на дрехите и вещите въшките не живеят толкова дълго. Ако бъдат обработени, те ще умрат още по-бързо.

Ако въшки се намират на един от членовете на семейството, това не означава, че ние трябва да се ограничим с лечението само на косата и дрехите му

Правила за обработка

Ако въшки се намират на един от членовете на семейството, това не означава, че ние трябва да се ограничим до лечение само косата и дрехите му.

Ако в къщата е намерена поне една въшка, тогава се налага да осъществите цялата обработка на къщата.

Паразитите се размножават много бързо. На всеки три седмици от яйцата се отстранява насекомо. Той живее на човек за 1-2 месеца

Топлинната обработка на нещата трябва да се извършва първо.

  • Най-простият и най-ефективен начин е да ги измиете. Измиването на дрехите трябва да се извършва при възможно най-висока температура. Памучните артикули (особено спалното бельо) се изтриват при температура от +95 градуса, синтетично - при максималната възможна температура за тях. След измиване, продуктът трябва да се изглади с гореща ютия върху максимално възможния температурен контрол от двете страни.
  • Измиването може да бъде заменено от обработка на нещата с 20% разтвор на сапун и керосин. Нещата се накисват в сместа в продължение на 20 минути. След това те се разтягат в студена вода и се изсушават.
  • Ако не можете да изперете дрехите за неща, можете да ги лекувате в химическо чистене и след това да ги изсушите на слънце. В продължение на много елементи, дрехи и неща, които съхнат на слънце тя е една от най-простите и най-ефективните начини - така че можете да се дезинфекцират матраци, одеяла, палта.Продуктите от кожи могат да бъдат третирани със студено, изваждайки ги в замръзване в продължение на няколко часа. Освен това те могат да бъдат запечатани във филм. Няколко дни по-късно всички насекоми ще умрат.
  • Можете да използвате пара, вместо да миете. Много добре, ако къщата има парогенератор, който може да обработва всички външни дрехи, одеяла, матраци. Вместо това устройство можете да използвате желязо, като поставите копчето на регулатора в режим на пара.
  • За да се отървете от въшките на нещата с помощта на студа, те се слагат в торбички и се поставят в замръзване или се изпращат във фризера.
  • След като обработвате нещата с пара, гореща вода или студ, трябва да ги обесите да изсъхнат на слънце. Слънчевите лъчи също ще унищожат въшките и техните ларви.

Какво представляват въшките (видео)

Обработка на играчки

Въудите могат да живеят на меки играчки. Те на свой ред се превръщат в източник на установяване на паразити. Всички меки играчки в този случай трябва да бъдат опаковани в полиетиленови торбички и плътно запечатани. Въусите не живеят без лице повече от седмица. Следователно, след 10 дни играчките могат да бъдат безопасно разопаковани.

Въплъщения - паразити, хранещи се с кръвта на собственика

Домашно лечение

Къщата трябва да бъде напълно вакуумирана. Особено внимателно "покрити" килими. След това се изхвърлят чувалите за боклук.

Всички повърхности се избърсват с разтвор на оцет.

Можете да научите как да премахнете въшките с керосин.

Лечение на въшки

Нещата трябва да бъдат разпространени в разтвор на калцинирана сода - разтворът се получава в количество от 1 супена лъжица. л. за 1 литър вода. Това ви позволява да се отървете от въшките и техните яйца. За да сте сигурни в резултата, трябва да повторите лечението след 7-10 дни.

Педикулозата отдавна престава да бъде заболяване на нефункциониращи и бедни семейства.Има много

Алтернативни начини за обработка на прането

Има химикал за обработка на спално бельо и дрехи - "MediFox". Разтваря се във вода и получената емулсия се обработва с дрехи и бельо. Агентът може да се пръска.

След това дрехите се вентилират и използват. Това лечение надеждно защитава срещу въшки.

Препаратът "A-PAR" е предназначен за дезинфекция на дрехи, шапки, одеала, бельо. Използва се, ако дрехите не могат да бъдат измити и обработени с пара. Това лекарство не оставя петна върху дрехите и миризмата. Използвайте дрехи само когато са вентилирани след третирането.

Трябва да се помни, че при някои хора лечението може да предизвика алергични реакции, изгаряне на кожата, зачервяване. Също така ще бъде полезно да се запознаете с борбата с въшките по време на бременност.