Як виявити і вивести бліх з килима

Лютого 2019

Відео: Аллергия у собак: симптомы и признаки | Советы ветеринара (Лютого 2019).

Anonim

Къщата е килим бълхи може да се появи, което не е лесно да се направи извод Много хора вярват, че бълхите се появяват само в домашни животни. Но това мнение е погрешно. Всъщност, в къща, където няма домашни любимци, могат да се появят килимни бълхи, които не могат лесно да бъдат премахнати.

Характеристики и външен вид

Как изглеждат бълхите в къщата? Най-често срещаният вид са домашните паразити. Те се прехвърлят в помещенията, заедно с плъхове, котки, кучета и просто скочи на килима.

Трудно е да се премахнат земните бълхи. Това са малки насекоми, чиято дължина не достига 5 милиметра, така че може да бъде трудно да се идентифицират. Те често се появяват в апартамента от мазето и остават на мебели, килими, пътеки. За разлика от предишния тип, те не могат да скачат високо, живеят на пода. От улицата в къщата може да се донесе дрехи пясъчни бълхи. На дължина достигат 1 милиметър.

Скала на саботаж

Борбата с бълхите в къщата трябва незабавно след появата им. Ако не предприемете действие навреме, наличието на паразити ще създаде много проблеми. Бълхите са в състояние да организират множество колонии. Ухапването им може да предизвика:

 • инфекция с различни заболявания;
 • сърбеж;
 • Алергия.

Виждайки насекоми в апартамент, не се паникьосва, всичко може да бъде коригирано.

Нашите читатели препоръчват!

За да се отървете от бълхите, нашите читатели съветват репелера за отхвърляне на вредители.Работата на устройството се базира на технологията на електромагнитните импулси и ултразвукови вълни! Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци.

Прочетете повече тук …

Най-често срещаният тип на бълхите - вътрешни паразити

Признаци на вредители

Проверете, че къщата има бълхи прости. Трябва внимателно да погледнете дома. Поставете светло кърпа на килима, изключете светлината за половин час, след което я включете рязко. Ако тъканта вижда черни места за скачане - това са бълхи. За наличието на паразити разказват и ухапвания по тялото.

Ако в апартамента има насекоми, ухапвания винаги ще се появяват в областта на коленете, отзад, отстрани. Те са малки, ненатрапчиви, но можете да ги видите. Често на мястото на ухапването се появява натъртване, тъй като бълхите не попадат под коагулацията под кожата.

Забележете как изглеждат домашните любимци, следвайте поведението им. При наличието на споменатите паразити, те ще се сърбят в областта на гърба и ушите.

По-скоро това е трудно да донесе земни бълхи скачат високо, те не са в състояние да живеят на пода на

Методи за третиране

За да се справят с проблема, трябва веднага след неговото откриване. Ако къщата има сутерен, започнете с нея, в противен случай паразитите ще се появят отново.

В къщата е по-лесно да изпълните следните процедури:

 • да сгънете килимите и да се подложите на химическо чистене;
 • разредете оцет с вода, лекувайте подовете.

Продукт като вода, комбиниран с оцет, е подходящ за лечение на цялата стая. По този начин, внимателно измийте пукнатините в пода, первази. Важно е да се извършват и обработват стените до височина повече от 1 метър.

Можете да премахнете бълхите по различен начин. Просто купувайте Dichlophos и ги обработвайте всички, включително килими и мебели.Апартаментът ще бъде достатъчно 5 литра разтвор - около 10 кутии. На балона трябва да има означение "за пълзящи паразити".

МОЛЯ ЗАБЕЛЕЖКА!

За бързо изхвърляне на бълхи има само три ефективни варианта:

 • Извикване на услугата дезинсекция (скъпо);
 • Закупуване на електронно устройство за размяна (1390 рубли);
 • Химикали (съмнителен ефект).

  Прочетете повече тук …

  Как да се отървем от бълхи в апартамент (видео)

  Отърви се от насекоми може да бъде бързо, но ще трябва да се спазват редица правила:

  • Носете маска, ръкавици, спрей означава в процепа и пода;
  • Затворете прозорците и вратите в апартамента, оставете ги за 5 часа;
  • След като се върнете, проветрете стаите.

