Народні способи позбавлення від тарганів

Може 2019

Відео: Домашние средства от тараканов и муравьев - Все буде добре - Выпуск 78 - 13.11.2012 (Може 2019).

Anonim

Кварталът в апартамента на "Брадвата" не е приятна. В допълнение към визуалната отвращение, те също са доста опасни. Места за обитаване и преместване - кутии за боклук, канализация, вентилационни шахти. И след такива пътувания, тези червени копелета пълзят над черния дроб, оставен на масата. Тези насекоми носят повече от 50 инфекциозни заболявания. Сред тях са: туберкулоза, дифтерия, проказа, инфекциозен хепатит и няколко други. Ето защо, с появата на първите хлебарки ние спешно трябва да потърсим източник и да приложим превантивни мерки за предотвратяване на заразяването на апартамента.

народни средства за защита срещу хлебарки в апартамента най-ефективните

В малкия брой на хлебарки в апартамента или ако децата живеят, животни или алергии, от съображения за сигурност не искат да химия. В курса са доказани народни начини да се отървете от паразити.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Популярни и доказани народни средства включват:

 • борна киселина или боракс;
 • Пиретрум;
 • Листа на залива;
 • Амоняк или трапезен оцет;
 • алабастър, гипс;
 • Вътрешни капани;
 • Отблъскващи растения.

Такива народни примери са по-добре интегрирани и за нощта - това е връх в живота на прусаните.

Преди това кухнята трябва да се почиства от отломки, да се скрива храната, да се блокира достъпа до вода. Ако има много храна и вода наоколо, ще има много малко хора, които обръщат внимание на стръвта с отрова. Те дори не забелязват.

Народните средства за черните хлебарки и червените глави

Начините да се отървете от черни хлебарки не се различават от начините да се отървете от червените глави.

Използването на капани е добър метод за борба срещу тези балезни паразити у дома.

НАШИТЕ ЧЕТЕНЕ ПРЕПОРЪЧВАМЕ! В контрола на хлебарки, нашите читатели, се препоръчва Repeller Pest-Откажи. Електромагнитна и ултразвукова технология със 100% ефективност за справяне с хлебарки, дървеници и други насекоми. Абсолютно безопасен, екологичен агент за хора и домашни любимци. Прочетете повече тук …

Използването на домашни капани не е лош начин, но в случай, че се появиха само прусаните. Когато има много от тях, отнема много време, за да ги хване. Заслужава да се отбележи, че тяхната колония може да живее другаде и те просто тичат към вас за храна.

Как да направим капан за хлебарки у дома? Изсипете бира или сладка вода в бутилка с широко гърло. Отвътре, шията се смазва със слънчогледово масло или вазелин, за да се предотврати извличането на насекоми.

Друг популярен начин е да се направи капан за хлебарки у дома: нанесете лепкаво лепило или двустранно шотче върху плосък картон, капков мед, ванилова захар и бира в средата. Инсектите ще реагират на стръвта, ще се хванат и ще се придържат към нея. Сутринта тя трябва да бъде изхвърлена и заменена с нова.

Ако сложите вази от муран в къщата за балетни насекоми, можете да ги забравите. Те не могат да издържат на миризмата на това цвете.

Отрова от хлебарки с борна киселина и яйца - рецепта и рецензии за приложението

Унищожаването на хлебарки с борна киселина е дългогодишен ефективен химичен метод. Това вещество струва една стотинка, продавана във всеки специализиран железопътен магазин. Някои го използват в чиста форма, разпръснати на места за движение и хранене на насекоми. За хлебарки, киселината е вкусна и миризмата не е забележима. Изчисляване само, че те ще намазят лапите си и антени и така, отровата ще падне в тялото си.

Добър начин да разтворите киселината във вода и я оставете в суха мивка. Водата за тези паразити е жизненоважна и в апартамента, който я търсят за първи път. Без храна те могат да живеят достатъчно дълго. Отравяне на водата, определено ще постигнете резултата.

И една древна рецепта за отровни топки от борна киселина. За 1 суров или сварен яйчен жълтък вземете борна киселина, за да смесите сместа до теста. Рол топки и да положи примамки под масата, близо до боклука. Важно е да знаете, че ако след като тези насекоми изпият вода, киселината няма да работи. Следователно, всичко трябва да е сухо, няма течност в кухнята или във ваната. Всички чисти, завъртете батериите, изтрийте сухата.

Ефективни рецепти за борба с хлебарки

Към ефективните методи за борба с прушоците също се включват боракс, алабастър или гипс.

Бура е сол на борна киселина. Той действа върху балезни паразити отровни, както и борна киселина - при поглъщане той корозира стените на стомаха.

Рецепти с кафяво:

 • Смесете топките на жълтъци или сурови картофи;
 • Пригответе сместа от паста: 200 г боракс, 60 г нишесте, 30 г ванилова захар и добавете на прах захар.Напълнете с гореща вода.

Алабастър или гипс води до смъртта на насекоми, попадащи вътре и втвърдяване. За да ги хранят хлебарки, те се смесват с брашно и пудра захар. В този случай достъпът до вода трябва да бъде отворен, в противен случай методът няма да работи. Можете да замените водата, отровена с борна киселина.

Как бързо да се отървете от хлебарки в апартамент

Зареждане …

фолк средство за защита срещу хлебарки най-ефективни - е използването на борна алкохол или боракс.

Добрите превантивни вещества са:

 • Пиретрум и дафинови листа - работят като паразитни плаши. Те се изсипват в местата на тяхното появяване или отвара избършете таблици и секс.
 • Нитратен алкохол или трапезен оцет - ароматът му мирише на хлебарки, но за хората също е много забележим, така че този метод се използва рядко.

Понякога използвайте керосин, терпентин. Но те са само за критични случаи, тъй като те са много токсични за хората.

Хлебарки често падат в апартамента от съседите или от входа. В началото на разследването на насекомите се изпращат нов обект, който, след като открие идеалното място за размножаване, неизбежно ще доведе до цяла колона от паразити.

Как да избегнем това?

Ако поддържате чисти и предпазни мерки, те няма да бъдат преместени при вас. За тях търсенето на вода е важно. Вземете за правило, избършете мивката за нощта, масата суха, премахнете остатъците от масата, извадете боклука по-често и дръжте кофата затворена. В този случай, ако не намерят необходимите условия за живот, те ще продължат да търсят. Предотвратяване - по-евтино и по-лесно от борбата с паразити.