Блоха як вигляди і як виглядають її укуси у людини

Червень 2019

Відео: How we take back the internet | Edward Snowden (Червень 2019).

Anonim

Бълхите са паразити, които смучат кръвта. Те нямат крила, но това не влияе на скоростта и обхвата на движение, един скок може да бъде равен на цял метър на височина. Лицата са много малки, те могат да се гледат близо само на снимката или под микроскоп, цветът е кафяв. Предпочитате да живеете в килими, други подови настилки, така че захапете най-краката.

Блок прилича - видове бълхи

Можете да бъдете сигурни, ако вашия дом котка или куче започва да се държи неподходящо, надраскани, те са загрижени ектопаразити. От незапомнени времена тези насекоми са успели да запълнят целия свят. Такива малки са винаги в активно търсене на потенциални превозвачи, чрез които преодоляват невероятни разстояния.

насекоми придоби огромна популярност в музей microminiature дори да се насладите на шедьовър V. Aniskina "обувката една бълха".

Има няколко типа малки вампири:

 • куче (характеризират с плосък корпус с косми, куки, дълги задните крака);
 • котки (размер 2-3 мм, тъмно блестящ цвят);
 • пилета или птици (големи по размер с наличие на възбудени тръни при мъже);
 • Плъх (удължено тяло, размер до 4 мм);
 • човек (цвят кафяво-черен, около 4 мм).

В ежедневието често се срещаме с други видове: легло, мазе, бельо.В зависимост от възрастта, те променят цвета си от черно до червено, стойността варира в рамките на 1-5 mm.

Има и още едно име, тоест всички, които пикаят животни и хора в гората - това са голи бълхи, някои от които се наричат ​​акари. Те имат плоско тяло, гъвкави дебели лапи, остра пробокса, постоянно се опитват да се хванат в косата. Ето защо, когато напускате гората, е необходимо да се огледате и да отърсвате кръвосмесителите.

Растителни животни живеят на дървета, трева, храсти. При размери 2-3 мм те имат крила.

Морският пясък може да се намери на брега на Азия, Африка, Тайланд, други екзотични страни. Тя достига 1-2 мм, като скариди, цветът е кафяв.

Какви видове бълхи ухапват хората и кои са опасни?

Този въпрос предизвиква загриженост за мнозина. Всъщност захапка може всеки от тях кръв смучене, но очевидно опасност свине са носители - бълха вектор плъх като коремен тиф, хепатит, енцефалит и други страховитите заболявания са домакински бълхи. Морските причиняват саркопсилоза, билкови - силна алергична реакция.

Какво представлява бълха, различна от въшки?

Независимо от факта, че бълхи и въшки се хранят с човешка кръв, данни и животински образци в много различни

 • е семеен предпочита домашни любимци (само понякога хапят хора), въшки - от човека;
 • За разлика от малка въшка, размерът на бълхите е около 3-4 мм;

  животинските паразити скачаха високо, а въшките не знаят как;

 • слагат яйца, въшките ги придават на човешка коса и братята им се размножават на различни места;
 • Цветът на боровинката има сив нюанс в бълхи - кафяво-черно.

Яйца бълхи при котки изглеждат така - как да се намерят яйца

Бълхата яйца са продълговати по форма, големина 0, 5-1 мм, който много прилича фини зърна бели растения.При топло време, след два дни яйцето се превръща в ларва, когато е готино, този процес отнема няколко седмици. След това идва зрялата паразитна фаза.

Много е трудно да се намери яйце в котка. Освен факта, че те са много малки, женската винаги ги освобождава, което прави процеса на търсене още по-труден. Индивидуални екземпляри могат да бъдат наблюдавани на линията на косъма на животното, върху всички други повърхности, където е ходил вредителят.

Тъй като човешките ухапване от бълха - ухапвания от бълхи при хора изглеждат като

Въпреки факта, че на ектопаразити са малки рани, след като те са болезнени, те хапят дори повече грешки. Много е важно да знаете как изглеждат да направят точна диагноза, да осигурят необходимата помощ, която ще обсъдим по-долу.

Поглеждайте ухапвания при хора и животни, както и при други насекоми. Те се характеризират с подуване с зачервяване на малки размери. Самият пункт може да бъде пренебрегнат поради еластичността на кожата. Връщайки се от разходка сред природата, местата на пораженията често могат да бъдат объркани с драскотини от клони.

При ухапвания има остра болка, последвана от тежък сърбеж. Разстоянието между тях може да бъде до един сантиметър.

Как изглеждат ухапванията от бълхи при деца?

Бебетата са по-изразени. Те могат да бъдат характерни пътеки, състоящи се от две или три пункта. Малките деца са много чувствителни, защото усещанията, когато са ухапани, са подобни на иглени убождания. В засегнатата област се появяват сърбеж и замъглени червени петна, дължащи се на кръвоизлив под кожата. С течение на времето те стават по-плътни, има абсцес.

В някои случаи атаката на представители на бълхи може да доведе до появата на алергична уртикария.

Ухапвания от бълхи, отколкото да се излекуват, така че да не е сърбеж

Ако сте били ухапани от паразити, незабавно лекувайте всички сайтове на прояви със сапун. След това приложете нещо студено, нанесете антисептично лекарство, като алкохол, за да предотвратите развитието на инфекциозен процес.

За да премахнете неприятните последици и да допринесете за бързото заздравяване на рани, можете да използвате аптеката (крем с хидрокортизон, лосион с келамином).

Алергии към ухапвания от бълхи при деца как да се лекуват?

В случай, че детето вече е пени раните, те трябва да бъдат дезинфекцирани с пероксид или зелено, след това да прилагат сярна мазило и превръзка.

Често децата развиват алергични реакции, в който случай се нуждаят от спешна помощ от квалифициран специалист, ако е необходимо, почивка в леглото. Преди посещението при лекар, детето трябва да получи антихистамин.

Алергията може да се прояви със следните симптоми: диария, подути лимфни възли, висяща телесна температура до 39 ° C, обрив, раздразнителност.

От народни рецепти за лечение на кожни прояви използвайте разтвор на сода, оцет от ябълково вино, сок от листа от ябълки и др.