  Паразитите могат да бъдат елиминирани с аерозоли за един ден. Но след 7 дни те могат да се появят отново, но скоро ще умрат, ако са влезли в контакт с обработените повърхности.

  Може да се интересувате и от една статия, след като прочетете какво ще научите за характеристиките и характеристиките на унищожаването на билковите бълхи.

  Използване на народни средства за защита

  Можете да свалите паразити в апартамент, като използвате народни средства. Има много от тях, така че всеки да може да избере какво обича повече.

  В къщата трябва да се търкаля килимите и даде на химическото чистене

  Вливането на вратига и пелин

  Отърви се от насекомите ще помогне на инструмента, той има силна миризма. Необходимо е пелин и тъпан. Вземете следните съставки:

  • вряла вода - чаша;
  • пелин - 2 супени лъжици листа;
  • листа от евкалипт - супена лъжица;
  • Танси - супена лъжица.

  Изсипете съставките с вряща вода. Поставете сместа на хладно място, оставете за 11 часа. Готовият разтвор се излива в пулверизатора и се напръсква през апартамента.Особено внимание трябва да се обърне на первазите и килимите.

  Сок за печене

  Можете да използвате сода за хляб в апартамента. Просто го разбъркайте и малко количество сол. Представената смес трябва да се обработва с килими и килими и да се остави за половин ден, след това се вакуумира.

  Това означава, тъй като водата в комбинация с оцет е подходящ за обработка на цялата стая

  излагане на екстремни температури

  Това означава, студът ще помогне за бързо и ефективно да се отървете от паразити. Бълхите ще изчезнат напълно. Не по-малко ефективен метод е премахването на килими за директно излагане на слънчева светлина. Ултравиолетът убива добре яйцата на паразитите.

  иглолистна дървесина чипс и пелин

  У дома, можете да използвате клоните на пелин и талаш от иглолистни дървета - бор, смърч. Пелината може да бъде окачена в ъглите, поставена близо до прага. Ако следвате тези мерки, бълхите няма да проникнат в жилището - те ще бъдат уплашени от миризмата.

  Общо почистване

  Можете да се отървете от бълхи, като извършите общо почистване.

  Специално внимание трябва да се обърне на цялото вакуумиране на местата, в които животното прекарва много време

  • Килимите трябва да бъдат внимателно вакуумирани. Започнете от ръба и преминете през килима. Внимателно обработвайте зоните под мебелите, основата.
  • Ако има много паразити, ще трябва да се вакуумира всеки ден в къщата за един месец.
  • Особено внимание трябва да се обърне по време на процедурата на области, в които животното прекарва много време.
  • За да се отървете от бълхите напълно, трябва да вакуумирате мека мебелите, особено долната им част.
  • След извършване на работата чантата от прахосмукачката трябва да бъде изхвърлена. Ако не направите това, паразитите отново ще отидат на килима.
  • Почистването на килими ще бъде ефективно у дома. Ако не разполагате с необходимото оборудване, по-добре е да го наемете или да се обърнете към специална фирма, която предоставя почистващи услуги. Парата перфектно унищожава възрастни паразити и техните яйца.

  За да се отървете от проблема у дома, е абсолютно важно да измиете отпадъците на вашия домашен любимец в пералната машина. И е добре да го изсушите в сушилнята. Избършете ежедневно отпадъците, докато насекомите изчезнат.

  Ние също ви предлагаме да знаете кои са бълхите и как опасни са техните ухапвания.

  Как да получите бълхи в апартамент с народни средства (видео)

  Бълхите могат да живеят в килими. Освен това, в този случай е необходимо да се извърши обработка на цялата стая като цяло. Важно е да обърнете внимание на състоянието на мазето, ако живеете на първия етаж. Ако не - наблюдавайте чистотата в помещенията и лежите около вратите и прозорците на клона на пелин - тогава паразитите няма да се появят.