Білі таргани в квартирі чому з'являються і як позбутися від них?

Червень 2019

Відео: В Україну повернулися таргани (Червень 2019).

Anonim

Появата на хлебарки в домове и апартаменти винаги носи много проблеми на собствениците. Този проблем, в допълнение към удивителните усещания, които много хора изпитват по отношение на тези насекоми, също се свързва с риска от разпространение на различни заболявания. Постоянно бягащи от кошчето до продуктите, както и от банята до тоалетната, хората са в състояние да носят много патогени на опасни инфекции.

Като правило в нашите жилища сме свикнали да срещаме стандартни хлебарки с червен или черен цвят. Но какво можете да направите, ако започне бялото? Кои са те, откъде идват, как да се отървем от тях и какво да използваме? Такива въпроси притесняват всеки човек.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Бели хлебарки, където са

Сред основните причини за появата може да се нарече бели хлебарки в апартамент следното:

  • При люпене от капсулата (яйце) млад tarakanchiki има бяла черупка.

    По време на своето развитие, ларвите се накисват около 6 пъти, като отпадат стария кожух, всеки път получават бял цвят.

  • Ако апартамента е вече извършена гризачи използване хлорсъдържащи агенти, които имат избелване свойства и насекоми вкуси отрова успели да оцелеят, те стават бели за определен период.Докато тялото напълно се отърве от отровата, те няма да се върнат към естествения си цвят.

По този начин предположенията и въпросите за сложната мутация могат да бъдат напълно отхвърлени. И престанете да се страхувате от бели неприятни личности.

Бели хлебарки в банята, защо се появиха?

Въпреки чистотата и благосъстоянието на къщата или апартамента, насекомите често активно се установяват сред хората. Те особено харесват баните и тоалетните. За да се обясни тази причина за появата може да бъде фактът, че в такива помещения е постоянен микроклимат, характеризиращ се с висока влажност и влажност. Той е идеален за бързо възпроизвеждане и жизнена дейност. Малките вредители и паразити се чувстват чудесно, когато има възможност бързо да достигнат вода и храна.

В допълнение към бял tarakanchikov в бани, тоалетни могат да се срещнат други жители (мокрици, стоножки, сребристо, комари, Мухолвки, комари, мравки). Сред лицата, изброени по-горе, много по време на молинг също придобиват бял цвят.

Как да се отървем от бял хлебарки - средства от бели хлебарки

За да се отървете от насекоми в къщата, апартамент, можете да използвате различни методи, средства, включително и фолк. На първо място, поддържайте ред в стаята. На масите не трябва да има никакви хранителни продукти, кошчето трябва редовно да се изпразва, отпадъците от храна да се покриват с капак и подовете да се измиват. Също така, трябва да се обърне внимание на качествената работа на крановете, водата не трябва да изтича, това се отнася за банята. Цялата излишна влага в мивки, кондензатът на тръбите трябва да се избърше веднага. Основната причина е, че хлебарките не могат да съществуват дълго време без да пият.По отношение на вентилационните капаци в баните, кухните, те трябва да бъдат покрити с решетки с фини окото, за да ограничите външния им вид от съседите.

И висококачествените инсектициди или народните рецепти ще помогнат бързо да се отървете от неканени гости.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. По-подробно тук …

Бял прах от хлебарки как се нарича и как да кандидатствате?

Традиционните дезинфекционни прахове се използват за борба с бели и други хлебарки. Те са много лесни за използване и евтини, с помощта им да се отървете от вредители няма да бъде трудно.

Прах и борна киселина са добре доказани сред белите прахове.

Прах е един от първите инсектициди. Той напълно се справя с появата на хлебарки, мравки, въшки, широко използвани в ежедневието и селското стопанство.

борна киселина (на прах) се използва, за да убие насекоми по два начина:

  • са разпръснати парчета на места, където индивиди, в средата може да се сложи всяка примамка (хляб, яйчен жълтък). Хлебарки тече над тях и се замърсяват, в момента на почистване на краката и мустаците, отровата се влива в стомаха.
  • Добавена е към самата примамка, която може да се използва като каша, жълтък или тесто. Сместа се вкарва в топки, разпространява се в целия апартамент.

На съвременните наркотици можете да използвате кабелна прах (Tiuri).

Какви са страховитите бели хлебарки?

Трудно е да се каже дали хлебарките се страхуват от нещо наистина. Тези индивиди дойдоха при нас от дълбините на вековете, дори еволюцията не се отрази на външния им вид. В съвременните условия те са в състояние да издържат на високи дози на излагане на радиация, което по никакъв начин не засяга техния живот. Въпреки това, все още има някои народни средства, които помагат да се отървете от тези същества и да ги предпазите от ранния им вид.

народни средства за бели хлебарки в апартамента

Сред най-търсените и могат да бъдат идентифицирани популярни народни рецепти:

  • vystuzhivanie или замразяване стаи;
  • добавяне на амоняк към водата за измиване на подове;
  • репелентни миризми на някои растения, билки (червен бъз, хвойна, кедър, евкалипт, мента, анасон, вратига, орлови нокти).

Според една версия, белите паразити и вредители също се страхуват от светлината, поради това че са нощни насекоми.