Як вбити гнид в домашніх умовах - способи

Грудень 2018

Відео: Как убрать вшей и гнид на волосах (Грудень 2018).

Anonim

Инфекцията с въшки за човек е неприятен и досаден проблем, особено в цивилизовано общество. Недостатъците, създадени от паразитите, ги принуждават да се отърват от тях възможно най-бързо, за предпочитане у дома и с по-ниска цена.

За да убиеш нишката веднъж у дома си?

Nits са един от етапите на развитието на въшките. Изглежда като прозрачно леко яйце около 1 мм. Възрастните индивиди могат да бъдат унищожени по-лесно от яйцата, тъй като ниц има по-добра защита: здрава черупка, здраво прикрепена към косата със специален състав. Това, което действа върху въшките, е напълно безобидно срещу ницките и обратно. Убийте ниц у дома може би в даден момент. Най-ефективният начин - бръснене. Но този радикален метод, лишаващ паразитите на местообитанието, не може да се използва в някои случаи за мъже и катастрофален за жените. Ето защо, комбинация от химикали се използва, за да се повреди яйцевидната обвивка и да се разтвори лепкавото вещество и механично, да се комбинира със специален гребен с чести денички. Широко използвано е използването на керосин, китайска вода, отвара от загадки, водороден пероксид. Аптеката предлага и богат избор от средства.

Може ли въшките да бъдат убити с боя за коса?

Можете да. Съставът на съвременните цветове на косата включва вещества, които са токсични за насекомите. Но за да се отървете от тях, като оцветяване може да не е възможно, тъй като има възможност, че не всички възрастни умират и болестта ще отидат за втория кръг като яйце този метод не е фатално на 100%.Ако допълвате оцветяването с гребене с помощта на гребен, резултатът ще бъде много по-добър.

Мога ли да убия ниц с желязото си за коса?

Можете да. Дава добър резултат. Под влиянието на високата температура яйцата се унищожават и загиват. Но трябва да вземете под внимание, че ниц може да се закрепи близо до корените на косата, където желязото не достига до тях. Следователно, използването му трябва да се комбинира с изпичане на гребена, за да издърпате яйцата до средата или краищата на косата. Този метод изисква голяма грижа и задълбоченост.

Може ли сешоар да убива въшки?

Въхните са много чувствителни към температурните колебания, с повишение от над 50 градуса те стават слаби и не могат да държат лапите си по косата. Ето защо, използването на сешоар при възможно най-високи температури и последващо разресване може да доведе до премахване на въшки. Този метод е добър, ако има противопоказания за химикали. А въшките умират при температура над 60%, но тази температура не е удобна и за човек.

Възможно ли е да убиете нита с оцет?

В борбата срещу ниц, оцетът е слабо ефективен. Добре е за убиване на въшки. Този метод е на разположение, евтин, но ще отнеме време. В допълнение, оцет изсушава къдрици и концентриран разтвор от оцет може да изгори скалпа.

За да убиеш въшките с водороден прекис е възможно ли?

Водородът пероксид отлично разрушава насекомите. Но при неправилна употреба може да причини значителни увреждания на лицето: изгаряне на кожата, обезцветяване и увреждане на косата, загуба на кожата. Ето защо е важно да се наблюдава концентрацията на веществото - 1, 5%. По-наситено решение може да доведе до горните проблеми.

Най-ефективното лекарство за въшки

Това бръснене на косата с последващо измиване на главата с шампоан, което гарантира за кратко време пълното изхвърляне на паразитите.Идеален метод за малките деца и тези, които страдат от бронхиална астма или алергии, което не позволява употребата на никакви химически продукти или народни средства с миризма.

За почитаните възрастни има различни лекарства против педикулоза, които се продават в аптеките. Днес е трудно да се каже кое от тези лекарства е най-ефективно, всичко е много индивидуално. Важно е да се помни, че използването на каквито и да било химични агенти ресане трябва да се допълва от билото на мъртви или отслабена от насекоми и яйца от косата, защото самите те не изчезват - само механично отстраняване.

Лечение на въшки винаги е необходимо за завършване на превантивните мерки, за да се избегне повторно заразяване: стаи, дрехи, мебели, килими, третирани с вредителите инсектицид, спално бельо и бельо варено, дрехи шейк и проветрявам поне една седмица, също могат да бъдат лекувани преди тези специални препарати , повишаване на ежедневната хигиена. Тези прости действия са задължителни, за да се предотврати появата на ново огнище на болестта.