Як вбити тарганів: методи і засоби боротьби

Грудень 2018

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Грудень 2018).

Anonim

Появата на хлебарки в апартамент е голям проблем, чието решение трябва да бъде незабавно и максимално ефективно. И за да убивате такива насекоми и да се отървете от тях постоянно, трябва да използвате само ефективни и доказани начини и средства.

Как да се унищожи хлебарки: преглед на методите и средствата за

Е, как може да те убие хлебарка се появи в апартамента? Тъй като тези насекоми са много често срещани и често са "гости", специалистите са разработили много различни средства и методи, предназначени за борба с тях. И основните ще бъдат разгледани по-долу.

Помощ за специалисти

най-простите, но в същото време ефективен начин да контролирате хлебарки в апартамента - този призив към специализиран сервиз, се ангажират дезинсекция.

 • Първото предимство на това решение е липсата на действие от ваша страна. За вас всичко ще бъде направено от професионалисти.
 • Вторият плюс е ефективността на мерките. Специалистите използват само ефективни съвременни лекарства.
 • Третото достойнство е гаранция. Някои компании гарантират резултата и обещават да репродуцират, ако няма положителни резултати.

Има и някои недостатъци.

 • Първата е цената. Услугите на центровете за борба с вредителите струват около 3-7 хил. Рубли, в зависимост от площта на помещенията и степента на замърсяването.
 • Вторият недостатък е фактът, че времето за обработка на всички наематели трябва да напусне апартамента (макар че трябва да се спазват независимия борбата, която управлява, също).

Специализирани препарати

Почти всички специализирани препарати съдържат инсектицидни активни вещества и убиват хлебарки. Повечето от тези компоненти има невропаралитично ефекти и прониква в тялото или чрез насекоми храносмилателния тракт, или чрез хитинов черупката на корпуса или чрез дихателната система. Така или иначе, те причиняват парализа и предстояща смърт, а в някои случаи в рамките на няколко часа.

Всички специални лекарства могат да бъдат разделени в няколко групи, в зависимост от формата на освобождаване:

 • гелове съдържат основен компонент и основа (обикновено мазнини), осигурява характеристика последователността на препаратите. Обработката се извършва на пунктирани или пунктирани, т.е. съставът се прилага на малки порции по линията. Действието на почти всички гелове е удължено, тъй като те не изсъхват поради тяхната гел структура. Не се изисква допълнителна подготовка (например подготовка на разтвора) и вероятността токсичните компоненти да навлизат в дихателните органи на животно или на лице е сведена до минимум. Приложението е удобно и просто и това също е определено плюс. Но на някои повърхности (например върху текстил), такива средства могат да оставят мастни следи. В допълнение, консумацията не е най-икономична. Най-популярните и ефективни гелове срещу хлебарки са Global, Dohloks, Clean House, Absolute, Kapkan, Domovoi, Raptor.
 • Аерозоли или спрейове. Основното им предимство е равномерното разпределение, което позволява пълна обработка дори на големи повърхности в апартамента. Ефективността е достатъчно висока. Но много от лекарствата в тази група имат значителна токсичност, което прави употребата им потенциално опасна, ако не спазвате предпазните мерки.По този начин, се препоръчва да се извършва обработка на респиратор за да се избегне проникването на вредни вещества в дихателната система. Най-ефективният начин против хлебарки тази категория включват като "Борба", "Raid", "Raptor", "Чиста къща".
 • Емулсии и концентрати. Тази форма не се счита за най-удобен, тъй като изисква известно обучение, по-специално, за приготвянето на разтвора, към който обикновено се използва вода. Но концентрацията на активни съставки, е достатъчно висок, което прави борбата с насекоми в апартамента чрез ефективно търсене. Най-ефективното лекарство е "Махни".
 • моливи или пастели стават все по-малко популярни, тъй като те имат няколко недостатъка. Първото е неравномерно и по-ниско разпределение. Втората е възможността за вдишване на токсични компоненти. Третият недостатък е оставащите след обработката следи. Но, въпреки това, пастели, се използват за контролиране на насекоми до момента, и най-ефективните сред тях е изпитан "Маша".
 • прахове или прахове за продажба са много по-рядко, тъй като те имат много недостатъци. Първата е висока вероятност за вдишване на частици и повишен риск от интоксикация или отравяне. Втората отрицателна е неравномерното разпределение. За да се справят с всички на пространството и унищожи хлебарки в апартамент, ще трябва да работим усилено и да прекарат значително количество препарат. Тази категория включва средства "Чиста къща", "Торнадо", "Извличане" и "абсолютно".

Капаните и репеленти

Плашила и капани, които се използват за отстраняване на хлебарки в апартамент, разделени в няколко групи:

 1. лепило капани са разположени доста лесно.Стръвта се поставя в тялото и има също така повърхност, обработена с лепилен състав вътре в нея. Като мирише на миризмата, насекомото се втурва вътре, но се залепва и вече не може да излезе и да умре. Такива устройства са безопасни и удобни за използване, а най-ефективните са "Taiga" и "Forsyth".
 2. Отровни капани. В допълнение към стръвта, те съдържат отрова, която съдържа инсектицидни съставки. И всичко това се поставя в тялото на устройството, което го прави безопасно дори за животните. Най-ефективните капани са "Reid", "Komabt", "Dohloks".
 3. Електрически капани унищожават хлебарки в апартамента с помощта на електрически ток. Вътре в корпуса има и стръв, на който реагират насекомите. Но като се прибере вътре, хлебарът незабавно получава електрически удар и умира. За домашни любимци и жители подобни устройства са безопасни. Популярната марка е Ecosniper.
 4. Ултразвуковите изплашители не разрушават насекоми в апартамента, а само ги възпират, т.е. те ги принуждават да напуснат населената територия. Но учените са установили, че слабите ултразвукови вълни почти никакъв ефект върху хлебарки, така че трябва да придобие мощен инструмент, но това може да повлияе на животни и хора, най-вече с постоянна употреба (и е желателно, тъй като вредителите може и да се връщат отново, когато осъзнаят че заплахата е изтекла). Най-известните устройства: "Тайфун", "Банзай".
 5. Електромагнитните репелери създават магнитно поле, чиито вълни причиняват угризения на ухапване и напускат територията. Най-популярните марки включват "Riddex Repeller", "Ecosniper AR-120", "Ixus KY-6182".

Народни рецепти

Можете да убиете хлебарките, живеещи в апартамент с помощта на народни средства.Най-ефективните сред тях са:

 • борна киселина. Може да се смесва със захар на прах или хляб.
 • Можете да обработвате повърхности с керосин.
 • Използвайте амоняк, за да унищожите хлебарки в апартамента. Разтворете го във вода и използвайте продукта за пръскане. Миризмата ще изплаши насекомите.
 • Терпентина има и неприятна миризма. Той не убива хлебарки в апартамента, но им позволява да се страхуват.
 • Хлебарките се страхуват от острите миризми на някои растения, например тъпан, пелин, Ledum.

Правила за борба и полезни съвети

Убийте всички хлебарки - това е само половината успех, защото тези вредители могат да се появят отново в апартамента. И за да не се отърве само от тях за добро, но също така и за да се избегне повторното им инвазия, трябва да следвате няколко правила:

 1. Основната причина за появата на хлебарки - благоприятна среда за тяхното съществуване. И е съвсем логично, че за да се отървем от тези вредители е необходимо да направим ситуацията в апартамента изключително неблагоприятна за тях. Преди всичко ги лиши от източници на храна. За да направите това навреме, за да почистите, редовно изваждайте боклука и почиствайте всички продукти в хладилника. Също така, насекомите се нуждаят от вода и също трябва да бъдат отстранени. За да направите това, плътно затворете всички контейнери с течности, следете за обслужване на кранчетата и избършете съдовете и мивката.
 2. Такива насекоми може би идват от съседи и това се случва толкова често. И за да се сведат до минимум рисковете от такава "миграция", всички пътища трябва да бъдат затворени, а именно да се премахнат пукнатините по стените, във входната врата.
 3. За да се постигне максимална ефективност на борбата с хлебарки, няколко начина или метода могат да бъдат използвани едновременно в апартамента, това ще ускори процеса на отстраняване на насекомите.
 4. Изборът на средствата и методите на борба, помнете безопасността на всички наематели на апартамента. Придобиват нетоксични лекарства и спазват правилата за тяхното използване, както и всички предпазни мерки.

За да се отървете от хлебарки, изберете ефективно лекарство и започнете борбата.